Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agawka

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 09, 2009 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie..
w 8 dniu brania tabletek niestety jednej zapomnialam.
poniewaz minelo juz 12 godzin nie bralam nastepnej tylko wzielam kolejna o nastepnej porze.

jak duze jest ryzyko ciazy? nie skonczyl we mnie wiec mam nadziejie ze jakos bedzie.
wiem ze to byla glupota ale po prsortu no zapomnialam pierwszy raz w zyciu.
dodam ze tabletki biore od jakis 8 miesiecy.

i kolejne pytanie czy ta zapomniana mam przyjac pod koniec opakowania?czy po prsortu normlanie zrobic przerwe i zaczac od nowego opakowania?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz to przerwałaś cykl.

Jest w ulotce wyraźnie napisane, że zapomnianą pigułkę bierzemy jak najszybciej się da, a kolejną o normalnej porze i zabezpieczamy się dodatkowo.

Powinnaś zrobić 3 miesiące przerwy i dopiero zacząć brać tabletki od nowa.

Nie jesteś teraz zabezpieczona.
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka, bez przesady ;]
spoko, zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień i już. jak chcesz rozpoczynać opakowanie dalej w tym samym dniu, to nie bierz ostatniej tabletki.
stosunki z przerwy też mogły być niebezpieczne, ale skoro nie było wytrysku w środku, to szanse są male
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 1:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niby bez przesady, a dzieci z tabletek się rodzą Wink

Może rzeczywiście przesadziłam troszkę...Ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne Smile
katnor9

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 2:38 pm    Temat postu: zapomniana tabletka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Od roku przyjmuje Triquilar. Zapomniałam połknąć 12 tabletke i w tym dniu współżyłam. Wzięłam ją dopiero następnego dnia ale po 24 godzinach wraz z następną przypadającą na ten dzień, czy mogę zajść w ciążę??? Confused

Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje już pokrewny. PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM.

Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej nie,przynajmniej moim zdaniem. Ja maiłam jeden tydzien zachwiany w zwiąsku z braniem tabletek a mianowicie zapomiałam trzech ale całkowicie o nich zapomniałam i wogóle nie wziełam. I akurat przez cały ten tydzien współżyłam i nie jestem w ciąży. A gdy poszłam do ginekologa i przedstawiłam mu cała sytuacje to powiedział że to jest jak w totolotku i żebym zrobiła test bo on narazie nic nie widzi. Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 2:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia to że lekarz na razie nic nie widzi, nie daje pewności, że nie jesteś w ciąży.

katnor9 wzięłaś tę tabletkę, co prawda z opóźnieniem ale wzięłaś. Należałoby się wtedy dodatkowo zabezpieczyć, zresztą teraz też powinnaś.

Jakieś szanse na ciążę są.
katnor9

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dzięki z info

Dodano po 6 minutach:

przed chwilą zadzwoniłam do mojego lekarza i uspokoił mnie że wszystko jest ok (no zobaczymy)
Powrót do góry
ktos23

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 8:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie.z tego co sie orientuje jezeli zapomni sie wziasc tabletki i wystepuje owulacja.po jakim czasie ona wystepuje.dzieki na info
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zależy, której zapomnisz tabletki. z pierwszego tygodnia czy z ostatniego
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 20 z 38