Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arpka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 9:11 pm Temat postu: liposhock |
|
|
Ja mam doświadczenie z liposhock i powiem ci że na cellulit napewno rewelacyjnie się sprawdza. 3 rodzaję głowic fal dżwiękowych i cellulit nie ma szans. Poprzez rozerwanie skupisk komórek tłuszczowych redukują efekt „pomarańczowej skórki” nawet w zaawansowanym stadium . Rozbicie komórek redukuje ucisk naczyń krwionośnych, aktywuje drenaż oraz przywraca prawidłowe funkcjonowanie skóry. Tłuszczyku też się pozbywasz oczywiście
Myslę ze bardzo ważne jest to że poprawiamy drenaż, a to jego wadliwe działanie jest głównie odpowiedzialne za ten paskudny cellulit. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 2:44 pm Temat postu: |
|
|
A powiedz ile mniej więcej potrzeba zabiegów aby zlikwidować dosyć zaawansowany cellulit? No i pytanie zgoła najważniejsze - ile taka przyjemność kosztuje (jeden zabieg)??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
arpka
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 5:30 pm Temat postu: liposhock |
|
|
Ja miałam 6 zabiegów- 1 w tygodniu, ale to ile ty powinnaś miec będzie zależało od grubości twojej tkanki tłuszczowej, maksymalnie zalecają 10 zabiegów. Kosmetyczka ci napewno doradzi. Jeden zabieg to cena ok. 600zł, ale najbardziej opłaca się wykupić cały pakiet - za 6 zabiegów płaciłam 3000zł. 10 zabiegów kosztuje zaś 4500zł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 5:13 pm Temat postu: |
|
|
To chyba zależy od ilości tłuszczu jaką się ma. Bo liposhock też eliminuje tłuszcz spod skóry tylko w inny sposób, jest to mechaniczne rozrywanie ścian tkanki tłuszczowej i potem masażem drenującym odprowadzenie go do wątroby.
Jeśli ktoś ma dużo tkanki tłuszczowej i duży cellulit to wiadomo, że lipoliza lepsza. Bo wydaje mi się, że osoby z małą ilością tkanki tłuszczowej nawet nie mogłyby mieć aż tak zaawansowanego cellulitu, bo te dziury nie miałyby się w czym robić skoro tkanki tłuszczowej byłoby jak na lekarstwo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Odpowiedź moja jest spóźniona, ale za to szczera. Bardzo Wam dziękuję. Zorientowałam się również w cenach i są one bardzo podobne do tych , które wymieniła arpka (chodzi mi o koszt jednego zabiegu). Natomiast co do skuteczności zabiegu, to zgadzam się w pełni z asią29, ponieważ jeżeli ktoś ma bardzo zaawansowany cellulit i dużo tłuszczu, to lepiej od razu wykonać np. lipolize laserowa slimlipo, aniżeli wydawać kasę na liposhock.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eternity
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 1:23 pm Temat postu: |
|
|
A mnie bardzo zastanawia metoda polegająca na zwalczaniu cellulitu falami akustycznymi. Z tego co wyczytałam to w jej skład wchodzą zasadowe kąpiele, dieta zasadowa, a co do zabiegów falą akustyczną to 1-2 zabiegi tygodniowo. Z internetu dowiedziałam się o programie stop-cellulit, który proponuje taką walkę z cellulitem. Trwa to kilka tygodni i brzmi dość zachęcająco. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sun
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, no jest to pewne rozwiązanie i nawet z tego co wiem, to niektóre kobiety są naprawdę mocno zadowolone. Ja słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii na temat zwalczania cellulitu przy pomocy wiązki laserowej. Podobno niesamowita rzecz, biorąc pod uwagę fakt, że stosują taką terapie nawet takie dobre kliniki, jak warszawski Vimed, to faktycznie musi coś w tym być. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzik811
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:14 pm Temat postu: |
|
|
ja tez mam celulit ale znalazłam fajna stronke i powiem że nawet pomogło mi polecam----- Nie podajemy linków do innych stron. REGULAMIN----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
irena333
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 4:55 pm Temat postu: |
|
|
Powstały cellulit to chyba tylko jakimiś drogimi zabiegami kosmetycznymi można zlikwidować
|
|
|
dyskutant
|
Wysłany: Czw Mar 07, 2013 11:47 am Temat postu: |
|
|
Z tego co ja słyszałam to jeśli już mamy cellulit to strasznie ciężko się go pozbyć. Duży wpływ czy go mamy czy nie mają geny i dieta. Są oczywiście kosmetyki, które mają pomóc w jego zwalczaniu, ale w rzeczywistości dają tylko skórze poświatę, która zakrywa cellulit i po zmyciu balsamu wszystko wraca na nowo. Koleżanka była ostatnio na pierwszym zabiegu q-lipo w -----w Krakowie gdzieś przy Rondzie Matecznego. I ten laser podobno dociera do cellulitu i rozbija go, wiadomo, że taki zabieg aby przyniósł skutek musi być kilka razy powtórzony. A Wy macie jakieś doświadczenia z takimi zabiegami? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|