Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Test ciążowy - wiarygodność - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 62, 63, 64  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Laroche

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to teraz moja kolej dziewczyny. @ spoznia mi sie 3 tygodnie. robilam dwa testy negatywne Sad bola mnie piersi, mam hustawki nastrojow ( moglabym beczec caly czas) i jestem senna. albo mi sie wydaje rowniez albo jestem juz tak przewrazliwona , ze odrzucaja mnie pewne zapachy !
do gina nie moge isc z powodu braku ubezpieczenia. mieszkam poza granica pl. i co wy o tym sadzieice??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 5:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie możesz byc w ciąży, ale zrób test po 14 dniach od stosunku, wtedy bedzie wiarygodny.
chociaz wydaje mi sie ze powinnas udac do ginekologa.

claudia: beta kosztuje ok 30 zl.

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 9:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie.co myślicie o takim tescie Pink Test??czekam na odpowiedzi
Powrót do góry
emika

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 11:02 pm    Temat postu: ciaza czy nie ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byly dni plodne i teraz nie mam okresu. Od tamtego upojnego poranka minelo 17 dni. Test robilam 2 razy - wynik negatywny. Mieszkam w Anglii wiec najpierw byla wizyta u GP. Powiedzial, ze testy sa wiarygodne ale zeby przyjsc w przyszlym tygoniu i zbadac krew. Niestety wyjezdzam na urlop i wroce za 2 tygodnie. A wlasciwie nie wiem czy powinnam wyjechac.
Z objawow to mam bol podbrzusza, uczucie rozwiercania jajnika raz lewego, raz prawego i czasami bol piersi. Dzisiaj mialam wrazenie zawrotow glowy, ale to juz chyba paranoja. Zadnych innych objawow. Question

--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka
Powrót do góry
friqer

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 4:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześc wszystkim,

mam pytanie:

zbliżenie było 12 dni temu, okres spóźnia się właśnie ok 14 dni, dzisiaj żona zrobiła test rano i wyszły dwie kreski tzn pozytywny.

Jest jakieś prawdopodobieństwo, że jednak to nie ciąża? Czy są inne powody wysokiego poziomu HCG?

Czy jak test jest pozytywny to wynik może być nieprawidłowy(na pudełku napisane jest, że 99%) a co z tym 1%?
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie test jest wiarygodny, ale powtorzcie test za 2 dni, po 14 dniach napewno bedzie wiarygodny.
a jesli chcecie miec 100% pewnosci to niech sie zona wybierze do najblizszego labolatorium i zrobcie badanie krwi betahcg

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 11:06 pm    Temat postu: Test Ciazowy - TYLKO NA PODSTAWIE KRWI... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spytacie czemu tylko...wlasnie, przed chwila otrzymalam z niego wyniki. powiedziano mi ze daje 100% pewnosci, owszem planty, ale 20 zl - czyli jak dwa tesy z moczy - ktore - jak same opisuja "prawdopodobnie" ciaze jest lub nie. po co wiec sie dreczyc i robic cos co ni ejest wiarygodne, a okres wciaz sie spoznia?
powodzenia zestresowanym, oyscie jak najszybciej otrzymaly odpowiedz, taka ktorej sobie zyczycie.
pozdrawiam
Powrót do góry
kitky

PostWysłany: Sob Mar 28, 2009 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko.mi okres spóźnia się 11 dni i zastanawiam się czy nie jestem w ciąży.test robiłam wczoraj rano i wyszedł negatywny . choć chciałabym żeby było inaczej.z moim chłopakiem kochamy się prawie codziennie i się nie zabezpieczamy w żaden sposób,przeciwnie chcemy mieć MALEŃSTWO.od paru dni boli mnie brzuch i często chodę robić siusiu. czasem mam też mdłości.

Czy możliwe jest że test nie może wykryć jeszcze ciąży?pewnie musze jeszcze poczekać na zrobienie drugiego testu.
Przyznam że bardzo się niecierpliwie.
PS.mam raczej regularne@ ,nie chorowałam na nic ostatnio i nie mam żadnego stresu.
PROSZE o szybka odpowiedź i z góry dziękuje
pozdrawiam gorąco
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 28, 2009 11:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli test wykonany był 14-16 dni po stosunku, to powinien być wiarygodny. Możesz wykonać test z krwi. On daje 100% pewności.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Mar 28, 2009 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

my nie wrozki Razz rob bhcg i pokazuj wyniki. powodzenia Cool

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 62, 63, 64  Następny
Strona 55 z 64