Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Czesc. Mam takie pytanie, zaczelam swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w dniu 19 go listopada, a 2go to bedzie 14sty dzien brania tabletek, i wtedy mam wolna chatę i chcialabym z tego skorzystac
Ginekolog mi powiedziała, ze od 14 dnia brania tabletek one maja juz 100% pewnosc, no wiec mam pytanie w zwiazku z tym, czy w ta sobote za tydzien, tego 2go mam sie zabezpieczyc dodatkowo prezerwatywa, czy juz moge to zrobic bez obaw bez ? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
halo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 9:54 pm Temat postu: |
|
|
jak to się dzieje że znikaja posty krytyczne nt yasmin? Nie napisałm nic obraźliwego ani niezgodnego z prawem a jedynie moje obserwacje i wątpliwości dotyczące działalności firm farmaceutycznych na forach internetowych. Czy to jakaś zmowa milczenia?
Proszę moderatorów o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Przez awarie serwera, utraciliśmy wszystkie dane z okresu 2 tygodni, dlatego część postów nie istnieje. Za kłopoty przepraszamy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
halo
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 10:21 pm Temat postu: |
|
|
to było grubo sprzed 2 tygodni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Lena dla mnie tabletki sa do d... - sama sie przekonałam - po 1 opakowaniu zrezygnowałam.
a co do hormonów - wziełam je kolejny raz dopiero po porodzie
jednak nie zdecydowałam sie na nic wielce znanego - zadne cilesty itp - dla mnie to przereklamowane
uwazam ze osoby w młodym wieku - dojżewania , jeżeli nie współżyją jeszcze stale,z jednym partnerem - powinny używać doraźnych środków ( prezerwatywa,globulki itp )
przez tabletki mamy tu wiele pytań - co sie ze mną dzieje,zatrzymane okresy,trądziki itp.
wiadomo ze hormony w młodym wieku to bomba dla organizmu i nie pozostanie to niezauważone. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 10:27 pm Temat postu: |
|
|
straciliśmy dane od 6.11.2006 do 20.11.2006. Te 2 tygodnie straciliśmy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nanette19
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Ostanio byla u ginekologa i facet tez mi zaczal dawac wyklad ze antykoncepcja jest zla, ze truje zdrowe kobiety itd, ale z drugiej strony po co sam przepisuje kobietom tabletki??Poza tym jesli nie tabletki to jak sie zabezpieczac?Metody naturalne nie sa tak skuteczne choc jak sie dowiedzialam nawet w dni plodne jest tylko 25% sans na zajscie w ciaze, ale jak wiemy wszystkie na nasz cykl wplywa doslownie wszystko i mozne bardzo latwo sie pomylic.Nie chce sie bac co miesiac i nerwowo wyczekiwac kiedy nadejdzie ta moja miesiaczka choc bardzo kocham mojego chlopaka to nie jestsm gotowa na dzidziusia i dlatego zostane przy tab. Nie mam jednak zamiaru brac ich w nieskonczonosc.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Według mnie że był "wykład" to uczciwsze niżeli nieinformowanie i przepisywanie od razu.
Metode wybierasz ty (a właściwie powinniście razem wybrać, z partnerem).
Jeśli lekarz nie widzi ewidentnych przeciwskazań to nie może Ci odmówić.
Kwestia moralna nie leży w gestii lekarza. On stwierdza czy nie zaszkodzi Ci to fizycznie. (a po prawdzie to duża część przepisuje bez badań, niestety).
Ale to jak w każdym zawodzie, znajdą sie ludzie którzy będą na odwal pracować i będą tacy którzy będą dokładać wszelkich starań aby ze swojej strony wywiązać sie z obowiązków i zadań. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcin888
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 2:50 am Temat postu: talbetki po odstawieniu |
|
|
Po okresie ok 9 miesiecy uzytkowania z Dziewczyna hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych podjelismy decyzje o ich dalszym nei uzytkowaniu ze wzgledu na zmiany w śluzie czego efektem ejst niemoznosc zagniezdzenia sie zarodka, inaczej mowiac ze wzgledu na dzialanie wczesno poronne. MOje pytanie brzmi: PO jakim czasie od odstawienia tabletek pojawia sie pewność iz, śluz nie jest juz w postaci uniemozliwiajacej zaplodnienie. Zarazem chodzi mi o to kiedy bedziemy mogli podjac probe zblizenia nie bojac sie jakiegokolwiek dzialania wczesnoporonnego (o ktorym mozemy sobei nawet nie zdawac sprawy), wynikajacego z poprzednio stostowanej antykoncepcji hormonalnej preparatem novinette .
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 7:26 am Temat postu: |
|
|
Po pierwsze to żadne tabletki antykoncepcyjne NIE są wczesno poronnymi.
antykoncepcja hormonalna to wprowadzenie poprzez hormony ciała kobiety w stan ciązy (a jak wiadomo 2 ciąże w jednym czasie są przez nature nie możliwe). a śluz o którym mówisz to tyko skutek tego, a nie przyczyna
BARDZO PROSZE UżYWAć NAZ ADEKWATNYCH DO SYTACJI.
Statystycznie po 2 latach stosowania płodność wraca po pół roku. Przy krótszym stosowaniu oczywiście powrót do pełnej płodności jest krótszy, choć to kwestia indywidualna.
W razie problemów z uregulowaniem sie samoistnie cyklu nalezy zgłosić sie do lekarza w celu pomocy w regulacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|