Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zapalenie pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poczekaj z seksem i antykoncepcją hormonalną aż do zakonczenia wyleczenia. Po skonczeniu tabletek najlepiej by bylo jak bys się wybrala do tego ginekologa zeby sprawdzil czy to jednak nadzerka czy tylko zapalenie.
Bo jesli nadżerka to sie powinno wstrzymac z seksem bo czlonek moze pogorszyc stan nadzerki.
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja od zawsze mam niewielka nadzerke i nigdy nie uslyszalam, ze powinnam zaprzestac wspolzycia.
ale to zapewne zalezy od stadia nadzerki, wg mnie powinnas posluchac lekarza.
po skonczonej kuracji idz raz jeszcze do tej samej dr, jesli nadal nie bedzie chciala ci przepisac tabletek, to idz na konsultacje do innego lekarza i zobaczysz co ci powie.
a ile masz lat jesli mozna wiedziec?
zdarza sie ze lekarze nie chca przepisywac hormonow mlodym osobom, sama mialam problem z dostaniem tabletek, w wieku 17 lat.
Przyjaciel forum

Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli lekarka Ci nie odpowiada - zmień ją. masz do tego prawo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:32 am    Temat postu: Re: Gynalgin Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

forumkowiczka napisał:
dowiedziałam się,ze mam zapalenie pochwy.

na podstawie samego badania? nie pobrała Ci lekarka wymazu? nie zrobiła cytologii? nadzerka rzadko występuje u kobiet niewspółżyjących choc nie mówię, że nigdy. a odczuwałaś jakieś objawy zapalenia? pieczenie, zaczerwienienie, upławy?

forumkowiczka napisał:
czy po zażyciu całego opakowania, tj. 10 tabletek wyleczę się?

jeżeli lek, bądź co bądź przepisany 'na oko' okaże się trafionym, to powinnaś się wyleczyć tylko zasugerowałabym jeszcze zakup probiotyku dla kobiet, aby odbudować prawidłową mikroflorę pochwy (np. do łykania lacibios femina)

forumkowiczka napisał:
Dodam ze chciałam dostać tabletki antykoncepcyjne,ale ona stwierdziła ze to wykluczone.

a z jakiej racji wykluczone? ani stan zapalny pochwy ani nadżerka nie stanowią przeciwwskazania do stosowania antykoncepcji hormonalnej. fakt, przy stanie zapalnym i w czasie jego leczenia nie powinno się współżyć, ale badania poprzedzające dobór tabletek można zrobić.

forumkowiczka napisał:
Zastanawiam się czy po zażyciu opakowania tabletek iść z powrotem do niej czy może zmienić lekarza?

ja bym zmieniła lekarza
forumkowiczka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 21 lat. Owszem, kiedyś czułam pieczenie podczas oddawania moczu,ale ta dolegliwość mijała. Wczoraj wzięłam 6 tabletkę i czekam jeszcze tydzień i wybiorę do lekarza. Byłam bardzo zaskoczona ze dr u ktorej bylam zbadała mnie przez pochwe bo przeciez jesczze nie wspolzylam ;/ noi rowniez wydawalo mi sie,ze tabaletki nie sa przeciwwskazaniem. Nie wziela ani wymazu, ani nie zlecila cytologii. Dostalam jedynie skierowanie na podstawowe badania typu OB, morfologia, ASH. Jedyna czynnoscia, ktora zrobila było wlozenie wziernika i zagladniecie, na piodstawie czego wlasnie stwierdzila owa dolegliwosc.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja, będąc dziewicą też byłam badana przez pochwę - to zależy od lekarza, więc akurat tutaj nie ma co się szczególnie dziwić, ale kwestia cytologii i badań jest trochę nie w porządku. w każdym razie, jeżeli odczuwasz czasami pieczenie przy oddawaniu moczu, to może sugerować infekcję bakteryjną. ja to bym w ogóle zrobiła badanie moczu i posiew z pochwy, ale to w momencie jeżeli objawy się pojawią ponownie, bo a nóż akurat pierwsze leczenie będzie skuteczne. ale lekarza to i tak bym starała się zmienić, bo nie wydaje mi się ta zbyt kompetentna, nie dość że przepisuje leki na oko, kwestia tabletek anty i tego, że nie wspomniała o odbudowywaniu flory bakteryjnej w czasie leczenia i po, co stanowi jednym z kluczowych aspektów leczenia i profilaktyki zakażeń pochwy
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 1:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to ja tym bardziej zmieniłabym lekarza.
moja gin zanim przepisze tabletki anty robi cytologię. potem powtarza ją co jakiś czas . moja siostra też miała różnego rodzaju zapalenia pochwy, nadżerkę a i tak gin przepisała jej kurację hormonalną.
co do badania dziewic- to spotkałam się z różnymi podejściami. jedni badają przez odbyt, inni "normalnie". nie wiem od czego to zależy- pewnie od lekarza, a może i od budowy błony?
Powrót do góry
forumkowiczka

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w trakcie brania tabletek i tak nie mam co isc do lekarza bo troche krepujace bedzie dla mnie badanie zwazywszy na to,ze tabletki rozpuszczaja sie. Wiec jakie moglabym kupic tabletki zeby odbudowac flowe bakteryjna? one sa na recepte czy kupie je w kazdej aptece?
I wedlug was spokojnie moglabym zazuwac tabletki antykoncepcyjne?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie tak.
co do tych tabletek to można je kupić w każdej aptece. możesz nawet poprosić farmaceutkę o jakieś tabletki na odbudowanie flory bakteryjnej.
wiem też , że warto jeść jogurty/ kefiry Smile
Powrót do góry
forumkowiczka

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w takim razie kompletnie nie rozumiem tej lekarki...widac nie kazdy prywatny lekarz jest w porzadq. moze zalezalo jej na szybkim zalatwieniu kolejnego pacjenta i jak najszybszym wyjsciu z gabinetu do domu... :/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 11 z 16