Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ktos23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

9 tabletki,czyli w 2 tygodnia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 12:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w drugim tygodniu nie ma zagrożenia
agawka

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odpowiedzi
troche mnie nastarszylyscie,zaluje ze nie wzielam wtedy tej tabletki chcoiaz to by wyszl oze dwie naraz.

moje pytanie wiec brzmi dokonczyc opakowanie i zrobic przerwe czy nie zrobic?
a i 8 dzien to juz nie jest czasem 2 tydzien?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a no rzeczywiście<głupek>
to wg mnie będzie wszystko ok chociaż powinnaś przyjąć tamtą zaległą jak najszybciej (nawet jakbyś miała 2 przyjąć na raz - pamiętaj na przyszłość o tej zasadzie ;]). a teraz to możesz zrobić normalnie przerwę i zacząć normalnie kolejne opakowanie po 7miodniowej przerwie
niebieska7

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 6:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm.. Confused jak to jest w końcu ..przecież krwawienie podczas brania tabletek występuje dlatego że się je odstawia.. nie jest to normalny okres..
zakładając [bo tak nie jest na szczęście] Smile że jeżeli pominie się jakąś tabletke z opakowania i współżyje się dalej .. okres wystąpi w określonym dniu .. to można być w ciąży ? mimo tego że jest krwawienie.. bo przeciez to jest z odstawienia .. a nie normalne Smile
NIE WIEM MOŻE TO GŁUPIE I DZIWNE PYTANIE .. ALE MNIE NURTUJE Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krwawienie z odstawienia nie powinno wystąpić jeśli zajdzie się w ciążę w czasie brania tabletek. może się pojawić plamienie ale słabsze niż normalne krwawienie z odstawienia
niebieska7

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha dzięki za odpowiedz Smile właśnie bardzo się zastanawiałam nad tym .. wydawało mi się to troszke nielogiczne Smile .. ale na to wychodzi że jest tak samo jak ze zwykłym okresem Smile
Powrót do góry
domi_niczka

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 7:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i stało się... zapomniałam wziąc 17 pigułki. Biorę marvelon juz od 12 miesięcy. przyjęłam zapomnianą tabltkę jak tylko sobie przypomniałam drugą o normalnej porze. po tym zdarzeniu do sosunku doszło za dwa dni czyli w momencie gdy przyjęłam zapomnianą i dwie kolejne....nie wiem co myśleć czy działanie zostało zatrzymane>?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

domi_niczka, jeżeli połączysz opakowania, to wszystko będzie ok Smile
domi_niczka

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli nie bede miec okresu w miedzyczasie... Rozumiem ze nastepne opakowanie moze nie byc skuteczne??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 21 z 38