Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malamartaw
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 5:27 pm Temat postu: |
|
|
To była 7 tabletka z opakowania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 6:24 pm Temat postu: |
|
|
to postępuj zgodnie z ulotką i zapomnieniem tabletki z pierwszego tyg. zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni. szanse na ciążę są minimalne _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beatricc
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 8:04 am Temat postu: Pominięta tabletka w 2. tyg - 13 godzin |
|
|
Witam. Od 1,5 m-ca przyjmuję codziennie o stałych porach tabletki Regulon. Wczoraj zapomniałam o tabletce. Zorientowałam się po 13 godzinach. Wzięłam pominiętą tabletkę. Na ulotce jest napisane, że w przypadku pominięcia tabletki powyżej 12 godzin należy dodatkowo zabepieczać się przez 7 dni. Czy jeśli tabletka została przyjęta po 13 h przerwy, a wcześniej wszystkie tabletki byly brane o stałej porze - czy ich skuteczność może być aż tak obniżona, aby stosować dodatkowe zabepieczenie? Dodam, że jest to 12 tabletka - czyli 2 tydzień, tzw"najbezpieczniejszy". Z góry dziękuję za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 1:40 am Temat postu: |
|
|
Nalezy zabezpieczac się dodatkowo. Po to sa te informacje zawarte w ulotce. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
johnyb
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 3:35 pm Temat postu: hej |
|
|
czy mam się stresowac? moja dziewczyna bierze mercilon okolo 4 lat. Miała wziac w sobote o 22 pigułke (zapomniala jej). wziela w niedziele okolo godziny 15 (był to 5 proszek). Nastepne proszki były przyjmowane normalnie o stałej porze. We wtorek sie kochalismy (koniec był na zewnatrz ze tak to okresle) 7 dni przed zapomnianym proszkiem nie bylo stosunku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma się czym martwić skoro nie było wytrysku w Niej.
Jednakbyłoby dobrze zabezpieczac się dodatkowo. I przeczytać ulotkę od tabletek, bo tam macie wszystko napisane
Pozdrawiam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
johnyb
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:44 am Temat postu: |
|
|
Bo to chyba ejst tak, nie wiem czy dobzre mysle;), że w tym opoznieniu 12 godzinnym pigulka zachowuje 100% skutecznosci a powyzej np.14 godzin ta skutecznosc poprostu w jakims tam stopniu jest oslabiona a nie całkowicie jej nie ma?? dodam tez ze koniec na zewnatrz nie byl w ostatniej chwili( bo lepiej nie ryzykowac) tylko jakis czasprzed koncem "wyszedlem" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 5:13 pm Temat postu: |
|
|
johnyb zalezy jak organizm zareaguje moze nie byc oslabiona nie na tyle aby byla mozliwosc ciazy a moze tez byc oslabiona tak ze skonczy sie to pozytywnym testem. NIe ma reguły dlatego zaleca sie ostroznosc w takich wypadkach.
Skoro wychodzisz nie na "styk" to nie ma mowy o ciazy. Nawet jesli dziewczyna by pigulek nie brala. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny mam pytanie. biorę tabletki ok 10 rano. niestety o 12 miałam silną biegunkę. przyjęłam więc kolejną tabletkę. Nieststy znów miałam biegunkę silną i wzięłam tabletkę ok 18. Wiec bedzie dziłała powiecmy do dzisiaj do 19. wziąc tabletke dziesiejsza teraz czy juz wieczorem? Czy wogole moge wieczorem? bo tak bym wolała teraz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:29 pm Temat postu: |
|
|
tak zakręciłaś, że nie do końca zrozumiałam. jeśli wczoraj wzięłaś tabletkę o 18 (i się wchłonęła, bo już nie mialaś biegunki) to dzisiaj możesz normalnie brać o tej porze, co zwykle. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|