Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Natalia867
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 11:48 am Temat postu: |
|
|
Tzn że w tym miesiącu w ogóle nie dostanę okresu jeśli zacznę brać od razu kolejne opakowanie? I czy na pewno nie mam powodu do obaw? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 6:06 pm Temat postu: |
|
|
jak zrobisz tak, jak radzę, to nie powinnaś dostać krwawienia z odstawienia (czasami pojawiają się male plamienia) i nie powinno być powodów do obaw _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Czyli w tym miesiącu nie dostanę okresu. Ok. A nowe opakowanie mam rozpocząć od razu po tym, które biorę teraz tak? Bez 7-dniowej przerwy. A kolejny okres dostanę normalnie jak skończę kolejne opakowanie? Przepraszam, że tak wypytuje, ale chce wiedzieć czy dobrze zrozumiałam. No i dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 12:20 am Temat postu: |
|
|
dokładnie tak kończysz opakowanie i następnego dnia bierzesz pierwszą tabletkę z kolejnego. i w tym kolejnym opakowaniu robisz normalnie 7miodniową przerwę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 11:54 am Temat postu: |
|
|
Ok dzięki bardzo To mnie trochę podbudowało, a mogę jeszcze zapytać na co tak na prawdę ma wpływ nie robienie tej 7-dniowej przerwy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 1:42 pm Temat postu: |
|
|
minimalizuje ryzyko wystąpienia owulacji i dzięki temu nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia. jak chcesz zrobić przerwę, to będziesz musiała się dodatkowo zabezpieczać. zresztą czytałas ulotkę od tabletek? tam jest wszystko wyjaśnione, jak postępować w przypadku zapomnienia tabletki w poszczególnych tygodniach. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Ok. Dziękuję bardzo za pomoc
------------
Aaa mam jeszcze jedno pytanko. Czy mogłabyś mi sprecyzować jaki to był mój dzień (płodny czy niepłodny)? Zapomniana tabletka była 15 z opakowania, którą jak pisałam wzięłam rano. Także do końca zostało jeszcze 6. Bo kurcze coś mnie dziś jajniki bolą tak jakbym miała dni płodne (na zmianę raz jeden, raz drugi).
------------
Chociaż biorąc tabletki nie ma przecież dni płodnych, ale mimo że wtedy zapomniałam to może mieć jakiś wpływ? Poza tym to dopiero moje 2 opakowanie.
------edited by emilka----
jak chcesz coś dodać, to korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 5:38 pm Temat postu: |
|
|
jak się bierze tabsy, to tak jak napisałaś, nie ma dni płodnych. kwestia taka, że przy spóźnieniu powyżej 12stu godzin czasami może być tak, że w wyniku spadku hormonów pojawi się owulacja (nawet bardzo szybko, bo po hormonach organizm czasami się stara "nadrobić"). ale to różnie bywa i wydaje mi się, że musiałabyś mieć pecha _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Natalia867
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Ok dziękuję jeszcze raz
-------------
Hmm... wszystko byłoby ok, tylko trochę mnie niepokoi ten ból jajników. I tak się zastanawiam czym on może być spowodowany.
------edited by emilka------
powtarzam: nie pisz postów bezpośrednio pod sobą tylko korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 11:05 pm Temat postu: |
|
|
na razie się nie nakręcaj. i tak nic nie poradzisz. na wszelki wypadek możesz zrobić test tak ok. 12-14 dni od tego stosunku, ale myślę, że będzie dobrze i nie masz co się martwić na zapas _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|