Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zapomniana pigułka....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
novynette

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 1:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale wieczorem tez moge prawda? tzn dzisiaj o 18.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jasne
blablabla1

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapomniałam wziąć drugiej tabletki z blistra (piątek, biorę yasminelle od 3 lat), wzięłam dwie na raz przy następnej tabletce w sobotę. do stosunku doszło 6/7 dni przed pominiętą tabletką (piątek albo sobota poprzednia, chyba piątek), wytrysk na zewnątrz. teoretycznie więc mieści się to w tym tygodniu przed pominięciem, co grozi ciążą. co o tym myśleć?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro nie było wytrysku to w ciąży nie będziesz. Przy zapomnieniu tabletki, skuteczność jest obniżona, a nie zlikwidowana całkowicie.

Możesz być spokojna. Z pustego i Salomon nie naleje Wink
Zosia1991

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 9:24 pm    Temat postu: Co jeśli wzięłam tabletkę 7 godzin po czasie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletke powinnam brać o 18 . Niestety wzięłam ją około godziny pierwszej (noc) na drugi dzień uprawiałam sex. Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę? Cyz nie ma z tego żadnych konsekwancji?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wytrysk był w srodku?

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie minęło 12 godzin więc nie ma konsekwencji. Czytajcie ulotki...Po coś one są...
xxxxyza

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;)
Wlasnie koncze swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Odpuscilam 9 tabletke z opakowania, bo czulam sie tragicznie. Nastepne juz bralam normalnie, a teraz zostaly 3 tabletki do konca opakowania. Wiec mam pytanie, czy okres dostane normalnie w ciagu 7 dniowej przerwy, czy mze sie nie pojawic?Sad To moje pierwsze table, nie chce miec schizow a okres mialam zawsze regularnie.. I czy np dzis mam zazyc 2 tabletki, 1 normalnie+ ta pominieta? Czy odpuscic juz calkowicie?
Pozdrawiam.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czytałaś ulotkę?Przy pominięciu tabletki większym niż 12 godzin skuteczność anty jest obniżona. I jeśli były stosunki to niewykluczona ciąża.

Tak NIE WOLNO robić...Zrób test lepiej...
xxxxyza

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ah to o tym wiem, nie mialam stosunkow, tylko w trakcie pierwszego tygodnia przyjmowania. Z prezerwatywa bez wytrysku;) Wiec ciaze kompltnie wykluczam. Chodzi o to czy mam wziac ta pominieta tabletke, i czy okres mi nie zeswiruje..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38  Następny
Strona 34 z 38