Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalia399

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2017 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musze przetestować Smile Sama sprawdziłam bardzo wiele kosmetyków na trądzik ale chyba najbardziej podpasowała mi seria Iwostin Purritin. Szczególnie żel do mycia twarzy oraz aktywny krem na noc. Żel bardzo fajnie oczyszczxa cere. Z kolei krem na noc nawilża i redukuje zmiany. Łagodzi je na tyle,ze nie są w stanie przekształcić się w bolące gulki tak jak bywało wcześniej.
No i super jest zel na pryszcze Akneles. W aptekach stacjonarnych czasami trudno jest go znaleźć, ale w sumie od czego są apteki internetowe.
https://www.nowafarmacja.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kiero

PostWysłany: Pon Lis 20, 2017 1:21 pm    Temat postu: stany zapalne skóry twarzy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Problem ze stanami zapalnymi skóry miałem od lat. Spróbowałem cleadermę dcb. Super twarz nawilża no i oczywiście pojawia się mniej wyprysków.
Powrót do góry
sławka55

PostWysłany: Sro Sty 03, 2018 11:57 pm    Temat postu: Trądzik Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Używacie jakiegoś peelingu do cery trądzikowej? Ja jestem zwolenniczką kosmetyków naturalnych, więc zawsze szukam domowych sposobów. Natknęłam się ostatnio na artykuł http://www.morzeurody.pl/jak-zrobic-peeling-twarzy-tradzikowej/. Próbowaliście takich specyfików? Może warto wypróbować.
Powrót do góry
clour

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 11, 2018 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiele osób leczy się samodzielnie zamiast wybrać się do dermatologa.A właśnie od tego jest dermatolog. Jeśli jest problem z pielęgnacją i takie sposoby nie wystarczają aby wyleczyć się z trądziku to warto jest skontaktować się z lekarzem aby uzgodnić czy nie ma jakiegoś problemu z hormonami, z niedoborami witamin. itp.

Lekarz da skierowanie na odpowiednie badania. Oraz da receptę na coś co pomoże. http://www.informed.com.pl/main/Czym-zajmuje-sie-dermatolog-a-448.html
Powrót do góry
nellka

PostWysłany: Pią Kwi 27, 2018 8:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też mam pryszcze i strasznie mnie denerwują...paskudne są i brzydko wyglądam. Ale mam nadzieję że nie będę mieć pozniej zadnych blizn, bo mama kupiła mi w aptece taki olejek bio-oil i mówi mi, ,że jak bede się tym smarować to nie będę mieć blizn. Na ulotce jest napisane, że zapobiega powstawaniu blizn i rozstępów. Jak na razie to się smaruję, ciekawe ile jeszcze muszę. Znacie osobiscie ten olejek?
Powrót do góry
Kasieńka28

PostWysłany: Pią Cze 08, 2018 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na moje problemy z trądzikiem sprawdził się Cetaphil MD Dermoprotektor, skóra w końcu jest nawilżona, wypryski już nie wyskakują, makijaż super wygląda. Kosmetyk poleciła mi przyjaciółka i jestem tak zadowolona z działania, że mówię o tym dalej Smile
Powrót do góry
Janessie

PostWysłany: Nie Cze 17, 2018 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trudno dopasować odpowiedni lek na trądzik zwłaszcza jeśli testuje sie na wlasna reke czego absolutnie nie polecam... Tez tak robilam na poczatkui ostatecznie skonczylo sie doslownie po prostu wysypem na twarzy. Z placzem wyladowalam tutaj http://drkonradlewandowski.pl/oferta/ u Doktora Konrada Lewandowskiego bo pomoc byla konieczna i to natychmiast... wstydziłam sie wychodzic z domu ;/ mezoterapia beziglowa kwasami podzialala na szczescie szybko i skutecznie. Cera otrzymala odpowiednia dawke witamin i sie zregenerowala. Polecam sprobowac... bo szkoda zycia doslownie na tradzik zwlaszcza latem
Powrót do góry
Brzozi

PostWysłany: Wto Lip 10, 2018 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja odstawiłam teraz tabletki antykoncepcyjne i mam straszna kasze na czole, zupełnie nie wiem co z tym zrobić Sad
Powrót do góry
rudziakkk

PostWysłany: Wto Mar 12, 2019 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przed w ogóle jakimkolwiek leczeniem na własną rękę lepiej się porządnie przebadać, bo taki długotrwały trądzik w dorosłym wieku może świadczyć o jakimś zamieszaniu w organizmie. Najlepiej sprawdzić hormony, pasożyty i układ pokarmowy (jelita!!)
Powrót do góry
zielona90

PostWysłany: Sro Mar 13, 2019 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy trądziku ważne są przede wszystkim dobre kosmetyki. Nie można używać byle czego tylko dermokosmetyki z apteki. Zajrzyj sobie na doz.pl, znajdziesz tam ogromny wybór dermokosmetyków w bardzo dobrych cenach: https://www.doz.pl/apteka/k499-Dermokosmetyki.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 29, 30, 31  Następny
Strona 30 z 31