Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 12:15 pm Temat postu: |
|
|
juz prz\y 1wszym opakowaniu o ile zazywa sie zgodnie z instrukcja nie ma mowy o dniach płodnych, owulacja zostaje wstrzymana, mało tego dzieki tabletkom bedzie dostawała okres rowno co do dnia, nawet i godz . tylko nalezy pamietac zeby przyjmowac je o okreslonej porze i nie pomijac dawek...i bedzie OK _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiesiu15
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 6:32 pm Temat postu: |
|
|
moja ciotka pytała swojego znajomego ginekologa , powiedział "że jeżeli zażyła pierwsza tabletkę w pierwszy dzien krwawienia to 100% ze juz działa i że nic nie będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 10:12 pm Temat postu: |
|
|
bo tak mowia ale czy to prawda? tego nie wiem.ponoc chroni juz od 1 tabletki ale ze wzgl bezpieczenstwa powinno sie uwazac do skonczenia opakowania _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 12:05 am Temat postu: |
|
|
Chroni dlatego że od samego początku cyklu, organizm jest stymulowany zewnętrznie
nie ma sie co martwić _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiesiu15
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 7:28 pm Temat postu: |
|
|
w sumie ginekolog powiedział że tabletki działają od 7 tabletki i że bedzie wszystko ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 10:11 pm Temat postu: |
|
|
widzisz to słuchaj dalej ciotki a daleko zajdziesz. ona mowi ze od 1 a lekarz ze od 7. chyba specjalista wie lepiej co nie? nie polegaj na cioci bo niedlugo sami zostaniecie rodzicami _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Wind, wiesiu jeśli pierwsza tabletka została przyjęta pierwszego dnia cyklu to chroni od 1 tabletki. jeśli między 1a5 to dopiero od przyjetej siodmej tabletki. It jest niezależne od rodzaju tabletek (jeśli mówimy o preparatach złozonych a nie o minipigułkach). _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiesiu15
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 7:02 am Temat postu: |
|
|
sam nie wiem co będzie bierze tabletki yasminelle dzis kończy ostatnia tabletkę z opakowania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 11:49 pm Temat postu: |
|
|
A powiesz nam wreszcie kiedy zażyła pierwsza tabletkę? w pierwszym dniu cyklu czy kiedy??
Ile mozna wałkowac jeden temat...jeszcze troche i przyznam osta... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiesiu15
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 12:02 pm Temat postu: |
|
|
7 paź dostała okres w ten sam dzien zażyła 1 tabletke anty . Stwierdziłem ze poczekamy jeszcze z kochaniem sie bez zabezpieczenia dodatkowego. 17 paź kochalismy się i pękła nam gumka pytam dlatego czy te tabletki juz działają bo moja dziewczyna była u ginekologa na kontrole i powiedizał jej ze działaja one od 7 tabletki . teraz w weeken ostatni kochalismy sie juz bez prezerwatywy kończyłem w niej i nie wiem czy jest juz zabezpieczona dlatego pytam ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|