Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agawka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
witajcie..
w 8 dniu brania tabletek niestety jednej zapomnialam.
poniewaz minelo juz 12 godzin nie bralam nastepnej tylko wzielam kolejna o nastepnej porze.
jak duze jest ryzyko ciazy? nie skonczyl we mnie wiec mam nadziejie ze jakos bedzie.
wiem ze to byla glupota ale po prsortu no zapomnialam pierwszy raz w zyciu.
dodam ze tabletki biore od jakis 8 miesiecy.
i kolejne pytanie czy ta zapomniana mam przyjac pod koniec opakowania?czy po prsortu normlanie zrobic przerwe i zaczac od nowego opakowania? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 12:00 am Temat postu: |
|
|
Teraz to przerwałaś cykl.
Jest w ulotce wyraźnie napisane, że zapomnianą pigułkę bierzemy jak najszybciej się da, a kolejną o normalnej porze i zabezpieczamy się dodatkowo.
Powinnaś zrobić 3 miesiące przerwy i dopiero zacząć brać tabletki od nowa.
Nie jesteś teraz zabezpieczona. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 1:10 am Temat postu: |
|
|
nowicjuszka, bez przesady ;]
spoko, zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień i już. jak chcesz rozpoczynać opakowanie dalej w tym samym dniu, to nie bierz ostatniej tabletki.
stosunki z przerwy też mogły być niebezpieczne, ale skoro nie było wytrysku w środku, to szanse są male _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 1:14 am Temat postu: |
|
|
Niby bez przesady, a dzieci z tabletek się rodzą
Może rzeczywiście przesadziłam troszkę...Ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katnor9
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:38 pm Temat postu: zapomniana tabletka |
|
|
Witam! Od roku przyjmuje Triquilar. Zapomniałam połknąć 12 tabletke i w tym dniu współżyłam. Wzięłam ją dopiero następnego dnia ale po 24 godzinach wraz z następną przypadającą na ten dzień, czy mogę zajść w ciążę???
Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje już pokrewny. PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Raczej nie,przynajmniej moim zdaniem. Ja maiłam jeden tydzien zachwiany w zwiąsku z braniem tabletek a mianowicie zapomiałam trzech ale całkowicie o nich zapomniałam i wogóle nie wziełam. I akurat przez cały ten tydzien współżyłam i nie jestem w ciąży. A gdy poszłam do ginekologa i przedstawiłam mu cała sytuacje to powiedział że to jest jak w totolotku i żebym zrobiła test bo on narazie nic nie widzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Mmmadzia to że lekarz na razie nic nie widzi, nie daje pewności, że nie jesteś w ciąży.
katnor9 wzięłaś tę tabletkę, co prawda z opóźnieniem ale wzięłaś. Należałoby się wtedy dodatkowo zabezpieczyć, zresztą teraz też powinnaś.
Jakieś szanse na ciążę są. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katnor9
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 3:12 pm Temat postu: |
|
|
ok dzięki z info
Dodano po 6 minutach:
przed chwilą zadzwoniłam do mojego lekarza i uspokoił mnie że wszystko jest ok (no zobaczymy) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ktos23
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
|
witam mam pytanie.z tego co sie orientuje jezeli zapomni sie wziasc tabletki i wystepuje owulacja.po jakim czasie ona wystepuje.dzieki na info |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 9:28 pm Temat postu: |
|
|
to zależy, której zapomnisz tabletki. z pierwszego tygodnia czy z ostatniego _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|