Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wszystko a propos Palenia Papierosów-temat specjalny

Idź do strony 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karol789

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 12, 2007 4:45 pm    Temat postu: Czy "Tabex" jest bezpieczny gdy sie ma 15 lat Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ten lek moze przyjmowac osoba ktora ma 15 lat bo ja juz nie chce palic a nie moge zucic Sad Sad Sad prosze o info na ten temat

Ostatnio zmieniony przez karol789 dnia Nie Sty 14, 2007 2:51 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sty 12, 2007 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uważam, ze specjalistką w tym temacie jest Kobieta - jedna z moderatorek Smile

Być może wkrótce pojawi się na forum. ja nic na ten temat nie wiem.
Powrót do góry
agness_7

PostWysłany: Pon Sty 22, 2007 1:25 pm    Temat postu: Pytanie o stosowanie Tabex´u Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Przymierzam sie do rzucenia palenia z Tabex´em ktorego jeszcze nie kupilam

Mam pytanie czy ten Tabex to sie lyka czy to sa tabletki do ssania?

Czytalam ze Tabex bierze sie co 2 godziny itd ,ale czy mozna brac go rzadziej i czy ma to jakis wplyw na jego dzialanie? Bral go ktos w innych odstepach czasowych?

Z gory dziekuje za odpowiedz
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 3:50 pm    Temat postu: Wszystko a propos Palenia Papierosów-temat specjalny Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tutaj beda poruszane wszystkie tematy, problemy zwiazane z papierosami.
Tworze osobny watek z jednego prostego powodu - wielu pali i powstaje sporo tematow na temat papierosow Smile

To kiedy rzucacie paleni Very Happy
Powrót do góry
Foka

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja paliłam dość długo, bo prawie 2 lata, spalałam paczkę dziennie, czasem więcej, rzuciłam z dnia na dzień, teraz mijają 22 miesiące odkąd nie wzięłam papierosa do ust i skutecznie mnie od nich odrzuciło, dym mnie drażni, a w moim domu jest absolutny zakaz palenia.

PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp Sad
Powrót do góry
poranek

PostWysłany: Sob Lip 21, 2007 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja nie pale w ogole, probowac probowalam ale mi jakos to nie zostalo na szczescie Wink

Papierosy zostawiaja slad na cale zycie w plucach, organizm nie potrafi usunac zmian jakie wywoluja, wiec wszyscy palacze sa "napietnowani" od srodka.

Ostatnio zmarl mojego meza wojek, byl nalogowym palaczem, ogladalismy jego smierc.
Dostal raka pluc, ale poniewaz pluca nie bola to nawet nie wiedzial o tym,ze ma raka pluc, dopiero jak rak przerzucil sie na krtan i na ponizsze organy wewnetrzne to dostal werdykt. Umieral w strasznych meczarniach (miesiac), po chemioterapii 2 dni. Nie mogl nic zjesc, nie mogl pic, koszmar.

Od tego momentu idac ulica i widzac mlodego czlowieka z papierosem, widze jaka sobie smierc funduje. Kazdy czlowiek jednak ma wolna wole, kazdy jest odpowiedzialny sam za swoje zycie.
Powrót do góry
dobry_kolega

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ja pale już 4 lata i nie mogę rzucic:/ mam 19lat, kondycji zero cera jak u 30latka. Zbieram teraz pieniądze na metodę Allena Carra... Mam nadzieje ze pomoże!! jeśli ktoś nie musi to niech lepiej nie zaczyna palić, nie chodzi tyle o pieniądze ale o zdrowie. Pozdrawiam...
Powrót do góry
tytus41

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 8:27 am    Temat postu: Wiele razy rzucałem palenie, może po tabexie też mi się uda? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Very Happy. Mam zamiar zaprowadzić w tym wątku coś w rodzaju dziennika palacza, który zdecydował się rzucić palenie za pomocą tabexu. Mam 43 lata i palę od 18 roku życia. Ostatnio moja norma dzienna fajek zbliżyła się niebezpiecznie do granicy dwóch paczek. Przeraziło mnie to, więc podjąłem decyzję walki z nałogiem. Może osiągnąłem już dojrzałość umysłową, żeby zrozumieć te teksty drukowane na pudełkach w stylu "palenie zabija" itp. Laughing Pewnie niedługo poznam całą prawdę o sobie. Embarassed Przy poprzednich próbach bez wsparcia farmakologicznego, ale za pomocą jakichś mosiężnych płytek i prądu udało mi się nie palić około tygodnia. Prawdę mówiąc była to katorga. Tabex kupiłem 3 miesiące temu i dojrzewałem do tej decyzji. W końcu wczoraj rano zażyłem pierwszą tabletkę. I tak jak na ulotce do wieczora poszło 6. I normę swoją wypaliłem. Ale cierpliwości mówię sobie. Mam jeszcze 94 tabletki, one na pewno zabiją te wstrętne fajki. Razz Ostatni miesiąc podsumowałem finansowo, skrupulatnie licząc ile mnie ta "przyjemność" kosztuje? SZOK! 270zł Mam teraz motyw, za tą kasę naprawię sobie uzębienie! Surprised No a jak się nie uda to reszta mi wypadnie Sad No to do boju!
Powrót do góry
jajecko

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Już raz udało mi się rzucić palenie. Niestety po 6 miesiącach bez papierosa znowu zacząłem sie truć. Wszystko przez to, że po pijaku od czasu do czasu zapaliłem no i znowu się wciągnąłem. Boje sie znowu rzucać bo ostatnio przytyłem 10kg. A dodam, że nie korzystałem z żadnych wspomagaczy, plastrów i innych cudów a paliłem paczkę dziennie czasami dwie. Teraz nie pale już tak dużo więc myślę, że będzie łatwiej. Chyba zdecyduje się na ten TABEX. Tylko na razie muszę opracować sobie strategie i przemyśleć wsio. Bo inaczej sie nie da. Ostatnio zacząłem od poważnych przemyśleń itd i sie udało. Mam nadzieje ze teraz tez bedzie si tylko boje sie tego zasranego tycia;/

helloween - przylaczam post do podwieszonego Wink
Powrót do góry
Yoshiko_21

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 3:59 pm    Temat postu: Przerażona... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od dziś wcinam Tabex...Uda sie... To,że pierwszy raz trzy lata temu wróciłąm do papierosów nie znaczy ,że teraz nie dam rady!
Dorosłam chyba do dzisiejszego dnia...
Trzymajcie kciuki za nas-Ludków Tabexowych:-)

---

helloween - przylaczam post do podwieszonego Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 1 z 21