Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Omdlenia to raczej nie jest objaw jako tako ciazy aczkolwiek niektóre kobiety mdleją... a wszelkie występowanie objawów to już kwestia indywidualna.
Zamiast sie doszukiwac objawów zrób test. Przypominam minimum 14 dni po stosunku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolina1118
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Czy podczas badania krwi jest możliwe wykrycie ciąży
----Nie pisz takich samych postów w kilku tematach. Forum to nie śmietnik. Raz dobrze zadane pytanie w odpowiednim miejscu wystarczy---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:03 am Temat postu: |
|
|
Laska nie rób syfu z forum zadajac te same pytania w roznych tematach
Z krwi test BHCG WYKRYWA CIĄŻE! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:04 am Temat postu: |
|
|
zwykla morfologia nie wykrywa ciąży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mamaKasiiKubusia
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 8:23 pm Temat postu: |
|
|
ja tam w 4 tyg ciązy zorienotwałam się że zostanę mamusia:) zarówno przy pierwszym jak i przy drugim dziecku:) pozdrawiam wszystkie ciężarne kobitki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elzbieta.MP
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 5:10 pm Temat postu: |
|
|
karolina1118 napisał: | W ktorym tygoniu pojawiaja sie omdlenia? | \
"Niektóre kobiety podświadomie czują, że pod ich sercem pojawiło się nowe życie. Inne dowiaduję się o tym później, wraz z wystąpieniem typowych dla ciąży objawów. Choć w pierwszych tygodniach zarodek jest wielkości ziarenka ryżu, organizm przyszłej mamy znajduje się w stanie pełnej mobilizacji, by sprostać wyzwaniom, jakie czekają go w ciągu najbliższych dziewięciu miesięcy. (...)"
Najczęstsze objawy ciąży, to: brak miesiączki, podwyższona temperatura ciała, nabrzmiałe, tkliwe piersi, zmiany w narządach płciowych, wahania nastroju, płaczliwość, zmęczenie, senność, nudności, wymioty, częstsze wizyty w toalecie, wrażliwość na zapachy, kulinarne zachcianki lub niechęć do jedzenia, zgaga, zaokrąglony brzuszek (ok. 5. miesiąca!).
Ela, redaktorka Mamopedii |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MałgorzataJ
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 8:28 pm Temat postu: objawy ciąży |
|
|
cześć jestem niepewna czy jestem w ciąży jakoś nie mogę się zebrać i zrobić test ciążowy, ale mam pewne obawy, że mogę być. Od około dwóch tygodni potwornie bolą mnie piersi mocniej niż przed miesiączką, gdzie do niej jeszcze daleko, i poprzednia miesiączkę miałam tylko dwa dni czy to normalne ? Proszę o radę .
---pytanie przyłączam do tematu pokrewnego.---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 8:47 pm Temat postu: |
|
|
MałgorzataJ jezeli to byly bardziej plamienia niz miesiaczka to radze zrobic test, gdyz skapa "miesiaczka" a w zasadzie plamienia moze byc oznaka ciazy jezeli oczywiscie byla sytuacja stosunku niezbaezpieczonego. Zrob jak najszybciej test, bo ciazy nie mozna wykluczyc, a jesli rzeczywiscie jestes w ciazy to musisz udac sie do lekarza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
elkunia
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 10:17 am Temat postu: |
|
|
ja w będac w ciąży nie podejrzewałam tego kompletnie
a objawy miałam już od samego początku.. straszny ślinotok i dużo białawo przezroczystego śluzu i ból podbrzusza zaraz po miesiączce ,a zaszłam przed ostatnią @.
test z drugą bladą kreska wyszedł mi w 4 tyg. był troszkę bardziej widoczny niż ten.
nie ma reguły na to kiedy wyjdzie test.. znam osoby którym wychodziły do 3 miesiąca ciąży negatywne.. dlatego jeśli podejrzewacie ciąże lepiej zrobić bete z krwi testy apteczne nie raz nie są aż tak czułe. dlatego lepiej wydać trozkę więcej a wszystko będziemy miały czarno na białym... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
W 3 miesiacu nie wykryly? Jak to mozliwe??
Moze test byl uszkodzony, lub zle wykonany. Test powinno sie wykonac z porannego moczu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|