FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 6:09 pm Temat postu: |
|
|
baletudos
po pierwsze: nie w biodrach i w pośladkach ale NA biodrach i NA pośladkach .
poza tym- jeśli już chcesz być dokładny - to nijak pokazane przez Ciebie miejsca nie są ANI BIODRAMI ANI POŚLADKAMI.
sorry- ale jak już piszesz to wypada zaznajomić się z budową ciała i jej częściami.
to, że swędzi wcale nie oznacza, że masz tam bakterie. poczytaj trochę o cellulicie a potem dopiero pisz, ok?
na tzw pomarańczową skórkę pomaga ruch, zrzucenie wagi, masaże, czasem pilingi.
nie wiem co z tym kremem o który pytałeś. musisz wypróbować go na sobie ;]
i zmień wielkość zdjęć, ewentualnie podaj do nich linki, BO SIĘ FORUM ROZJEŻDŻA ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 3:07 pm Temat postu: |
|
|
A co sądzicie o metodach zwalczających cellulit, które proponują nam gabinety medycyny estetycznej. Przykładowo weźmy na "warsztat" liposhock, jest to zabieg który przy pomocy fal dźwiękowych i ultradźwiękowych rozbija podskórna tkankę tłuszczową likwidując w ten sposób cellulit i miejscową otyłość. Zabieg polega na masażu głowica, która emituje fale o odpowiednich częstotliwościach. Aby efekty były szybciej widoczne warto wziąć do kompletu równolegle masaż drenujący, aby odprowadzić rozbitą tkankę tłuszczową.
Przy cellulicie niskiego stopnia wystarczy kilka zabiegów, natomiast im cellulit bardziej zaawansowany tym ilość zabiegów jest większa.
No wydaje mi się, to fajna sprawa jednak cena mnie odstrasza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 9:16 am Temat postu: |
|
|
asia29, no może i ten cellulit zostanie lekko rozbity, ale osobiście nie wierzę w tzw. półśrodki. Najlepiej by było, gdyby cellulit sam się wchłonął, zniknął, a my leżałybyśmy sobie w trakcie tego procesu przed TV nieruchomo i leniwie... To by było spełnieniem marzeń niejednej kobiety, ale raczej nigdy o tym nie słyszałam, żeby takie coś miało miejsce w praktyce.
Osoby, które zaczynają z ultradźwiękami mają na początku zapał i wiarę, ale po jakimś czasie stwierdzają-zbyt duże koszty w zamian za zbyt mało widoczne efekty. Więc zarzucają te praktyki uboższe o pewną kwotę w portfelu i z prawie takim samym cellulitem, jak przed rozpoczęciem kuracji.
Być może któraś z dziewczyn słyszała o cudownym, SKUTECZNYM działaniu ultradźwięków, to wtedy sama chętnie poczytam o tych doświadczeniach.
Moje zdanie na ten temat jest takie, że nie ma co się łudzić. Bez ciężkich ćwiczeń cellulit nie odpuści, a i ta metoda działa tak powoli!.. W międzyczasie człowiek może zniechęcić się kilkakrotnie, dlatego brawa dla wytrwałych. Ale ćwiczenia fizyczne naprawdę działają-sama sprawdziłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jenka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 11:28 am Temat postu: |
|
|
Zgodzę się z przedmówczynią, że przede wszystkim ćwiczenia fizyczne pomagają pozbyć się cellulitu, nie ma złotego środka, dzięki któremu bez wysiłku pozbędziemy się go. Chyba, każda wie o tym, że bierze się on z nieprawidlowego rozmieszczenia tkanki tłuszczowej pod skóra, zatem gdzie tłuszcz tam ćwiczenia. Warto się jednak wspomagać. Ja do tego używam soli algowo termalnej LINK USUNIETY Co prawda jest przeznaczona do kąpieli, ja ją też jednak uzywam do peelingu i właśnie pielęgnacji miejsc narażonych na powstanie cellulitu, no i tam gdzie już oczywiscie jest Są też różnego typu balsamy, kremy, żele, ale nie znalazłam jeszcze żadnego godnego uwagi.
Proszę się zapoznać z regulaminem forum
Link usuwam
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Ale najlepsze jest to, że moja mama po pięćdziesiątce ma zero cellulitu na udach jej nogi w górnych partiach wyglądają lepiej niż moje! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
arpka
|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 2:44 pm Temat postu: cellulit |
|
|
Asiu nie dobijaj mnie To my jeszcze młode a już po liposhock-u czy innych zabiegach które mają "uśmiercić" ten cholerny cellulit, a twoja mama tak bezkarnie biega po tym swiecie z głaciutkimi udami. To nie sprawiedliwie, ja się tak nie bawię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Vitanka
|
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 10:09 am Temat postu: |
|
|
Łobuz napisał: | asia29, no może i ten cellulit zostanie lekko rozbity, ale osobiście nie wierzę w tzw. półśrodki. Najlepiej by było, gdyby cellulit sam się wchłonął, zniknął, a my leżałybyśmy sobie w trakcie tego procesu przed TV nieruchomo i leniwie... To by było spełnieniem marzeń niejednej kobiety, ale raczej nigdy o tym nie słyszałam, żeby takie coś miało miejsce w praktyce.
Osoby, które zaczynają z ultradźwiękami mają na początku zapał i wiarę, ale po jakimś czasie stwierdzają-zbyt duże koszty w zamian za zbyt mało widoczne efekty. Więc zarzucają te praktyki uboższe o pewną kwotę w portfelu i z prawie takim samym cellulitem, jak przed rozpoczęciem kuracji.
Być może któraś z dziewczyn słyszała o cudownym, SKUTECZNYM działaniu ultradźwięków, to wtedy sama chętnie poczytam o tych doświadczeniach.
Moje zdanie na ten temat jest takie, że nie ma co się łudzić. Bez ciężkich ćwiczeń cellulit nie odpuści, a i ta metoda działa tak powoli!.. W międzyczasie człowiek może zniechęcić się kilkakrotnie, dlatego brawa dla wytrwałych. Ale ćwiczenia fizyczne naprawdę działają-sama sprawdziłam. |
Niestety ja znam osoby, które wyczynowo uprawiają sport i też mają cellulit - co prawda nie zaawansowany. Same ćwiczenia nie wystarczą, potrzebna jest też wtedy odpowiednia dieta. Dobrze też działają fale ultradźwiękowe i wspomniana tu lipoliza laserowa. Tylko, że po niej też trzeba zacząć dbać o siebie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Vitanka lipoliza laserowa owszem usuwa cellulit ale ona jest wskazana głównie jako zabieg usuwający nadmiar tkanki tłuszczowej a dopiero w drugiej kolejności jako usuwający cellulit, bo wiadomo jedno z drugim się łączy. Podstawową metoda usuwania cellulitu jest liposhock czyli własnie zabieg wykonywany przy pomocy fal dźwiękowych i ultradźwiękowych.
Arpka no mówię Ci moja siostra która jest sportowcem też jest w szoku, że mama ma nóżki jak sarenka i zero cellulitu, który siostra też ma jak byk mimo bardzo aktywnego trybu życia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 2:39 pm Temat postu: |
|
|
ja wam powiem, że dość dobrą metodą na zwalczenie cellulitu jest .. lodowata woda polewa się zimnym strumieniem wody okolice ud (i tam gdzie ma się cellulit) codziennie .. oczywiście trzeba uważać, aby tym strumieniem nie lać sobie koło narządów rozrodczych, bo wtedy łatwo o przeziębienie ja stosuję tą metodę podczas kąpieli i powiem, że skutki są rzeczywiście dobre .. taka lodowata woda poprawia krążenie, a tym samym zwalcza stopniowo cellulit _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 2:09 pm Temat postu: |
|
|
asia29 napisał: | Vitanka lipoliza laserowa owszem usuwa cellulit ale ona jest wskazana głównie jako zabieg usuwający nadmiar tkanki tłuszczowej a dopiero w drugiej kolejności jako usuwający cellulit, bo wiadomo jedno z drugim się łączy. Podstawową metoda usuwania cellulitu jest liposhock czyli własnie zabieg wykonywany przy pomocy fal dźwiękowych i ultradźwiękowych.
Arpka no mówię Ci moja siostra która jest sportowcem też jest w szoku, że mama ma nóżki jak sarenka i zero cellulitu, który siostra też ma jak byk mimo bardzo aktywnego trybu życia. |
Ale jak ktoś ma "dziury" jak w serze szwajcarskim, to czy ten zabieg liposhock rzeczywiście pomoże? Czy taki zaawansowany cellulit rzeczywiście nie jest lepiej wyeliminować wraz z tłuszczem poprzez lipolizę laserową? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|