Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:43 pm Temat postu: |
|
|
ale wieczorem tez moge prawda? tzn dzisiaj o 18. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 8:46 pm Temat postu: |
|
|
jasne _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blablabla1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 8:38 pm Temat postu: |
|
|
zapomniałam wziąć drugiej tabletki z blistra (piątek, biorę yasminelle od 3 lat), wzięłam dwie na raz przy następnej tabletce w sobotę. do stosunku doszło 6/7 dni przed pominiętą tabletką (piątek albo sobota poprzednia, chyba piątek), wytrysk na zewnątrz. teoretycznie więc mieści się to w tym tygodniu przed pominięciem, co grozi ciążą. co o tym myśleć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Skoro nie było wytrysku to w ciąży nie będziesz. Przy zapomnieniu tabletki, skuteczność jest obniżona, a nie zlikwidowana całkowicie.
Możesz być spokojna. Z pustego i Salomon nie naleje _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zosia1991
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 9:24 pm Temat postu: Co jeśli wzięłam tabletkę 7 godzin po czasie |
|
|
Tabletke powinnam brać o 18 . Niestety wzięłam ją około godziny pierwszej (noc) na drugi dzień uprawiałam sex. Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę? Cyz nie ma z tego żadnych konsekwancji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 9:48 pm Temat postu: |
|
|
wytrysk był w srodku? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Nie minęło 12 godzin więc nie ma konsekwencji. Czytajcie ulotki...Po coś one są... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxxyza
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam;)
Wlasnie koncze swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Odpuscilam 9 tabletke z opakowania, bo czulam sie tragicznie. Nastepne juz bralam normalnie, a teraz zostaly 3 tabletki do konca opakowania. Wiec mam pytanie, czy okres dostane normalnie w ciagu 7 dniowej przerwy, czy mze sie nie pojawic? To moje pierwsze table, nie chce miec schizow a okres mialam zawsze regularnie.. I czy np dzis mam zazyc 2 tabletki, 1 normalnie+ ta pominieta? Czy odpuscic juz calkowicie?
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:11 am Temat postu: |
|
|
A czytałaś ulotkę?Przy pominięciu tabletki większym niż 12 godzin skuteczność anty jest obniżona. I jeśli były stosunki to niewykluczona ciąża.
Tak NIE WOLNO robić...Zrób test lepiej... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xxxxyza
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 10:12 am Temat postu: |
|
|
Ah to o tym wiem, nie mialam stosunkow, tylko w trakcie pierwszego tygodnia przyjmowania. Z prezerwatywa bez wytrysku;) Wiec ciaze kompltnie wykluczam. Chodzi o to czy mam wziac ta pominieta tabletke, i czy okres mi nie zeswiruje.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|