Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Żywot plemnika - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majka333

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, chodzi mi o to, czy jesli mialam cos na rece to czy wkladajac tampon pod wycierajac sie papierem cos mogłam wprowadzic?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niby nie ale wystarczy płodny sluz i sperma..

Dodano po 40 sekundach:

poza tym jak mozna zajsc w ciaze w 2dniu cyklu?
przeciez to nierealne..

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 1:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brunatnapantera wiesz...bez zabezpieczenia zawsze jest jakas tam szansa. Ale dni nieplodne (o ile dobrze okreslone) to NIE PLODNE. wiec o ciazy nie ma mowy...

Hitsu_91 w kwasnym środowisku nie sa w stanie się poruszać.
majka333

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam kilka pytań a nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na tak zebrane:

1. Czy sama woda zmyje plemniki? Mam trochę spermy na rękach, opłukuję je i czekam aż wyschną (nie mam akurat ręcznika) - czy mogło coś zostać?

2. W najgorszym wypadku - mam trochę spermy na palcach i zakładam tampon - więc nie wprowadzam palców bezpośrednio - czy jest jakieś zagrożenie?

3. Skoro plemniki mogą żyć 7 dni - wytrysk jest w dni niepłodne, a po 3 dniach zaczynają się płodne- czy te 3 dni przeżyją i jakby "dostaną nowej energii" od płodnych czy do tego czasu umrą?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 11:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majka te pytania juz były.. kiedy wreszcie do Ciebie dotrze ze nie jestes w ciazy?

1. zabija.
2. jesli masz sperme na palcach i wprowadzisz ja do pochwy a masz sluz płodny to jest szansa na ciaze. wcale nie musi byc wytrysku - wystarczy ze nasienie dostanie sie do Twojego sluzu.
3.
majka333 napisał:
Skoro plemniki mogą żyć 7 dni

nie wierze w takie rambo.
max zyja do 3-4. jesli masz dni niepłodne i wytrysk nastepuje własnie w tym czasie to plemniki gina bo nie masz płodnego sluzu i nie maja gdzie sie "zaczepic" i doczekac do momentu owulacji.

Powrót do góry
stevemajster

Wysłał podziekowań: 15

PostWysłany: Wto Lis 22, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sperma z wytrysku została w prezerwatywie ale jakieś pozostałości były jeszcze na penisie. przez 5-10 minut po wytrysku penis przebywał w temperaturze pokojowej a potem dotknął łechtaczki dziewczyny. Czy przez taki czas plemniki na nim mogły wyschnąć czy mam się o co obawiać?
Powrót do góry
Anshal

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Gru 23, 2011 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, mam do Was pytanie.
Otoz, zdarzyla sie glupia sprawa.
Uprawialismy z dziewczyna seks oralny i niedlugo po tym jak doszlimy (ja od "loda", ona moim pettingiem) moj penis wrocil do akcji i zaczalem ocierac nim o jej lechtaczke i wargi sromowe, a ona po chwili "nadziala sie" calkiem i wykonala pare ruchow, po czym ze mnie zeszla i reszta stosunku odbylismy w prezerwatywie.
Uprzedzajac pytania: nie, nie umylem czlonka ani nie oddalem moczu po pierwszym wytrysku (glupota, wiem).
Wiem, ze slina nie jest bakteriobojcza, ale podczas robienia loda ona dosc mocno sciska mojego penisa u nasady, co powoduje wiekszy wyplyw preejakulatu i spermy z cewki, wiec czy jest szansa, ze "wycisnela" cale nasienie z cewki podczas mojego wytrysku?
Zanim w nia wszedlem minelo dobrych 5-10 minut.
To byly jej dni nieplodne, a ja - moim zdaniem- spora czesc pozostalego nasienia/preejakulatu wytarlem o jej lechtaczke/wargi sromowe podczas ocierania sie o nia przed wsunieciem czlonka do pochwy.
Dodatkowo dziewczynie 2 razy (w przeciagu roku- w zeszle wakacje i ostatnie) postawiono diagnoze, ze nie moze miec obecnie dzieci ze wzgledu na jej wahania hormonalne (bardzo nieregularny okres od roku), ktore lekarze maja zamiar wyregulowac dopiero, kiedy zdecyduje sie na dzieci.

A wiec moje pytanie: jak duze sa szanse zaplodnienia biorac pod uwage zarowno trafnosc diagnozy o bezplodnosci jak i sam stosunek odzdzielnie?
Dzieki wielkie z gory.
Powrót do góry
Alan001

PostWysłany: Sro Gru 28, 2011 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam takie pytanie. Masturbowałem się o godz 13. Po wytrysku umyłem się. Około godziny 18 miałem zbliżenie z partnerką. Doszło do stosunku bez wytrysku. W między czasie oddałem 2 razy mocz. Czy są duże szanse na ciąże?? Był to początek dni płodnych dziewczyny. Był to gdzieś 12 dzień cyklu.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 29, 2011 9:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alan wg mnie było"czysto".
oddałes mocz x2, wczesniej sie umyles, ale na 100% nikt nie jest w stanie stwierdzic czy czesc nasienia nie pozostała.
podczas dni płodnych warto zabezpieczyc sie gumka bo nigdy nic nie wiadomo.. a nóż zostały te najsilniejsze ktore czekaja tylko na śluz..

Powrót do góry
Alan001

PostWysłany: Czw Gru 29, 2011 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale z tego co czytam, to plemniki aby przeżyć muszą mieć śluz. Jako tako nie było go na członku. Jedynie był lekko wilgotny ale to z mycia chyba. Bo w takim środowisku to chyba nie mogą przeżyć długo.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 29 z 37