Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciąży (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Paź 15, 2009 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Omdlenia to raczej nie jest objaw jako tako ciazy aczkolwiek niektóre kobiety mdleją... a wszelkie występowanie objawów to już kwestia indywidualna.

Zamiast sie doszukiwac objawów zrób test. Przypominam minimum 14 dni po stosunku

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 15, 2009 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy podczas badania krwi jest możliwe wykrycie ciąży

----Nie pisz takich samych postów w kilku tematach. Forum to nie śmietnik. Raz dobrze zadane pytanie w odpowiednim miejscu wystarczy---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Laska nie rób syfu z forum zadajac te same pytania w roznych tematach Exclamation Evil or Very Mad

Z krwi test BHCG WYKRYWA CIĄŻE!
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zwykla morfologia nie wykrywa ciąży
mamaKasiiKubusia

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam w 4 tyg ciązy zorienotwałam się że zostanę mamusia:) zarówno przy pierwszym jak i przy drugim dziecku:) pozdrawiam wszystkie ciężarne kobitki:)
Powrót do góry
elzbieta.MP

PostWysłany: Sro Paź 21, 2009 5:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karolina1118 napisał:
W ktorym tygoniu pojawiaja sie omdlenia?
\

"Niektóre kobiety podświadomie czują, że pod ich sercem pojawiło się nowe życie. Inne dowiaduję się o tym później, wraz z wystąpieniem typowych dla ciąży objawów. Choć w pierwszych tygodniach zarodek jest wielkości ziarenka ryżu, organizm przyszłej mamy znajduje się w stanie pełnej mobilizacji, by sprostać wyzwaniom, jakie czekają go w ciągu najbliższych dziewięciu miesięcy. (...)"
Najczęstsze objawy ciąży, to: brak miesiączki, podwyższona temperatura ciała, nabrzmiałe, tkliwe piersi, zmiany w narządach płciowych, wahania nastroju, płaczliwość, zmęczenie, senność, nudności, wymioty, częstsze wizyty w toalecie, wrażliwość na zapachy, kulinarne zachcianki lub niechęć do jedzenia, zgaga, zaokrąglony brzuszek (ok. 5. miesiąca!).
Ela, redaktorka Mamopedii
Powrót do góry
MałgorzataJ

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 8:28 pm    Temat postu: objawy ciąży Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć jestem niepewna czy jestem w ciąży jakoś nie mogę się zebrać i zrobić test ciążowy, ale mam pewne obawy, że mogę być. Od około dwóch tygodni potwornie bolą mnie piersi mocniej niż przed miesiączką, gdzie do niej jeszcze daleko, i poprzednia miesiączkę miałam tylko dwa dni czy to normalne ? Proszę o radę .

---pytanie przyłączam do tematu pokrewnego.---tosia81
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

MałgorzataJ jezeli to byly bardziej plamienia niz miesiaczka to radze zrobic test, gdyz skapa "miesiaczka" a w zasadzie plamienia moze byc oznaka ciazy jezeli oczywiscie byla sytuacja stosunku niezbaezpieczonego. Zrob jak najszybciej test, bo ciazy nie mozna wykluczyc, a jesli rzeczywiscie jestes w ciazy to musisz udac sie do lekarza.

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 10:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w będac w ciąży nie podejrzewałam tego kompletnie Wink
a objawy miałam już od samego początku.. straszny ślinotok i dużo białawo przezroczystego śluzu i ból podbrzusza zaraz po miesiączce ,a zaszłam przed ostatnią @.
test z drugą bladą kreska wyszedł mi w 4 tyg. był troszkę bardziej widoczny niż ten.

nie ma reguły na to kiedy wyjdzie test.. znam osoby którym wychodziły do 3 miesiąca ciąży negatywne.. dlatego jeśli podejrzewacie ciąże lepiej zrobić bete z krwi testy apteczne nie raz nie są aż tak czułe. dlatego lepiej wydać trozkę więcej a wszystko będziemy miały czarno na białym... Mr. Green
Powrót do góry
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W 3 miesiacu nie wykryly? Jak to mozliwe??

Moze test byl uszkodzony, lub zle wykonany. Test powinno sie wykonac z porannego moczu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41