Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Żywot plemnika - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stevemajster

Wysłał podziekowań: 15
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki wind_of_hope.

Ostatnio zmieniony przez stevemajster dnia Pon Kwi 11, 2011 8:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lewa

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam keszcze jedno pytanie. nie mogłam znalesc na forum tutaj takiego tematu. mianowicie martwi mnie to że mój partner ma przeżroczystą i płynną sperme ( wygląda jak prejakulat ale to jest na pewno sperma) chce z nim pogadac żeby poszedł na badania bo być może ma jakąś infekcje a to może też wpływać na mnie? powiedzcie mi czy to normalne żeby sperma tak wyglądała?
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lewa, jeśli zdardzyło się to raz to nie ma powodu do obaw, czasem zdarza się tak, że ma ona inny kolor i konsystencję, może świadczyć to o tym, że jakoś spermy jest osłabiona po licznych stosunkah i może być w niej mało plemników .. jeśli natomiast zdarza się to notorycznie to radzę, aby Twój chłopak udał się do urologa albo zróbcie kilkudniową abstynencję seksualną i zaobserwujcie czy przy następnym stosunku jest ona nadal taka .
lewa

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co ja zauważyłam jest taka zawsze..
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lewa, to powinnaś się razem z chłopakiem udać no urologa, bo my nic tutaj więcej nie pomożemy Wink
lewa

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dzięki.. a tak przy okazji czy takie plemniki z drugiego wytrysku są słabsze od tych z pierwszego?? tzn mniej wytrzymaja "w środku"
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lewa, jest tak, że jeśli jest kilka wytrysków np. kilka razy dziennie to sperma jest osłabiona i zawiera coraz mniejsze ilości plemników, czasem może się zdarzyć, że w ogóle ich nie ma już .. dlatego zalecane jest przy staraniach o dziecko nie kochać się kilka razy dziennie Wink
lewa

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 7:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok zawiera mniej ale czy jest słabsza? chodzi mi o to czy wytrzymają krócej czekając na owulacje niż te z pierwszego?
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lewa, wydaje mi się, że nie, tak samo moga doczekać owulacji jak te z poprzedniego, tylko po prostu mogą ich być mniejsze ilości.

Dodano po 3 minutach:

zdarza się też tak, że mężczyzna może mieć tzw. "słabe plemniki", przez które ciężko jest zajść w ciążę, ale zdarza się tak, że mimo tego do zapłodnienia może dojść .
stevemajster

Wysłał podziekowań: 15

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do wind_of_hope: czyli przez te kilka godzin plemniki na penisie w ewentualnej spermie zaschły i zginęły? Czytałem, że czasem mają długą żywotność w dobrych warunkach..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 25 z 37