Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Panterek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 24, 2011 12:14 am Temat postu: |
|
|
Oby tak właśnie było. Dzięki! Taka wersja wydaje się być rozsądniejsza, ale zawsze słyszy się głosy, że tak niewiele wystarczy.. Śledzę ten portal od jakiegoś czasu i widzę, że piszecie bardzo mądrze i ma to swoje poparcie w nauce. Bardzo mnie to zastanawia, czy naprawdę niewielka ilość plemników, mając kontakt ze śluzem na zewnątrz pochwy potrafiłaby przedostać się skutecznie do środka (dni płodne) bo tyle jest o tym niesamowitych historii |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Sro Sie 24, 2011 9:37 am Temat postu: |
|
|
Panterek może nie tyle co niewielka ilość plemników, ale nasienia, bo kilka czy kilkanaście plemników nie ma szans, ale jeśli powiedzmy kropla nasienia dostanie się na wewnętrzne narządy płciowe kobiety (wargi sromowe), w dni płodne, to niewielkie ryzyko jest. Ale w Waszym wypadku, nie wydaje mi się, żeby wydarzyło się coś "nieplanowanego" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brunatnapantera
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 10:55 am Temat postu: |
|
|
witam, mam problem, pewnie bardzo podobny jak inni. miedzy mną a moim partnerem doszło do stosunku. Wytrysk nie nastąpił we mnie ale na wzgórku łonowym cześć słynęła i nie mam pewność ze coś się nie dostało głębiej. Były to co prawda dni nie płodne ale strasznie się gdyż spóźnia mi się okres
(tylko 2 dni). Była bym wdzięczna za odpowiedź czy przy niedużej ilości spermy i dniach nie płodnych jest możliwość, że zaszłam w ciąże. z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Pon Paź 17, 2011 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Plemniki giną przy odczynie mocno kwaśnym, tak ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 5:33 pm Temat postu: Plemniki na papierze, tamponie itp |
|
|
Od kilku dni czytam różne fora i to, co można znaleźć bardzo mnie martwi a zarazem zadziwia. Dlatego postanowiłam tu zadać kilka pytań - aby mieć jasny obraz.
1) Wytrysk na brzuch lub inną bezpieczną cześć ciała. Usuwanie spermy chusteczkami, obmycie rąk wodą i użycie papieru toaletowego - czy jest jakiekolwiek zagrożenie? Lub włożenie tampona - czyli bez pchania paluszków do środka
2) Sytuacja ryzykowna w pierwszy dzień okresu - rano a po kilku godzinach obfity okres. Cykle co najmniej 26 dniowe. Czy można tym się martwić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:06 am Temat postu: |
|
|
zarowno w 1 jak i 2 nie ma szans na ciaze,chyba ze przeniesiesz sperme do pochwy w dni płodne/okolice owulacji _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:21 am Temat postu: |
|
|
Nurtuje mnie jeszcze jedno - czy tej spermy musi być dużo czy właśnie otarcie się o nią podczas "sprzątania" i potem dotknięcie wejścia do pochwy może być zagrożeniem? Czyli najpierw wytarcie i tymi rękoma uzycie papieru toaletowego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:22 am Temat postu: |
|
|
nie musi byc duzo.
wystarczy ze masz płodny sluz.
nawet kropelka wystarczy do zaplodnienia bo w niej znaj.sie miliony plemnikow a nie 1 czy 2. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
majka333
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 10:27 am Temat postu: |
|
|
czyli możliwa jest ciąża podczas używania papieru toaletowego/tamponu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 3:05 pm Temat postu: |
|
|
kiedy ma się tampon to chyba nie robi się nic hehe tylko się go wyciąga Tobie chodzi o to czy papierem toaletowym/tamponem można wprowadzić plemniki do pochwy ? bo nie rozumiem _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|