Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madzienka19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 10:49 pm Temat postu: |
|
|
powiedzcie mi kobiety, bo jestescie bardziej doswiadczone... bralam cyprest przez 4 miesiace i wlasnie mam przerwe. mam zaczac 8 dnia novynette ( zmiana, po cyprescie okropnie wlosy mi wypadaly:( ) i czy mam stosowac jakies dodatkowe zabezpieczenie na poczatku ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 10:26 am Temat postu: |
|
|
najlepiej zabezpieczaj się dodatkowo przez pierwszy tydzień stosowania nowych pigułek, bo zmieniasz na slabsze _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzienka19
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 3:38 pm Temat postu: |
|
|
emilka, ok, dzieki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzienka19
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 7:29 pm Temat postu: |
|
|
I znów ja, z kolejnym pytaniem. Byc moze juz o to pytalam. Wiadomo, ze tabletki sa oznaczone dniem tygodnia. U mnie przypada 8 dzien po przerwie w niedziele. Czy jesli biore pierwsza mozliwa niedziele(jest to 7 tabletka z blistra) to nie ma zadnej roznicy? bo zawsze bralam od poniedzialkowej, a teraz zeby sie nie pogubic pierwsza wzielam oznaczona jako niedziela... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Nie. Oznaczenie na listku jest w celu orientacyjnym, zebys wiedziala czy np. juz wzielas tabletke czy nie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzienka19
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Ok, dzieki nowicjuszka . Myslaalam moze ze ma to jakis wplyw na skutecznosc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxxx19
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 12:00 am Temat postu: Tabletki Cilest a 7 dniowa przerwa ? |
|
|
Witram.
Czy w czasie 7 dni nieprzyjmowania tabletek, jest mozliwosc zajscia jesli kolejny miesiac, bierze sie dalej tak samo ?
I kolejen pytanie..
czy jest mozliwosc zajsia w ciaze, kochając się w 13 maja, jesli nowe opakowanie tabletek rozpoczelam 27 kwietnia a zakonczylam 17 maja ? kolejne opakowanie bede brala 24 maja, z tym ze, jednej z tabletek w meiaicu zapomnialam, i bylo to, bodajze kilka dni przed 13 maja.. wzielam nasteonego dnia dwie. Czy to ma jakis wplyw ?
Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Przeczytaj REGULAMIN Forum.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 12:20 am Temat postu: |
|
|
Jesli w czasie przerwy wspolzyjesz a normalnie pozniej zaczynasz kolejne opakowanie to wszystko ok w ciazy nie bedziesz. Zabezpieczenie jest zachowane.
Zalezy w jakim czasie zazylas tabletke jesli w ciagu 12h (teoretycznie 24h) to szans nie ma jesli jednak dluzej to trwalo to powinnas sie z partnerem zabezpieczac a ciazy nie mozna 100% wykluczyc. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
paja2506
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 4:44 pm Temat postu: Dni płodne i niepłodne |
|
|
mam takie pytanie : czy kiedy sie bierze tabletki normalnie sie ma dni plodne i nieplodne??
Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Przeczytaj REGULAMIN Forum.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 4:58 pm Temat postu: |
|
|
nie, w czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej nie ma dni płodnych. obejmuje to również 7miodniową przerwę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|