Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alatiel

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz na myśli środek następnego opakowania? Czyli rozpocząć nowe od razu, nie robiąc przerwy, tylko przesunąć ją na środek nowej paczki?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możesz wziąć albo całe drugie opakowanie nie robiąc przerwy lub nie robiąc przerwy zacząć nowe i zrobić przerwę po minimum 7 tabletkach
alatiel

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Acha... a co sądzisz o moich obawach z opisu sytuacji?;P
Powrót do góry
alatiel

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aaa jeśli zrobię tę przerwę po np. 7 tabletkach z nowego opakowania, to wtedy powinnam dostać okres...?
Powrót do góry
allika

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tak troche nie na temat ale jednak w temacie.... dziewczyny co was trzyma przy pigulkach?

Ja tez je bralam. I pamietam ciagly stres czy zapomnialam czy nie, czasem wzielam ze strachu dwie innym razem po dwu dniach z przerazeniem przytomnialam ze nie wzielam... w koncu mialam dosc.

Pojawily sie juz na rynku (na szczecie) nowe metody hormonalne jak chocby nuvaring. Pamieta sie o nim raz na 3 tygodnie, dziala jak pigulka tylko nie podraznia zoladka bo hormony aplikuje miejscowo.

Nie sadzicie ze to wygodniejsze? Choc troche droższe, to fakt.

Ale jak sobie pomysle o tych nerwach.. łyknełam nie łyknelam... Rolling Eyes
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alatiel, wg mnie jeśli połączysz opakowania to szans na ciążę nie ma. jeśli zrobisz przerwę wcześniej (ni po całym drugim op), to powinno wystąpić krwawienie z odstawienia
pumcia

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 10:22 pm    Temat postu: zapomniana tab. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie biore tabletki anty od roku. Po tyg. przerwy przez 5 dni nie przyjełam tab., Sad (powody osobiste)a w tym czasie kochałam sie z chłopakiem. wziełam tab. od soboty. czy jest mozliwosc ze moge byc w ciązy>?? Crying or Very sad Crying or Very sad Question Question czekam na odp. z góry dzięki
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w sensie przedłużyłaś przerwę o 5 dni? jeżeli tak, to możesz zajść w ciążę
tic

PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 8:15 pm    Temat postu: hej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słuchajcie zapomniałam 1 tabletki z opakowania tabletek anty. Cilest ale nastepnego dnia wziełam i tak juz do konca o stałej poze.Ale w 2 tyg ostatniego dnia zapomniałem wziasc rano o 7 a wziełam o 17. po 2 dnich kochałam sie z chłopakiem i mielismy wpadke. Czy jest moge być w ciazy?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lis 23, 2008 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w drugim tygodniu spóźnienie nie wynosiło więcej niż 12h, więc no problemo, ale jeśli miałaś stosunki w przerwie i w pierwszym tyogdniu niezabezpieczone dodatkowo w tym opakowaniu jak zapomniałaś pierwszej z opakowania (zapomnienie = więcej niż 12h), to ryzyko jest
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 13 z 38