Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
idź do lekarza!
ból odczuwasz w okolicach warg sromowych i wejścia do pochwy czy głębiej? bez recepty jest maść pt clotrimazolum, ale jest to maść przeciwgrzybicza i głównie łagodzi świąd i pieczenie. możesz też kupić o działaniu przeciwzapalnym saszetki tantum rosa i przemywać roztworem miejsca intymne, jednak pamiętaj, żeby nie wykonywać irygacji. do tego zestawu warto dokupić jeszcze probiotyk dla kobiet na odbudowywanie pozytywnej flory bakteryjnej (np. lacibios femina).
ale zaznaczam po raz n-ty: te środki mogą pomóc złagodzić dolegliwości, ale i tak i tak trzeba pójść do ginekologa. zwłaszcza w Twoim przypadku, gdzie nie wiadomo, co to może być, bo objawy masz bardzo niespecyficzne. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vixy
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 7:05 pm Temat postu: |
|
|
ból odczuwam w okolicach warg sromowych i wejscia do pochwy , glebiej juz nie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Czemu się tak boisz tej wizyty?? przecież lekarz nie zrobi Ci krzywdy a pomoże.. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak poważne konsekwencje mają takie nie leczone infekcje...
No i samopoczucie, poco się tak męczyc?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vixy
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:01 pm Temat postu: |
|
|
a te moje objawy to na co moga wskazywac ? ii co bedzie jesli tego nie bede leczyc? mnie przeraza ta wizyta , no ale caly czas mysle o tej wizycie , jak bede miala pojsc to do babki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Twoje objawy są dośc specyficzne... Bo jeśli byłaby to grzybica to miałabyś upławy o konsystencji twarogu,odczuwałabyś, świąd, pieczenie, sporadycznie właśnie ból.
Jeśli byłyby to bakterie to występowały by upławy o nie przyjemnym rybim zapachu o kolorze zielonkawym. Brak świądu i pieczenia.
A nie leczone zapalenia mogą doprowadzic do nie płodności, nie które wirusy np. Wirus opryszczki drugiego stopnia (Hpv) może spowoowac jaka szyjki macicy (ale hpv można u ciebie wykluczyc bo on ma paskudne objawy).
Do wizyty Cię nie zmusimy ale pamiętaj że zdrowie jest najważniejsze! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:28 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie! słuchaj się Dominiki i idź do lekarza. bardzo wiele nieprzyjemnych konsekwencji mogą mieć nieleczone infekcje. Twoje objawy nie wskazują na nic konkretnego, więc trzeba to koniecznie zbadać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vixy
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:28 pm Temat postu: |
|
|
a to hpv jakie ma objawy?? no to z tego chyba najbardziej grzybica , tylko ze ja w sumie najbardziej bol odczuwam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
nie kombinuj. nie ma co zgadywać, co to może być. objawy bólu mogą się pojawiac zarówno przy grzybicy, infekcji bakteryjnej, chlamydii, hpv i innych dolegliwości.... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
vixy
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:47 pm Temat postu: |
|
|
no to teraz sie troche wystraszylam gdyby mama wiedziala o moich objawach to zaraz wyslalby mnie do ginekologa , no to jeszcze sobie przemysle i pod koniec tygodnia moze sie jakos przelamie no bo teraz nie mam kiedy pojsc , bo plan dnia za bardzo napiety , ale to hpv to moze wystapic nawet u mlodej osoby ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Hpv to wirus opryszczki narządów płciowych objawia się swędzącymi i bardzo bolesnymi krostami w okolicy i na narządach płciowych, które z czasem zamieniają się w rany..
Generalnie jedna z najmniej przyjemnych infekcji jakie znam
Do tego dochodzi jeszcze to że większosc typów tego wirusa powoduje raka szyjki macicy..
Ryzyko hpv występuje u każdej osoby która rozpoczęła współżycie.
Niestety wielu z nas żyje w nieświadomości, że są nosicielami tego paskudztwa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|