Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:44 pm Temat postu: |
|
|
że jeżeli do 12h była przerwa to skuteczność nie jest zaburzona. ta co zwymiotowałam to sie wchłonęła raczej, ale jak nie to od 19.30 do 4.30 jest 10h. wiec chyba bedzie ok. ale chyba lepiej przez 7 dni stosowac inne zabezpieczenie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:24 pm Temat postu: |
|
|
a kiedy dostałaś okres i kiedy tabletkę wzięłaś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
flacita
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 11:41 pm Temat postu: |
|
|
miesiaczke mam od srody. Tabletke powinnam wziasc w niedziele wczoraj o 20 a wziwlam w poniedzialek o 12 w poludnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 5:55 pm Temat postu: |
|
|
novynette jeśli dla swojej spokojności chcesz to możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie. ale z tego co czytam to działanie tabletki nie zostało zaburzone. więc szanse na ciąże są niemal zerowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Przerwałaś ciągłość antykoncepcyjną. Stosunki z przerwy nie są zabezpieczone. Tabletki możesz brać dalej o stałej porze czyli w tym wypadku o 12... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
powinnaś więc tabletkę wziąć w środę. namotałaś.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 3:54 am Temat postu: |
|
|
Dobrze napisała...Skoro to miało być 4 opakowanie czy któreś tam z rzędu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mooda
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 1:38 am Temat postu: aaaaa! |
|
|
Witam, mam problem...
W zeszłym tygodniu, zapomniałam 7. tabletki z blistra. Przyjęłam ją po 13 godzinach, lecz po 2 godzinach ją zwymiotowałam! Od razu przyjęłam kolejną. W ten sposób w tym miesiącu przyjmę 20 tabletek, zamiast 21...
Wiem, że tabletki wchłaniają się ok. 3-4 godzin, więc możliwe, że część się wchłonęła, mimo wymiotów?
I druga sprawa.
Oczywiście zalecane jest stosowanie prezerwatyw przez tydzień po pominiętej tabletce. Od tamtej felernej sytuacji kilka razy zdarzyło mi się uprawiać seks, oczywiście zawsze z prezerwatywą. Wczoraj za to stało się coś dziwnego... Wydaje mi się, że z prezerwatywą było wszystko w porządku, ale gdy mój chłopak chciał ją zdjąć po skończonym stosunku, zobaczyłam białą wydzielinę na jego mosznie. W mojej pochwie też "to" było!
Nie wiem czy to możliwe, żeby sperma spłynęła w dół ze zbiorniczka na górze, jeśli kondom był dobrze założony, a może to była moja wydzielina?
Oczywiście teraz mnie brzuch boli z nerwów, bo nie wiem co robić, lecieć po tabletkę "po", czy to tylko schizy?
Pomocy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 4:47 pm Temat postu: |
|
|
a ja chcialam zapytac co mam zorbic. Bo wpadlam w studniówkowy szał i tabletke zamiast o 23 przyjęłam o 9 rano. Więc 10h spóźnienia. ale nastepnego dnia byly poprawiny i wzięlam znow o 6 rano. i teraz co zrobic, brac juz rano teraz do konca blistra czy o tej 23? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 10:01 pm Temat postu: |
|
|
To w końcu o której tę tabletkę wzięłaś o 9 czy o 6? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|