Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pamelcia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 4:36 pm Temat postu: .. |
|
|
Powiedzcie mi bo ja już nic nie rozumiem.
Muszę iść do ginekologa z mamą czy wystarczy, że mama mnie tylko zapisze a ja pójde sama albo z chłopakiem? (Mam 17lat)
Proszę o szybką odpowiedź!
Z góry dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Podczas badania nie musi być nikt obecny, a czy przyjdziesz z mamą, czy tylko zapisze Cie, czy podwiezie samochodem itd. to już tylko sprawa wasza wewnętrzna.
Podczas badania nie musi być nikt więcej obecny niż Ty i lekarz. (rzadko sie zdarza że jest potrzebna pielęgniarka, ale zawsze uprzedzają o tym).
Podpis rodzica, co za tym idzie wiedza na temat twojego stanu zdrowia jest konieczna gdyby zaszła konieczność wykonania jakiegoś zabiegu (tak jest przy każdej specjalności), ale podczas zwykłych badań możesz iść sama
Jeśli to twój pierwszy raz u ginekologa, to powiedz na początku to lekarzowi, wyjaśni Ci wszystko co i jak będzie sie odbywać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myskaa
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 3:21 pm Temat postu: |
|
|
słuchaj nie musisz mówić nic mamie ja tez mam 16 lat i już kochałam sie ze swoim chłopakie jest nam razem cudnie.Ostatnio byłam u ginekologa no i oczywiscie chlopak byl ze mna!!zrobiono mi badania i po problemie wiem co mi bylo i juz jest wszystko ok:)
P.S a co do ginekologów to nie ma sie czego bać.Ja poznałam super ginekologa koleś jest dosłownie cudny lubię do niego chodzi czuje sie jak bym rozmawiała z przyjaciele jest taki wesoły i sympatyczny mogę mu o wszystkim powiedzic i on nikomu nie powie bo nie może a przede wszystkim wiem ze by tego nie zrobił!!No i ciesze sie z każdego spotkania z nim:)
------edited by emilka----
zwracaj proszę uwagę, na daty postów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdzia87
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 6:57 pm Temat postu: |
|
|
myskaa wiesz zdziwiła mnie twoja wypowiedz że tak na luzie sobie o tym mówisz i że możesz tak sobie chodzić do ginekologa na luzie też bym tak chciała bo przyznam się że u ginekologa byłam tylko raz po tabletki "po" i nawet mnie nie badał i szczerze to myślę że pora sie do niego kiedyś wybrać na badania ale tak jakoś mnie odrzuca od zapisania się na wizytę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 8:06 pm Temat postu: |
|
|
moja babka tez jest przemiła. mozna z nia nawet zjesc ciastko a i herbatka poczestuje no ale nie ma co sie dziwic, wkoncu prywatnie to luxus _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
myskaa
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 10:29 pm Temat postu: |
|
|
no przyznaje ze masz racje mało która dziewczyna lubi chodzić do ginekologa.;p ja lubię porostu z nim na luzie pogadać jak mam jakiś problem wiem ze mnie zrozumie i szczerze odpowie kiedy sie śmiejemy to sie śmiejemy a kiedy jest poważna rozmowa to poważna porostu koleś jest naprawdę świetny i nie jestem jedyną jego pacjentka która tak uważa
szczeze powiem ze nie moge sie doczekac pt kiedy znowu sie z nim zobacze i pogadam:)
P.S gdybyś go znała tez byś tak uważała;d |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magdzia87
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 9:14 pm Temat postu: |
|
|
myskaa a mogę wiedzieć z jakiej miejscowości on jest może gdzieś niedaleko mnie to bym sie chętnie wybrała jeśli nie chcesz pisać na forum to napisz na PW |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Patychaa
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Ja byłam u ginekologa po swoim pierwszym stosunku , żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Ale to było straszne przeżycie ;/
Zapisałam się do facetki , żeby jakoś lepiej było, a okazało się odwrotnie. Starsza kobieta wywyższająca się i mówiła do mnie jakbym człowieka zabiła, a ja tylko z facetem do łóżka poszłam ^^
była nieprzyjemna i niemiła ;/ podczas badania nawet nie starała się być delikatna ;/;/
Po tamtej wizycie powiedziałam sobie, że następnym razem do ginekologa pójde w ostateczności xD mam uraz . ;p
ale Tobie życzę powodzenia. ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Zmień ginekologa po prosu. Bo to podejście jest co najmniej nieodpowiedzialne. Wiele schorzeń jest wykrywanych przy rutynowych wizytach. A gdy pojawiają się objawy zwykle jest już zbyt późno. Leczenie się ciągnie i ciągnie i często jest bardzo nieprzyjemne. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|