Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 12:03 am Temat postu: |
|
|
No właśnie w niemczech. No nic spróbuje, może jakimś cudem uda się załatwic recepte. Dzięki Emilka :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 1:04 pm Temat postu: |
|
|
A jeszcze jedno pytanie mam. Bo generalnie jeśli wystąpi jakaś infekcja i jest się blizko okresu to on się powinien opóżnić, a u mnie tak nie jest, nie ważne czy mocna czy słaba infekcja on zawsze się pojawia o czasie.
Czy wszystko w takim razie ok? czy po prostu nie które kobiety tak mają? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 2:01 pm Temat postu: |
|
|
co? pierwsze słyszę, że się powinien okres opóźnić. czasami może się kilka dni opóźnić w wyniku infekcji, zdarza sie to, ale ogólnie NIE powinien. tak więc z Tobą jest wszystko w porządku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Aha to dobrze gdzieś to po prostu słyszałam i nie wiedziałam ze to nie prawda, dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 1:37 am Temat postu: |
|
|
jakby infekcja byla w pierwszej fazie cyklu czyli przed i w trakcie owulacji to okres moze sie spoznic poniewaz ta faza sie wydluzy... druga faza po owulacji jest niezmienna trwa zawsze 14 dni wiec jezeli wtedy bedzie infekcja to okres sie nie spozni
nie zawsze sie musi spozniac od infekcji, niektore kobiety tak maja a nie ktore nie to normalne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze takie pytanie. Miałam drobną infekcję zaczełam się leczyć jednak po 3 dniach dostałam okres, nie wyleczyłam się chyba do końca.. teraz okres się skończył i teoretycznie jest wszystko ok, nie odczówam swędzenia, nie mam upławów etc. Został mi jeszcze jeden Clotrymazol mam go sobie zaaplikować? czy jest to zbędne?
bo nie wiem czy mi nie usunie też tych dobrych bakterii i czy infekcja nie powróci co mam zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 3:53 am Temat postu: |
|
|
teoretycznie powinno się dokończyć po okresie, ale jeżeli została Ci tylko jedna globulka i poza tym jest wszystko ok, to chyba nie ma sensu.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alabastrowa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Witam, moj przypadek jest beznadziejny ! miesiac temu mialam robioną cytologie. Wyniku po obiecanych 2 tygodniach nie bylo, gdy minol 3 tydzien zaczelam sie neicierpliwic i dociekac dlaczego go jeszcze nie ma. Jak sie okazalo pielegniarka ktora mi pobierala wymaz wpisala zły rejon i gdyby nie moj upor to dalej by mi mowila " ze wynik jeszcze nie przyszedł" :[ w koncu wyniki przyslali, wyszło ze mam stan zapalny, infekcje bakteryjną i Candida spp, dostalam leki ale zapomnialam zapytac lekarza o jedno. Mianowicie jeden z lekow mam dopochwowo - Ginalgin, ale jutro mam dostac okres i czy w zwiazku z tym moge stosowac ten lek ? czy nie wypłynie on razem z krwią ? a moze mam poczekac az skonczy mi sie miesiaczka ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 4:04 pm Temat postu: |
|
|
poczekać aż skończy się miesiączka i wtedy zacząć stosować gynalgin
w czasie leczenie nie współżyć _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
forumkowiczka
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 4:02 pm Temat postu: Gynalgin |
|
|
Cześć Wam. Mam problem i sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Otóż byłam ostatnio u ginekologa- była to moja pierwsza wizyta! No i niestety nie wspominam jej milo. Poszłam do prywatnej przychodni,mając nadzieje na solidne i dokładne badanie.Wyszłam kompletnie rozczarowana. Do tej pory nie współżyłam jeszcze z moim chłopakiem,chociaż jesteśmy ze sobą bardzo blisko.Sporo rozmawialiśmy na temat antykoncepcji dlatego tez udałam się do ginekologa. Nie dość ze zostałam zbadana jak osoba mająca za sobą swój pierwszy raz to dowiedziałam się,ze mam zapalenie pochwy. Dr powiedziała,ze ma nadzieje,ze to nie jest nadżerka tylko zapalenie.I przepisała mi globulki GYNALGIN. Dzisiaj biorę 4 tabletkę i ciągle zastanawiam się co dalej...czy po zażyciu całego opakowania, tj. 10 tabletek wyleczę się? Dodam ze chciałam dostać tabletki antykoncepcyjne,ale ona stwierdziła ze to wykluczone. Zastanawiam się czy po zażyciu opakowania tabletek iść z powrotem do niej czy może zmienić lekarza?
Jest szansa, że przy kolejnej wizycie otrzymam środek antykoncepcyjny>
Proszę o odpowiedź.
-----edited by emilka-----
temat przeniosłam do pokrewnego. staraj się nie poruszać takich samych problemów w różnych tematach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|