Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Internista to zwykły lekarz ogólny.
Ginekolog tylko może wykonać badanie ginekologiczne.
Internista może zapytać, chodz nie wiem co go to obchodzi bo do ginekologa nie potrzebujesz skierowania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnese Gość
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 10:24 pm Temat postu: |
|
|
powiedz mi co to sa za bole??
czy boli cie dol brzucha, jakby jajniki i przy oddawaniu moczu??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnese Gość
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Jesli masz takie objawy to moze to byc poprostu infekcja drog moczowych inaczej zwana zapaleniem pecherza i tu musi byc zastosowany antybiotyk. Dlatego musisz isc z tym do lekarza, i tu wystarczy internista. Nie przypuszczam, a nawet watpie by taki lekarz, przy twojej mamie tym bardziej pytal cie o to z kim spalas i czy spalas bo to nie nalezy do niego. Ja przynajmniej w calym swoim zyciu nigdy nie zostalam zapytana u zwyklego lekarza kiedy i czy z kims spalam, wiec o o to mozesz byc calkowicie spokojna i niczym sie nie denerwuj. Natomiast jesli bedziesz chciala to sama pozniej mozesz sie zarejestrowac do ginekologa i sama isc na wizyte bez wiedzy mamy!! I tam mozesz juz powiedziec sama spokojnie, z czym przychodzisz i nie bac sie powiedziec o tym ze wspolzyjesz dlatego ze wtedy latwiej bedzie lekarzowi przeprowadzic badanie i ewentualnie zastosowac odpowiednie leczenie lub udzielic jakiejs wskazowki, albo porady. Od tego jest lekarz ginekolog!! I naprawde nie musisz sie go obawiac ani wstydzic bo on nie jest od tego zeby wydawac opinie albo osady tylko zeby pomoc!! Powodzenia!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelka ..... Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 8:30 am Temat postu: odp |
|
|
Dzieki Wam Juz mi dodalyscie otuchy bo za pare godzin tam bede...
Nie boli mnie dol brzucha tylko (chyba) to pochwa.
Innych objawow nie mam.. i zdarza sie to tylko od sam koniec sikania.
Juz jak bym poszla do ginekologa sama to bym sie napewno nie bala bo kiedys bylam i wie ze to nic strasznego
Ale dziekuje serdecznie
Trzymajcie kciuki )
Napisze tylko jak wroce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnese Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem. W takim razie mozesz miec zapalenie pochwy. No to z tym bedziesz musiala isc juz do ginekologa bo tu internista nic nie poradzi. Zobacz co teraz powie ci lekarz a potem idz sama do tego ginekologa i juz. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelka ..... Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 9:03 pm Temat postu: odp |
|
|
No i juz wrocilam Nic o tych sprawach nie pytala. Zrobilam badania moczu wyszlo ze mam duzo bakteri i dala mi jakies proszek cos na L
Raz go wzielam i bolu juz nie ma
DZIKEKI WAM WIELKIE ZA WSZELKIE RADY
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olkaa ;P Gość
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 9:05 pm Temat postu: Jak to u ginekologa? |
|
|
Wiem ze moze zle pisze bo to nie ta katygoria ale sprobuje i zaryzykuje
Zapisalam sie do ginekologa po raz pierwszy mam 16 lat i zastanawia mnie pare rzeczy, czy to bedzie wygladalo normalnie jak 16 letnia dziewczyna poprosi o tabletki antykoncepcyjne? Czy jesli powiem ze ja tylko po to to bedzie mnie badal? Czy jesli jestm zapisana bez widzy rodzicow w przychodni to moga oni jakos sie dowiedziec? Czy bedzie mi cos tam potrzebne, cos mam wziasc? Jak w ogole zaczac temat antykoncepcji Moze cos powinnam wiedziec?
Dziekuje za odpisanie jesli odpiszecie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Nie będzie to nic dziwnego gdy poprosisz o tabletki.Najpierw lekarz przeprowadzi z Tobą wywiad i przeprowadzi badania.Trzeba sprawdzić czy wszystko jest w porządku.Bardzo dobrze,że odpowiedzialnie podchodzisz do sprawy zabezpieczenia.Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Olkaa ;P Gość
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 10:20 pm Temat postu: o |
|
|
a czy jest mozliwosc zeby sie ktos dowiedzial? narazie wolalabym zeby rodzice o tym nie wiedzieli... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Raczej wątpię.Poza tym lekarza obowiązuje tajemnica Pozdrawiam |