Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sog
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
witam!
Byłem ostatnio u dermatologa i przepisał mi na trądzik żel do twarzy DUAC Once Daily Gel. Z tego co przeczytałem na ulotce to zawiera on antybiotyk. Mam nadziej że coś pomoże
Moje pytanie jest takie: czy mogę spożywać alkohol podczas stosowania tego żelu? Nie będzie jakiś problemów z tego powodu...? Słyszałem że podczas kuracji antybiotykowych nie powinno się pić alkoholu... ale nie wiem jak to jest z tym bo jest w formie żelu. Na ulotce nic nie pisze.
pozdro! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:06 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli na ulotce nie ma odnośnika do zarzywania alkoholu to możesz być spokojny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sog
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 11:31 am Temat postu: |
|
|
No też tak myślę, ale jednak to jest antybiotyk...
Jadę do Francji na deskę na tydzień i z tego co patrzyłem to jest przewidzianych pare darmowych drinków a ja odmówić nie umiem Nie chciałbym gdzieś tam po szpitalach jeździć zamiast na stoku
Może jeszcze ktoś się wypowie żebym miał większą pewność... ;>
pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 4:30 pm Temat postu: |
|
|
tez uwazam tak jak agusia najwyzej moze zmniejszy sie troche dzialanie tego antybiotyku pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sog
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Może 1-2 drinki nie zaszkodzą przesadzać nie będę na wszelki wypadek ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bukol
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 4:51 pm Temat postu: MÓJ TRĄDZIK-zdjęcie |
|
|
witam. Na zdjęciu jest przedstawiony mój trądzik Co o nim powiecie, jaki to rodzaj trądzika, jak to wyleczyć z tego czoła, piście swoje sugestie, mam 18lat i nawet długo mam tego trądzika na czole PROSZĘ O POMOC
http://img374.imageshack.us/my.php?image=pict0512an1.jpg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli środki które można dostać do cery trądzikowej bez recepty nie pomagają (toniki, żele itd.) warto udać sie do dermatologa. Mają naprawdę o wiele większe możliwości gama leków na receptę jest o niebo większa od tych bez recepty, co nie oznacza że mają dużo skutków ubocznych. Owszem silne i poważne leki mają zastrzeżęnia jak każde inne, ale jest dość duża grupa specyfików które nie mają jakiś specjalnych zastrzeżeń czy skutków ubocznych lecz są wydawane jedynie na receptę.
Do wizyty u dermatologa nie trzeba żadnego skierowania. Wystarczy książeczk zdrowia (na śląsku karta czipowa).
Polecam prywatne poradnie które mają podpisane kontakty z NFZ. Dzięki temu nie płaci sie za wizyty, a jest sie przyjmowanym w dość dobrych warunkach (takie placówki nie mogą sobie pozwolić na złe usługi, bo nikt do nich nie przyjdzie i upadną poprostu - prywatne placówki nie mają rejonizacji). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sog
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Mam podobne albo nawet jeszcze gorsze Stosowałem różne żele,toniki, maści itp byłem ostatnio u dermatologa i przepisał mi taki żel z antybiotykiem na recepte. drugi dzień stosuje. mam nadzieje że pomoże tobie też radze się udać do dermatologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Radar
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 11:52 pm Temat postu: Czy drożdże pomagają w zwalczaniu trądziku? |
|
|
Witam. Próbowałem już wielu rzeczy aby pozbyć się trądziku. Dermatolog, antybiotyki i te sprawy. Nigdy natomiast nie próbowałem starego sposbu, mianowcie jedzenia drożdży. Czy one naprawde pomagają przy tym schorzeniu? Jeśli tak to ile się powinno tego jeść i jak to brać(dawkowanie). Nigdy tego nie brałem ze względu na to że to przecież grzyby i brzydziłem się. Piszcie co wiecie. Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 9:13 am Temat postu: |
|
|
Drożdze lecznicze można kupić w kazdej aptece praktycznie to zwykłe tabletki.
Dawkowanie jest podane na ulotce, ale jeśli jesteś pod stałą kontrolą dermatologa, to powinneś uzgodnić to z nim.
Szczerze to nie pamiętam czy były one na recepte czy nie, wydaje mi sie że nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|