Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy - wiarygodność - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
celinka
Gość

PostWysłany: Pią Sie 11, 2006 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli w drugim okienku byla kreska(niezaleznie jak bardzo wyrazna),to jest to prawdopodobnie ciaza.
Powrót do góry
shatzy

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 12, 2006 9:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale jak ja nie mam pojecia kiedy moge miec okres, bo od 1 czerwca nie mialam, to niby jak mam przewidziec dzien w ktorym moglabym miec i wktorym moglabym zrobic test ciazowy???blagam pomozcie mi! i jak sie robi ten test!I o co chodzi z tym ze na poczatku pojawia sie kreska ze jest sie w ciazy a potem ona znika albo nie??? blagam wytlumaczcie mi to, bo narazie boje sie kupic i zrobic ten test... Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sie 12, 2006 12:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na opakowaniu testu jest wszystko napisane.

Możesz zrobić test.
Powrót do góry
sachmet90

PostWysłany: Nie Sie 27, 2006 7:28 pm    Temat postu: ciąża -> Badanie krwi Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie.Słyszalam ze zamiast np.robic testy ciążowe mozna zrobic badanie na oznaczenie poziomu betaHCG z krwi. Czy ktoś wie czy mozna zrobic takie badanie mając poniżej 18 lat?Oraz gdzie mozna je zrobic?<warszawa>
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Sie 27, 2006 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W każdym laboratorum analitycznym, w warszawie ich nie brakuje Wink

Myśle żę nie ma z tym problemu, nikt nie zgłaszał problemu że trzeba było jakiś dowód pokazać czy coś. Badanie może zrobić każdy (kobieta oczywiście Razz).
Powrót do góry
sylviana
Gość

PostWysłany: Pon Sie 28, 2006 5:23 pm    Temat postu: odpowiedź Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej! badanie B-HCG ,jest wirygodne! Jednak najlepiej zrobić je po upływie terminu miesiączki. albo jeżeli masz miesiączkę a obawisz się że jesteś w ciąży to policz od 14 dnia cyklu kolejne 14 i możesz spokojnie zrobić to badanie.
Powodzenia
Powrót do góry
monis

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 4:52 pm    Temat postu: Niepokój Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko czy mozliwa jest ciaza jesli zrobilam test ciazowy i wynik wyszedl negatywny i mailam srednio obfita miesiaczke ktora sie nie spoznila?chcialam dodac ze pojawily mi sie rozstepy na brzuchu i nie wiem czy to moze miec jakis zwiazek z ciaza....kochalam sie z facetem z zabezpieczeniem ale w dni plodne z miesiac temu.prosze o rade
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozstepy w ciazy wystepója dopiero podczas gdy brzuszek szybko sie powieksza - czyli ok. 5-6 miesiąca.

Jezeli od okresu minął juz miesiąc a test jest negatywny to mało prawdopodobnie jest zapłodnienie ale dla pewności proponuje powtórzenie testu za ok. tydzień Smile
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ja rowniez proponuje powtorzenie testu , ja bedac juz w ciazy wykonalam 2 razy test , zostal on wykonany prawidlowo z porannego moczu i oba testy wykazaly wynik negatywny , po wizycie u ginekologa okazalo sie ze to 7-8 tc wiec ja w testy juz nie wierze Confused .Co do rozstepow to napewno nie sa wynikiem ciazy pojawiaja sie one wskutek rozciagania sie macicy i powiekaszenia(znacznego ) wielkosci brzuszka , wiec z cala pewnoscia nie masz sie czym martwic (jesli chodzi o rozstepy)I jeszcze jedno jesli kochalas sie z "facetem"z zabezpieczeniem i bylo ono prawidlowo zastosowane to raczej prawdopodobienstwo ciazy jest znikome.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 6:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie jest tak, kochalam sie z facetem miesiac temu, po 3-ech tygodniach dostalam miesiaczke a pare dni temu wykonalam test ale niestety nie rano bo jestem niecierpliwa:)to co mysliscie ze nie ma prawdopodobienstwa ciazy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Następny
Strona 12 z 64