Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malamartaw

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 28, 2010 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To była 7 tabletka z opakowania
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lut 28, 2010 6:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to postępuj zgodnie z ulotką i zapomnieniem tabletki z pierwszego tyg. zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni. szanse na ciążę są minimalne Smile
Beatricc

PostWysłany: Pią Mar 12, 2010 8:04 am    Temat postu: Pominięta tabletka w 2. tyg - 13 godzin Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Od 1,5 m-ca przyjmuję codziennie o stałych porach tabletki Regulon. Wczoraj zapomniałam o tabletce. Zorientowałam się po 13 godzinach. Wzięłam pominiętą tabletkę. Na ulotce jest napisane, że w przypadku pominięcia tabletki powyżej 12 godzin należy dodatkowo zabepieczać się przez 7 dni. Czy jeśli tabletka została przyjęta po 13 h przerwy, a wcześniej wszystkie tabletki byly brane o stałej porze - czy ich skuteczność może być aż tak obniżona, aby stosować dodatkowe zabepieczenie? Dodam, że jest to 12 tabletka - czyli 2 tydzień, tzw"najbezpieczniejszy". Z góry dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 1:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nalezy zabezpieczac się dodatkowo. Po to sa te informacje zawarte w ulotce.
johnyb

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 3:35 pm    Temat postu: hej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy mam się stresowac? moja dziewczyna bierze mercilon okolo 4 lat. Miała wziac w sobote o 22 pigułke (zapomniala jej). wziela w niedziele okolo godziny 15 (był to 5 proszek). Nastepne proszki były przyjmowane normalnie o stałej porze. We wtorek sie kochalismy (koniec był na zewnatrz ze tak to okresle) 7 dni przed zapomnianym proszkiem nie bylo stosunku
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma się czym martwić skoro nie było wytrysku w Niej.
Jednakbyłoby dobrze zabezpieczac się dodatkowo. I przeczytać ulotkę od tabletek, bo tam macie wszystko napisane Wink

Pozdrawiam Smile
johnyb

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo to chyba ejst tak, nie wiem czy dobzre mysle;), że w tym opoznieniu 12 godzinnym pigulka zachowuje 100% skutecznosci a powyzej np.14 godzin ta skutecznosc poprostu w jakims tam stopniu jest oslabiona a nie całkowicie jej nie ma?? dodam tez ze koniec na zewnatrz nie byl w ostatniej chwili( bo lepiej nie ryzykowac) tylko jakis czasprzed koncem "wyszedlem"
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

johnyb zalezy jak organizm zareaguje moze nie byc oslabiona nie na tyle aby byla mozliwosc ciazy a moze tez byc oslabiona tak ze skonczy sie to pozytywnym testem. NIe ma reguły dlatego zaleca sie ostroznosc w takich wypadkach.
Skoro wychodzisz nie na "styk" to nie ma mowy o ciazy. Nawet jesli dziewczyna by pigulek nie brala.

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny mam pytanie. biorę tabletki ok 10 rano. niestety o 12 miałam silną biegunkę. przyjęłam więc kolejną tabletkę. Nieststy znów miałam biegunkę silną i wzięłam tabletkę ok 18. Wiec bedzie dziłała powiecmy do dzisiaj do 19. wziąc tabletke dziesiejsza teraz czy juz wieczorem? Czy wogole moge wieczorem? bo tak bym wolała teraz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak zakręciłaś, że nie do końca zrozumiałam. jeśli wczoraj wzięłaś tabletkę o 18 (i się wchłonęła, bo już nie mialaś biegunki) to dzisiaj możesz normalnie brać o tej porze, co zwykle.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 33 z 38