Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nita
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 9:16 pm Temat postu: |
|
|
No tak...7 lipca wzięłam pierwszą tabletkę...do 18 brałam wszystkie (najprawdopodobniej ale raczej tak)...W tym czasie też współżyłam...Potem nie mam pojęcia kiedy pominęłam...Od 18 nie współżyłam...Powinnam opakowanie skończyć 27 a skończyłam 28...2 sierpnia współżyłam, a 3 wzięłam tabletkę "po" (jakieś 28 godzin od stosunku)...
Wszystko wygląda jak powyżej... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mitek1171
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:14 am Temat postu: |
|
|
witam moja dziewczyna zapomniala tabletki wczoraj o 9 rano bierze stetidril30 bieerze i dzis rano niewiedziala co robic wziela obydwie dobrze zrobila? minelo okolo 24 godzin od zapomnianej tabletki noi zeby bylo malo kochalismy sie bez zabezpieczenia wczoraj okolo 16-17 ale doszedlem na zewnatrz( ale nigdy byc pewnym niemozna) jakie jest prawdopodobienstwo ciazy? dodam ze to byla 8 tabletka cyklu/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Ma to napisane w ulotce. Przy pominiętej tabletce staramy się połknąć ją jak najszybciej się da nawet jeśli miałoby to oznaczać przyjęciu dwóch na raz.
Skoro nie doszedłeś w Niej i masz 100% pewność że nie w Niej to możecie być spokojni.Ale zabezpieczajcie się dodatkowo przez jakiś minimum tydzień jeszcze. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mitek1171
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 7:45 pm Temat postu: |
|
|
te dwie tabletki noi dzien przerwy spowoduja opoznienie okresu w przerwie czy cos takiego?a co z plemnikami w tym "plynie" przed dojsciem są niesą bo neiwiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Plemniki zdolne do zapłodnienia w preejakulacie pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem (do wytrysku dochodzi dosłownie na kilka sekund po wyjęciu go z pochwy).
Także o to możecie być spokojni.
A co do krwawienia z odstawienia. Powinno wystąpić w przerwie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Chance
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 11:53 am Temat postu: |
|
|
Witam
Zapomniałam tabletki i nie przyjęłam jej bo nie zauważyłam...Kochałam się, ale najprawdopodobniej przed zapomnieniem chociaż nie mam pewności, stosunki mogły być także po zapomnieniu...Krwawienie z odstawienia wystąpiło ale bardziej skąpe niż zazwyczaj...(jak zawsze, jak w zegarku, ale krótsze...w nocy, potem jeden dzień i plamienia)
Czy mogę być w ciąży? Czy skoro krwawienie wystąpiło w ogóle to mogę być spokojna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej jak zrobisz test 14-16 dni od ostatniego stosunku. Skoro nie przyjęłaś tabletki w terminie to przerwałaś ciągłość antykoncepcyjną i jest szansa na ciążę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 6:50 pm Temat postu: wymioty |
|
|
siemka mam pytanie. wczoraj byłam na imprezie i tabletki biorę o tej samej porze dnia, tak jak w ulotce, np ok 20-23. Wczoraj wzięłam tabletkę o 19.30, bo miałam iść na imprezę. no i ok 23 zwymiotowałam. czy jest jakaś szansa na szansa na ciążę? tego samego dnia współżyłam. jak wróciłam z imprezy to o 4 wzięłam na wszelki wypadek jeszcze jedną tabletkę, ale czy nie za późno? niby można się spóźnić 12h, a ja się mniej spóźniłam ale ale? jak to jest? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
a jak pisze w ulotce?
musi tam być napisane co robić w takich sytuacjach, kiedy przyjąć pominiętą dawkę lub jak liczyć czy tabletka się wchłonęła zanim ją zwróciłaś... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flacita
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:35 pm Temat postu: Zapomnialam pierwszej tabletki. Pomocy |
|
|
Witam. Mam taki problem, wczoraj mialam rozpoczac nastepna serie Cilest ,niestety zapomnialam o tym.Wiec pierwsza tabletke wzielam dzisiaj po 8 dniach przerwy a nie po 7.Czy mam brac dalej opakowanie tak jak gdyby nic sie nie stalo czy moze tabletke te ktora wzielam dzisiaj (okolo 12 w poludnie) traktowac jak wczorajsza i nastepna zazyc jeszcze dzisiaj.Prosze podpowiedzcie w ulotce nie ma nic na ten temat.Pozdrawiam Daga |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|