Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dailla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 12:19 pm Temat postu: Test ciążowy może się mylić? |
|
|
Cześć dziewczyny. 11 czerwca miałam @ cykle mam 28 dniowe. Dzisiaj powinna przyjść @ jednak jej nie ma i mam taką cichą nadzieje że nie przyjdzie. Kochałam się w dni płodne Test ciążowy o czułości 25 mIU/ml robiłam wczoraj i przedwczoraj wyszły negatywnie. Dzisiaj test też wyszedł negatywnie. Myślicie że testy mogły nie wykryć ciąży? Dodam że dzisiaj obudził mnie silny ból w podbrzuszu myślałam że to @ jednak ból przeszedł a @ nie widać.
Testu z krwi na razie nie mam możliwości zrobić bo w pobliżu nigdzie nie ma żadnego laboratorium a w szpitalu nie chcą takiego badania wykonać nawet za opłatą... We wtorek pójdę do ginekologa.
Może testy są błędne? Kupiłam je na allegro... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Michał Zaradny Panie Michale , jak Pan chce już zabrać głos to proszę czytać ze zrozumieniem a nie wyskakiwać jak "filip z konopii". Forumowiczka chciałaby zajść w ciąże, więc strona zaproponowana na nic się nie przyda, poza tym moim osobostym zdaniem (przetestowałam osobiście) strona ta nadaje się tylko i wyłącznie do tego aby znaleźć prywatny gabinet lekarski w celu przepisania tabletki tzw. "PO". Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dailla
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z WIKI16 mnie nie interesuje żaden gabinet prywatny ani żadna tabletka poronna.
Chciałam poznać opinie innych kobiet które starają się zajść w ciąże czy też są i były w ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Dailla Wychodzi na to, że dzisiaj mija 30 dc, więc teoretycznie test wykonany teraz powinien być wiarygodny. Niestety nie każde współżycie w dni płodne kończy się ciążą. Czasem trzeba się trochę postarać, obserwować swój organizm aby jak najprecyzyjniej określić dni płodne (najlepiej zacząć starania kilka dni - 1-2 przed owulacją. Jeśli miesiączka dalej się nie pojawi, kup bardziej czuły test 25 mIU/ml nie jest najczulszy są takie od 10mIU/ml. Jak będziesz we wtorek u lekarza, być może coś już stwierdzi ale napewno nie z całą pewnością bo będzie to jeszcze za wcześnie. Zawsze w takich przypadkach lekarz kieruje na test z krwi aby potwierdzić lub wykluczyć ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 2:14 pm Temat postu: |
|
|
DaillaDailla Te testy nie są takie złe, ale być może są za słabe i nie wykryją "hormonu ciążowego" na wczesnym jej etapie. Ja na Twoim miejscu (jak i tak idziesz do lekarza) poczekałabym do wtorku, i jednak poprosiłabym o skierowanie na test z krwi jest on wiarygodny nawet w dość wczesnej ciąży. W takiej sytuacji niestety cierpliwość się opłaca . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dailla
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 3:04 pm Temat postu: |
|
|
No to nie pozostaje mi nic innego tylko uzbroić się w cierpliwość. Ale z drugiej strony czuje strach i obawy bo w tamtym roku poroniłam w 8 tyg. i teraz jestem niepewna wszystkiego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Dailla to, że coś takiego stało się raz, wcale nie oznacza, że musi się znów wydarzyć. Znam kilka osób, które też za sobą miały to doświadczenie, a potem zaszły szczęśliwie w ciąże i mają teraz zdrowe dzieciaczki. Niestety tutaj człowiek niewiele może przyspieszyć, natura sama wie kiedy.... Jeśli nie tym razem to kolejnym. Wbrew pozorom, pozytywne jest to, że byłaś w ciąży więc teraz tylko czekać do następnego razu. Niestety są kobiety, którym nawet to się nie udało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2011 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Michał Zaradny usun podpisy z wpadki. w innym wypadku bedzie interwencja z "gory".
ps- czy wy ludzie nie umiecie czytac regulaminu?
wszelkie linki pochodzace spoza forum sa usuwane i zabronione!
posty usunełam tam gdzie był adres www. nast razem wlepie ostrzezenie i bedzie spokoj.
Wrrr;/;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marta93
|
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny..
Ostatni bolą mnie piersi,jajniki i podbrzusze jest twarde.Mam podwyższona temp. 37.4w pochwie a w ustach 36.9
Okres spóznia mi sie juz tydz a test wychodzi cały czas negatywny byłam u ginekologa ale nic jego zdaniem narazie nie ma kazał mi za dwa tyg zgłosic sie na nowo...
Co wy myślicie o tym?
---Nie powielaj postów---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Marta93, dostałaś odpowiedź w innym dziale . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|