Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Beza111
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 9:37 am Temat postu: |
|
|
Ja przez wiele lat nie myślałam o paleniu, a niedawno posmakował mi tytoń. Palę nie wiele paczkę na miesiąc ale i tak uważam, że to za dużo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stefankata
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 12:14 pm Temat postu: |
|
|
To prawda, tylko silną wolą mozna wygrać z paleniem. Mój znajomy rzucił w ten sposób, że pewnego dnia postanowił, że nie będzie już palił i do dziś wytrwał w tym postanowieniu. Mówił mi, że najgorszy był pierwszy miesiąc kiedy głód nikotyny był największy i organizm się oczyszczał. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
joanna45
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2015 9:53 am Temat postu: |
|
|
stefankata napisał: | To prawda, tylko silną wolą mozna wygrać z paleniem. Mój znajomy rzucił w ten sposób, że pewnego dnia postanowił, że nie będzie już palił i do dziś wytrwał w tym postanowieniu. Mówił mi, że najgorszy był pierwszy miesiąc kiedy głód nikotyny był największy i organizm się oczyszczał. |
To gratuluje Palenie to w sumie chyba najłatwiejsze uzaleznienie do samodzielnego przezwycieżenia. Mój brat musiał niestety iść na stacjonarną terapię do Ośrodka Leczenia Uzależnień Oaza. Znalazł tam wsprawcie psychologa i dzięki skutecznej detoksykacji udało mu się wyjść z nałogu. Dużym plusem było też położenie ośrodka w zacisznym miejscu, co pozytywnie wpływa na psychike. Ale to było łączone uzależnienie z alkoholowym więc troszkę bardziej skomplikowana sprawa. Podziwiam każdego komu udało się samodzielnie przezwycięzyć nałóg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MikeF
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2015 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Jak myslicie jaka jest najskuteczniejsza metoda dla palaczy do rzucenia palenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iza25
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Jak boisz się że przytyjesz po rzucenia palenia to zacznij biegać albo jeździć na rowerze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna224
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2016 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Najlepsza metoda rzucania palenia - znaleźć sobie zajęcie np. gra w piłkę, jazda na rowerze albo nawet czytanie książki. Czujesz chęć palenia, to od razu się czymś zajmij. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zbiboa
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2017 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z poprzednikiem, zajęcie się nowym hobby pomaga odciągnąć myśli o fajkach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zbefi
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2018 12:17 am Temat postu: |
|
|
Przydatny post! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiabarwniak
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2018 8:41 am Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście, macie racje. Można nałogom się przeciwstawić. Jeśli chodzi o mnie, to jeszcze kilkanaście miesięcy temu szła paczka za paczką- dużo stresów. Teraz postawiłam na zdrowszy tryb, to znaczy uważam, że najważniejszy jest balans. Ograniczyłam palenie, paczka papierosów potrafi u mnie leżeć prawie cała miesiąc. Akurat wybrałam marki VaBanque bo mają mniej szkodliwych substancji i delikatny aromat, nie czuć ode mnie :p Zajęłam się sportem, jak mniej palę, mam lepsze wyniki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
danaglam
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2019 12:36 pm Temat postu: |
|
|
dokłądnie |