Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
miśka 01

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 9:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie które przedtem napisałam chyba w innym temacie. przepaszam to nerwy. biorę tabletki od maja tego roku. niestety w tym miesiącu zapomniałam o tabletce w 7 dniu. oczywiście przyjęłąm ją ale po 24 godzinach. współżyłam w 21 dniu cyklu (zawsze 28 dni) jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Lis 24, 2008 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w zasadzie nie ma. takie, jak przy regularnym stosowaniu tabletek
miśka 01

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 8:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedz tylko ja trochę pokręciłam . to była 7 tabletka ale 10 dzień cyklu czy to coś zmienia?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 8:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to inaczej. dni cyklu tutaj nie ma, bo przy stosowaniu tabletek nie ma czeoś takiego jak cykl. jeżeli od dnia zapomnienia tabletki do dnia w, w którym się kochałaś minęło co najmniej 7 dni, to ryzyka nie ma
miśka 01

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 9:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Ci bardzo. bo w ulotce pisze ze przez 14 dni powinno się dodatkowo zabezpieczać... ja kochałam się z facetem w9 dni po zapomnianej tabletce. więc mam nadzieję ze nie ma strachu choć... róznie moze być.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba 7 a nie 14 dni się trzeba zabezpieczać dodatkowo. jakie tabletki bierzesz?
miśka 01

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 2:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biorę Marvelon
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to normalne tabsy, czyli tak jak mówie ;)
ania0805

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 3:00 pm    Temat postu: Pominięte pigułki Yasminelle Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Apropo's pominietych/zapomnianych pigułek: nie ma regóły, że do 36h można wziąć zapomnianą i jest O.K. (Yasminelle można tylko do 12h) albo żeby kategorycznie nie brać 2 na raz (Yasminelle można). Wszystko zależy jakie to pigułki. Trzeba zawsze poczytać w ulotce.
A ja mam pytanko: ostatnio zapomniałam zabrać Yasminelle na wyjazd i jestem 2 tabletki do tyłu. Co dalej robić - już wiem. Zastanawiam się tylko nad zapisem w ulotce: 'jeśli był stosunek do 7 dni wstecz przed pominiętą tabletką, skontaktuj się z lekarzem'. Trochę to nielogiczne, ale czy mogą być jakieś konsekwencje wsteczne? Wink
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mogą jeśli to były 2 tabletki z pierwszego tygodnia
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 14 z 38