Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Brak miesiączki + negatywny test !!!

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 07, 2006 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aborcja w polsce jest możliwa tylko w tedy gdy są przeciwskaznia zdrowotne, ciąża pochodzi z gwaltu udokumentowanego przez śledztwo prokuratorskie.

Zgody a takie aborcje dostaje sie rządki, i malo kto chce je wykonać. Owszem istnieją środki wczesnoporonne.

Aborcji z takich powodów było kilka przez pare dobrych lat Wink

Lekarz jest wstanie stwierdzi ciaze gdzieś tak od około 3 tygodnia Wink może też dać skierowanie na bania krwi, bo z tych najłatwiej najpewniej i najdokładniej idzie sprawdzić czy jesteś w ciąży czy tez nie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Wto Lut 07, 2006 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak. własnie chodzi mi o te srodki wczesnoporonne czy one są legalne w Polsce i czy ginekolog jest w stanie tego dokonać. Pytam z ciekawosci i prosze o odpowiedz
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto Lut 07, 2006 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

np.metoda farmakologiczna - czy jest legalna w Polsce i ile ona kosztuje?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lut 07, 2006 9:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest to traktowane w polsce jako jedna z metod aborcji i jest wyonywana tylko w przypadkach które podałem Wink

Dokonanie aborcji - czyli usunięcia płodu z macicy (bo tak to sie nazywa biologicznie - medycznie), może być wykonane na kilka sposobów.

- Właśnie środkami wczesnoporonnymi które powodują odżucenie zagnieżdzonego zarodka z macicy.

- Prózniowo - zarodek zostaje oderwany z macicy poprzez pompe próżniową (do 9 tygodnia ciąży jest możliwa taka metoda)

- "normalnie" - zarodek jest rozcinany na fragmęty ciała i wyciągany.

informacje te podaje w celu informacyjnym - dydaktycznym, a nie poto aby pomóc komu kolwiek usunąć ciąże.

Przykro mi bardzo ale nie zamierzam brać udziału w udzielaniu jakich kolwiek informacji co do tego procederu.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto Lut 07, 2006 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oki.dzieki
Powrót do góry
Mila

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 11:07 pm    Temat postu: ciąża mimo testu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam nastepujacy problem. okres spoznia mi sie juz 6 dzien i jak narazie nie mam zadnych objawow (bole brzucha, bolace piersi). do stosunku doszlo 10 i 27 dni temu. z niepokoju przed ciaza dzis rano zrobilam test ciazowy, wynik byl negatywny, mimo to okresu jescze nie ma i jescze troche sie martwie chociaz znacznie mi ulzylo po wykonanym tescie:) czy jest duze prawdopodobienstwo ze mimo to jestem w ciazy? objawow ciazy raczej nei zaobserwowalam, oprocz 'rewolucji' zoladkowych (tak jak dzieje sie u mnei podczas stresujacych sytuacji). zaznaczam, ze okres mam raczej nieregularny, cykl trwa u mnie mniej wiecej 27-34 dni.

prosze o wypowiedz i wasze zdanie na temat mojego przypadku. dziekuje z gory, pozdrawiam!
Powrót do góry
Monisia
Gość

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie ze nie masz czym sie martwic.Okres moze czasami zaniknac w stresujacych sytuacjach.Nie przejmuj sie napewno niedklugo go dostaniesz.mi sie tez spoznial po stosunku ale jakos zachcialo mu sie przyjsc.Moze akurat w tym miesiacu zachce mu sie przyjsc pozniej skoro masz nieregularne miesiaczki.Moja kolezanka raz nie miala okresu przez 2 miesiace, poszla do lekarza i on powiedzial jej ze stres robi swoje.Nie przejmuj sie.Bedzie dobrze Wink
Powrót do góry
emi

PostWysłany: Wto Maj 16, 2006 8:16 pm    Temat postu: co o tym myslicie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jejciu juz nie wiem co mam myslec dalej nie mam tego cholernego okresu. zrobiłam juz drugi test i dalej wyszedł negatywny. wlałabym wiedziec o co w tym wszystkim chodzi. bo jezeli byłabym w ciązy to byłaby dla mnie to wspanialy prezencik. okres mam nieregularny ale to juz przesada aby sie spuzniał prawie 20 dni.mam wieksze piersi, pobolewaja mnie,czasami trace apetyt brzuch mnie nie boli. mój sluz jest gesto biały.a kochałam sie ze swoim chłopakiem do końca. zreszta do tej pory to robimy.bo chcielibysmy miec dzidzie.
Powrót do góry
sylwii
Gość

PostWysłany: Sro Maj 17, 2006 4:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc emi ..u mnie test wyszedl pozytywny w szostym czy siodmy tygodniu ciazy...tak samo robilam test wczesniej i byl negatywny a w koncu po wizycie u ginekologa okazalo sie ze jestem w osmym tygodniu czyli drugim miesiacu ciazy....mialam bole piersi i zadnych innych objawow a wymioty i mdlosci mialam wpod koniec 9 i poczatkiem 10 tygodnia...powodzenia pozdrawiam
Powrót do góry
Mila

PostWysłany: Sro Maj 17, 2006 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

juz 9 dni spoznia mi sie okres i coraz bardziej sie denerwuje Crying or Very sad powtarzam sobie ze przeciez test byl negatywny i nie musze sie obawiac ale podswiadomie ciagle o tym mysle i ten stres mnie dobija. nie wiem co mam robic...moze powinam jednak isc do lekarza?...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Strona 2 z 41