Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasialapa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 3:43 pm Temat postu: |
|
|
hej:)
mam takie pytanko, poniewaz powinnam dostac okres tydzien temu, do tej pory go nie mam. Wczoraj wspolzylam z mezem i chcialabym sie dowiedziec czy jezeli jutro rano zrobie bobo test to wyjdzie mi prawidlowy? tzn czy ma na niego wplyw wczorajsze wspolzycie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:35 pm Temat postu: |
|
|
kasialapa, a czy współżyłaś jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki w dni płodne bez zabezpieczenia ? czy była wcześniej sytuacja, która mogłaby doprowadzić do ciąży ? jeśli tak to wykonaj test ciążowy, powinien wykazać czy okres spóźnia się z powodu zapłodnienia .. jeśli nie było takiej sytuacji, a współżyłaś tylko w dni, kiedy okres Ci się spóźniał (mam rozumieć, że bez zabezpieczenia) to nie ma sensu wykonywać testu dzień po współżyciu (min. 16 dni od stosuku), jeśli myślisz, że tego współżycia mogło dojść do zapłodnienia, ale wiedz, że wczorajsze współżycie nie ma wpływu na wynik testu .. ale z drugiej storny okres Ci się chwilę spóźnia, więc może dla pewności wykonaj ten test .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie możesz wykonać test. Każde opóźnienie może sugerować ciaże jesli oczywiście było współżycie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasialapa
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 8:23 pm Temat postu: |
|
|
wczesniej wspolzylismy tylko z prezerwatywa, wiec nie widzialam powodu zebym byla w ciazy, no ale to juz tydzien, jeszcze nigdy nie mialam takich wahan dni okresu wiec tak sie zastanawiam. wczoraj wspolzylismy bez zabezpieczenia bo i tak chcielibysmy dzidiusia:)
no to sprobujemy i zoabczymy co test jutro pokaze:)
dziekuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 10:23 pm Temat postu: |
|
|
jesli wczoraj wspołzyliscie i doszlo do wytrysku to jakim cudem po 2ch dniach chcesz znac wynik testu?
w ciaze nie zachodzisz w ciagu 24h.
test najwczesniej robisz po 16dniach od stosunku w ktorym nastapił wytrysk w srodku.
Dodano po 30 sekundach:
a skoro chcecie miec dziecko wiec nie rozumiem po co sex z zabezpieczeniem? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
alice91
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Hej wszystkim
Czytam ten temat i jego part 1, ale ciągle niejestem pewna. ostatni okres miałam 3.06 i trwał 5 dni. mam regularny. powinien być 3 ale mamy prawie 15 i nic. boję się że jestem w ciąży, bo akurat w dni płodne 17.06 był petting i boimy się, że jakieś zbłąkane plemniki mogły się dostać. dwa dni temu po południu ( w instr. pisało, że jeśli jest już po pierwszym dniu okresu to można o każdej porze dnia) zrobiliśmy BOBO-test i wyszedł negatywny ale....byliśmy tak zdenerwowani, że niedoczytaliśmy, że mocz musi stać około 30 min w temp pokojowej i kropelki naniosłam po jakiś 3 min.... czy to mogło bardzo wpłynąć na wynik testu?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 9:56 pm Temat postu: |
|
|
alice91 jeśli podczas pettingu, był wytrysk i widoczne nasienie dostało się do Ciebie, to nić wykluczyć nie można, no ale to chyba powinniście wiedzieć, bo plemniki same nie "wskoczą" . Pierwsze słyszę aby mocz do testu musiał stać w temp pok. 30 min, to nie ma znaczenia bo albo jest w nim hormon ciążowy albo nie. Czasem może mieć znaczenie czy test jest robiony z porannego moczu. Ale w ciąży nie jesteś, po pierwsze nie było wytrysku w Tobie (no chyba, że było jak napisałam wyżej), test powinien być już wiarygodny. Jak dłużej nie będzie okresu, możesz powtórzyć test, poproś o bardzo czuły, i zrób go z porannego moczu. Ale wg mnie to okres spóźnia się z innego powodu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alice91
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 10:07 pm Temat postu: |
|
|
niedostało się podczas wytrysku, ale mogło być coś na palcach...moich. ale oczywiście ich tam niewkładałam, mogłam się tyknąć omyłkowo. czyli tak jak myślałam, że jest taki czas, że test jest wiarygodny. ten czas jest zapisany w ulotce BOBO-testu : ----nie podajemy linków ---- . tak myślę, aby jeszcze raz zrobić go z porannego moczu. A jak to jest z tą luteiną? doczytałam, że niektórym z dziewczyn lekarze przepisywali ją jak niemiały okresu. myślałam, że luteina na oczy jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 10:19 pm Temat postu: |
|
|
alice91 Kochana, ale tam jest napisane, że jak wyjmiesz próbkę moczu z lodówki, to musi odczekać w temp. pokojowej 30 min (w przypadku kiedy nie można przeprowadzić testu odrazu po oddaniu moczu) . Nie luteina, ta która jest przepisywana na m.in. na wywołanie miesiączki to jest progesteron i z oczami nie ma nic wspólnego. Mówię Ci nie jesteś w ciąży, ale dla spokoju zrób sobie rano test, ale poproś a taki od 10 mlU/ml. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alice91
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 10:41 pm Temat postu: |
|
|
nerwy mi się udzielają dzięki za rozwianie wątpliwości |