Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vixy
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:55 pm Temat postu: |
|
|
a no to ja takich objawów nie mam aa wspolzycia nie zaczelam wiec w tym moge byc spokojna wiec wydaje mi sie ze moge miec ta grzybice , no ale ból już mi duzo ustapil teraz, chyba ze to takie chwilowe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 6:40 pm Temat postu: traumeel s na zapalenie pochwy |
|
|
witam! ja mam watpliwosci w takiej o to sprawie- ostatnio bylam u ginekologa, mialam robione wszystkie badania kontrolne... pani doktor stwierdzila ze jest ok, wspomniala ze mam malutka nadzerke...no ale ciagle ja mam...zrobilam tez cytologie... z cytologi wyszlo ze mam wynik "2" ( ? )i ze jest lekkie zapalenie...pani doktor wypisala mi tabl traumeel s i masc o tej samej nazwie...tabl podjezykowo 3 razy dziennie pol godz przed jedzeineim mam brac, wiec ok, ale mam obawy co do tej masci- p.doktor kazala mi smarowac pochwe wew...tylko ze tam w ulotce nic nie jest napisane ze ona jest do takich rzeczy...tylko ogolnie jest napisane "na stany zapalne i kontuzje" ...i jest napisane do uzytku zewnetrznego...nawet moja siostra farmaceutka sie zdziwila ze dostalam taki lek a nie inny...no i ogolnie moj post dotyczy tego czy moge uzywac tej masci w okolicach intymnych
-----edited by emilka------
temat przeniosłam do odpowiedniego tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 7:38 pm Temat postu: |
|
|
grupa II w cytologii nie jest zła, zwłaszcza przy małej nadżerce. dodam, że większość kobiet współzyjących ma taką grupę.
ale co do pytania, to muszę przyznać, że nie spotkałam się jeszcze, żeby tą maść stosować dopochwowo. ale sprawdziłam cały skład i są tam jedynie wyciągi roślinne i ziołowe (tj. nagietek, rumianek, arnika, dziurawiec itp), więc nie powinno się nic stać, jeżeli zastosujesz wg zalecenia lekarki. niemniej ja jestem trochę zaskoczona, bo wiele znam maści i globulek na stany zapalne lżejsze i mocniejsze i z takim rozwiązaniem się jeszcze nie spotkałam _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:23 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | grupa II w cytologii nie jest zła, zwłaszcza przy małej nadżerce. dodam, że większość kobiet współzyjących ma taką grupę.
|
dokładnie ja własnie mam 2 gr. i 0 stanow zapalnych.
Emilka mam pytanie: czy z 2 gr. mozna "przeskoczyc" na 1wszA? czy juz zawsze bede miec 2? jesli mozna to w jaki sposob ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:31 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że można awansować
pewnie mniej seksu lub stosowanie jakiś lubrykantów nawilżających, które minimalizują otarcia, dbanie o odpowiednią florę bakteryjną pochwy (pałeczki lactobacillus), o odpowiednią higienę, badanie poziomu estrogenów (od nich zależy 'jakość' nabłonka pochwowego), noszenie przewiewnej bielizny, nie stosowanie tamponów, unikanie urazów pochwy, stosowanie gumek, odpowiedni kierunek podcierania, żeby nie przenosic bakterii.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 1:22 pm Temat postu: |
|
|
emilka napisał: |
pewnie mniej seksu lub stosowanie jakiś lubrykantów nawilżających, które minimalizują otarcia, dbanie o odpowiednią florę bakteryjną pochwy (pałeczki lactobacillus), o odpowiednią higienę, badanie poziomu estrogenów (od nich zależy 'jakość' nabłonka pochwowego), noszenie przewiewnej bielizny, nie stosowanie tamponów, unikanie urazów pochwy, stosowanie gumek, odpowiedni kierunek podcierania, żeby nie przenosic bakterii.. |
-- yyy mniej sexu... o matko celibat nie wchodzi w gre
-- tampony? nigdy nie zamienie na podpachy bleeee
-- gumki - od czasu do czasu. tak raz na 2 m-ce
reszta ok dzieki heh _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:09 am Temat postu: |
|
|
Na ile przed okresem należy przestac brac leki przeciw grzybicze?
Bo złapała mnie mała infekcja a do okresu mam zaledwie 3 dni :/ na pewno nie zdąże się wyleczyć :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 12:55 am Temat postu: |
|
|
przed okresem nie trzeba rezygnować z leków przeciwgrzybiczych tylko w trakcie okresu. i to tylko z dopochwowych, bo doustne normalnie można brać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 10:54 am Temat postu: |
|
|
Aha, to dobrze a jeszcze jedno pytanie, czy istnieje może jakiś doustny lek przeciwgrzybiczy wydawany bez recepty? Bo nie jestem obecnie w PL i nie jestem w stanie zorganizowac recepty :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 5:08 pm Temat postu: |
|
|
w Niemczech jesteś? no nie wiem, czy bez recepty dostaniesz coś doustnego. możesz się spytać o fluconazole (mycomax, zucon, mycosyst, flumycon) lub itraconazole (orungal). ale watpie czy bez recepty Ci sprzedadzą _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|