Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majka333
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 3:30 pm Temat postu: |
|
|
tak, chodzi mi o to, czy jesli mialam cos na rece to czy wkladajac tampon pod wycierajac sie papierem cos mogłam wprowadzic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:23 pm Temat postu: |
|
|
niby nie ale wystarczy płodny sluz i sperma..
Dodano po 40 sekundach:
poza tym jak mozna zajsc w ciaze w 2dniu cyklu?
przeciez to nierealne.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:56 am Temat postu: |
|
|
brunatnapantera wiesz...bez zabezpieczenia zawsze jest jakas tam szansa. Ale dni nieplodne (o ile dobrze okreslone) to NIE PLODNE. wiec o ciazy nie ma mowy...
Hitsu_91 w kwasnym środowisku nie sa w stanie się poruszać. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Mam kilka pytań a nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na tak zebrane:
1. Czy sama woda zmyje plemniki? Mam trochę spermy na rękach, opłukuję je i czekam aż wyschną (nie mam akurat ręcznika) - czy mogło coś zostać?
2. W najgorszym wypadku - mam trochę spermy na palcach i zakładam tampon - więc nie wprowadzam palców bezpośrednio - czy jest jakieś zagrożenie?
3. Skoro plemniki mogą żyć 7 dni - wytrysk jest w dni niepłodne, a po 3 dniach zaczynają się płodne- czy te 3 dni przeżyją i jakby "dostaną nowej energii" od płodnych czy do tego czasu umrą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 11:26 pm Temat postu: |
|
|
majka te pytania juz były.. kiedy wreszcie do Ciebie dotrze ze nie jestes w ciazy?
1. zabija.
2. jesli masz sperme na palcach i wprowadzisz ja do pochwy a masz sluz płodny to jest szansa na ciaze. wcale nie musi byc wytrysku - wystarczy ze nasienie dostanie sie do Twojego sluzu.
3.
majka333 napisał: | Skoro plemniki mogą żyć 7 dni |
nie wierze w takie rambo.
max zyja do 3-4. jesli masz dni niepłodne i wytrysk nastepuje własnie w tym czasie to plemniki gina bo nie masz płodnego sluzu i nie maja gdzie sie "zaczepic" i doczekac do momentu owulacji. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
stevemajster
Wysłał podziekowań: 15 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 1:04 pm Temat postu: |
|
|
sperma z wytrysku została w prezerwatywie ale jakieś pozostałości były jeszcze na penisie. przez 5-10 minut po wytrysku penis przebywał w temperaturze pokojowej a potem dotknął łechtaczki dziewczyny. Czy przez taki czas plemniki na nim mogły wyschnąć czy mam się o co obawiać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anshal
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 23, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Hej, mam do Was pytanie.
Otoz, zdarzyla sie glupia sprawa.
Uprawialismy z dziewczyna seks oralny i niedlugo po tym jak doszlimy (ja od "loda", ona moim pettingiem) moj penis wrocil do akcji i zaczalem ocierac nim o jej lechtaczke i wargi sromowe, a ona po chwili "nadziala sie" calkiem i wykonala pare ruchow, po czym ze mnie zeszla i reszta stosunku odbylismy w prezerwatywie.
Uprzedzajac pytania: nie, nie umylem czlonka ani nie oddalem moczu po pierwszym wytrysku (glupota, wiem).
Wiem, ze slina nie jest bakteriobojcza, ale podczas robienia loda ona dosc mocno sciska mojego penisa u nasady, co powoduje wiekszy wyplyw preejakulatu i spermy z cewki, wiec czy jest szansa, ze "wycisnela" cale nasienie z cewki podczas mojego wytrysku?
Zanim w nia wszedlem minelo dobrych 5-10 minut.
To byly jej dni nieplodne, a ja - moim zdaniem- spora czesc pozostalego nasienia/preejakulatu wytarlem o jej lechtaczke/wargi sromowe podczas ocierania sie o nia przed wsunieciem czlonka do pochwy.
Dodatkowo dziewczynie 2 razy (w przeciagu roku- w zeszle wakacje i ostatnie) postawiono diagnoze, ze nie moze miec obecnie dzieci ze wzgledu na jej wahania hormonalne (bardzo nieregularny okres od roku), ktore lekarze maja zamiar wyregulowac dopiero, kiedy zdecyduje sie na dzieci.
A wiec moje pytanie: jak duze sa szanse zaplodnienia biorac pod uwage zarowno trafnosc diagnozy o bezplodnosci jak i sam stosunek odzdzielnie?
Dzieki wielkie z gory. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alan001
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Mam takie pytanie. Masturbowałem się o godz 13. Po wytrysku umyłem się. Około godziny 18 miałem zbliżenie z partnerką. Doszło do stosunku bez wytrysku. W między czasie oddałem 2 razy mocz. Czy są duże szanse na ciąże?? Był to początek dni płodnych dziewczyny. Był to gdzieś 12 dzień cyklu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 9:34 am Temat postu: |
|
|
alan wg mnie było"czysto".
oddałes mocz x2, wczesniej sie umyles, ale na 100% nikt nie jest w stanie stwierdzic czy czesc nasienia nie pozostała.
podczas dni płodnych warto zabezpieczyc sie gumka bo nigdy nic nie wiadomo.. a nóż zostały te najsilniejsze ktore czekaja tylko na śluz.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alan001
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Ale z tego co czytam, to plemniki aby przeżyć muszą mieć śluz. Jako tako nie było go na członku. Jedynie był lekko wilgotny ale to z mycia chyba. Bo w takim środowisku to chyba nie mogą przeżyć długo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|