Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasi_A.:)
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 1:15 pm Temat postu: ... |
|
|
ufff...dzieki serdeczne za odpowiedz..bo troszke si ezmartwiłam....Wesołych Świat.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tlukaseq
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Mam problem. Moja dziewczyna bierze pigulki MERCILON od kilku lat. Wczoraj, tj w piatek zapomniala wziac tabletki - 3cia z opakowania. Zapomnianą tabletke przyjela dzis, tj. sobota o 19. Przerwa jest dosc dluga (zwykle bierze okolo 23:00). Mielismy stosunek w czwartek rano. Czy moze zajsc w ciaze? Co teraz zrobic? A jak na zlosc jest sobota i nie ma lekarzy i nie ma gdzie zadzwonic. Moze ma ktos telefon kontaktowy do lekarza, zeby zaciagnac porady? Prosze o odpowiedz. Z gory dzieki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 10:12 pm Temat postu: |
|
|
tlukaseq, powinniście się zabezpieczać dodatkowo przez 7 dni od pominięcia tabletki a czy istnieje możliwość zajścia w ciążę? no istnieje niestety. nawet na ulotce mercilonu jest napisane, że jest możliwość, jeżeli stosunki były w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki, a czwartek to był dzień przed zapomnieniem (jeśli dobrze zrozumiałam). wydaje mi się, że skoro dziewczyna stosuje już tabletki kilka lat regularnie, to te szanse nie są duże i RACZEJ owulacja nie powinna nastąpić, ale ryzyko niestety jest.
lekarzy tutaj na forum nie ma, ale możesz spróbować dodzwonić się na pogotowie antykoncepcyjne i się dowiedzieć szczegółów. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna303
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:20 pm Temat postu: |
|
|
Wiatm. Mam problem, biore pigułki (Harmonet) od roku, zwykle koło godziny 22. W środę (2 tydzien brania tabletek) zapomniałam wziąśc, w czw wieczorem sie zorientowałam i zażyłam oby dwie tą zapomnianą i tą na czw. Ale chwilę wcześniej wspóźyłam z chłopakiem (do wytrysku we mnie nie doszło) jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:29 pm Temat postu: |
|
|
skuteczność tabletek powinna być zachowana, więc szanse, ze zaszłabyś w ciąże są jak 1-2 do 1000 _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna303
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:41 pm Temat postu: |
|
|
noo to brzmi bardzo optymistycznie
a pytałam tak dla uspokojenia mojego partnera.. bo biedak spać po nocach nie może.. i zastanawia się czy nie powinna wziąść "tabletki po". Ale Twoja odpowiedz utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest zbędna.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monica873
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 10:08 pm Temat postu: Opuszczona pierwsza tabletka kolejnego opakowania |
|
|
Bardzo proszę o pomoc, gdyż taka sytuacja przytrafiła mi się po raz pierwszy i nie wiem co mam zrobić... Problem polega na tym, że wczoraj to jest w środę powinnam zacząć kolejne opakowanie regulonu (miało to byc 4 z kolei) , jednak zapomniałam wczoraj rozpocząć .Zawsze zażywałam tak, że we wtorek brałam ostatnią tabletke potem 7-dniowa przerwa , więc zawsze w środe rozpoczynałam kolejne nowe opakowanie. ZSkoror wczoraj zapomniałam to czy moge dziś zażyc dwie na raz.Na ulotce niestety nie ma takich informacji odnośnie zapomnianej pierwszej tabletki opakowania,sa tylko infr dot. zapomnianej tabletki w trakcie cyklu. Co mam zrobic , był ktoś w takiej sytuacji??
----edited by emilka---
proszę tytuły tematów pisać normalną czcionką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 10:25 pm Temat postu: |
|
|
powinnaś jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch na raz) i zabezpieczać sie dodatkowo przez kolejne 7 dni
ps. zapomniałam dodać, że jeżeli kochałas się w czasie tej przerwy, to istnieje możliwość zajścia w ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 9:38 pm Temat postu: Czy mogłam zajść w ciążę? |
|
|
Jestem w trakcie 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych. Wczoraj wieczorem zapomniałam wziąć tabletki. Codziennie przyjmuje je między godz. 22 a 23. Niestety wczoraj nie wzięłam, a kochałam się z chłopakiem w nocy 2 razy i 2 razy skończył we mnie. Zaległą tabletkę połknęłam dziś rano około godz. 11. Do końca opakowania zostało mi jeszcze 6 tabletek. Kolejną wezmę dzisiaj o stałej godzinie. Czy w tym przypadku jest możliwość zajścia w ciążę? Proszę o szybką odpowiedź za którą z góry dziękuję.
----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu podwieszonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 11:17 pm Temat postu: |
|
|
bierz dalej normalnie i nie rób przerwy tylko rozpocznij od razu kolejne opakowanie. wg bardzo nikłe szanse na ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|