Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karmela99
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 12:30 pm Temat postu: Zdrowa żywność |
|
|
Gdzie jadacie posiłki w ciągu dnia? To są normalne restauracje czy jakieś specjalne np. wegańskie czy jednak w domu przyrządzacie proste i zdrowe dania? Ja ostatnio ze względu na rozpoczęcie oszczędzania postanowiłam zacząć w domu coś przyrządzać, ale boje się porywać na skomplikowane dania. Moje dzieci rownież są wybredne i jestem w kropce. Może znacie jakieś przepisy, które dogodziłyby dzieciakom w wieku przedszkolnym? Chciałabym je zdrowo odzywiać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZdrowaPolka
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Ja przygotowuję w domu. Jeśli nie chcesz przygotowywać niewiadomo jak skomplikowanych dań, możesz spróbować koktajli. Dodawaj do nich zdrowe dodatki, takie jak sproszkowany zielony jęczmień, nasiona chia...
A co do dzieci... Próbowałaś wykupić im obiad w szkole? Nie powinny byc bardzo drogie, a wykonane z dość zdrowych produktów. W końcu wchodził program zdrowego karmienia dzieci bodajże. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
patrycjaknut
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Dziećmi się nie przejmuj, szybko się przestawią jak nauczą się, że w domu jest tylko takie jedzenie. A co do przepisów to po prostu szukaj po różnych blogach (jest tego masa) - i zwracaj uwagę tylko, żeby było mało tłuszczu, soli i oczywiście, żeby to były posiłki warzywne/owocowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blackdress
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2015 12:04 pm Temat postu: |
|
|
W restauracjach rzadko z racji ograniczonego czasu, jedynie okazjonalnie albo w weekend. Przygotowuje sama posiłki, moje dzieci wcinają prawie wszystko i nie mam z tym problemu. Sama się nie mogę nadziwić, że moje dzieci są wszystkożerne, słyszałam że większość dzieci to niejadki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2015 8:15 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie mam się czym przejmować, ponieważ ciężko jest mi je przestawić. Jednak zauważyłam, że ciągnie je najbardziej do owoców i warzyw. Mięso również ale jednak ciężko mi skomponować coś dobrego. Nie znacie sprawdzonych przepisów?
Na obiady w szkole już za późno, może od przyszłego roku pomysle, nie zastanawiałam się nad tym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysia22
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2015 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Przygotowuję posiłki głównie w domu, poza domem rzadko, ale wtedy staram się znaleźć jakiś tani bar. Mięso podstawą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jenka
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2015 9:48 am Temat postu: |
|
|
Jak dzieci uwielbiają warzywa i owoce to dziękuj niebiosom! Zawsze z tym jest największy problem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 11:54 am Temat postu: |
|
|
u mnie w okolicy nie ma dużo tanich barów, są raczej drogie bary i jeśli pójdzie się całą rodziną i zostawi napiwek to za te pieniążki akurat na kilka dni jedzenia by było..
Kilka przepisów z przepisy ancymonki mi przypadło do gustu. Jenka przerobiłaś większość? Będe kombinować z warzywami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cyki005
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Czy odwiedzacie sklepy ze zdrową żywnością i możecie polecić jakiś dobry sklep w Trójmieście? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolibie
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Ja przygotowuję w domu i w miarę możliwości staram się zawsze przygotowywać do przodu i zabieram w lunchboxach. Czasami coś zamawiamy do pracy lub jem na mieście, ale wtedy staram się wybierać jakieś zdrowe dania, przeważnie sałatki ale zaznaczam, że sos osobno. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|