Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 10:40 am Temat postu: |
|
|
Cissoux, uważam tak samo jak dziewczyny, niepotrzebnie faszerujesz się taką dawką hormonów .. kochasz się w dni płodne bez jakiegokolwiek zabezpieczenia, a potem lecisz po tabletkę "po", tak nie można .. najlepiej zainwestujcie w gumki albo jakieś globulki .. i nie dziw się, że krawień nie ma i dziwnie zachowuje się Twój organizm skoro tak się faszerujesz . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:43 pm Temat postu: |
|
|
To są na pewno efekty tabletki. Zażywanie je w taki sposób w jaki ty to robisz to czysta głupota.Rozumiem przypadek ale nie można stosować tej tabletki jako antykoncepcji . To za mocny środek. Miesza w organizmie jak mało który. Lepiej weź recepte na tabletki antykoncepcyjne i po sprawie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
bluemoon
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, przepraszam jeśli nie jest adekwatne do tego tematu... Sytuacja moze sie wydawac smieszna ale jednak zawsze sa jakies obawy. W czasie dni plodnych 'zabawialam sie' z chlopakiem. (do stosunku plciowego jako takiego nie doszlo) jednak wiedzac ze plemniki moga sie poruszac, czy mozliwe jest zebym zaszla w ciaze jesli doszlo do wytrysku kiedy piescilam go oralnie, nastepnie calowalismy sie i pozniej on zrobil mi 'minete'? (wybaczcie slownictwo)
Dodano po 2 minutach:
dodam jeszcze, ze okres powinnam dostac mniej wiecej w ciagu tygodnia a juz mam lekkie objawy, takie jak wieksze piersi czy bole podbrzusza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:57 pm Temat postu: |
|
|
bluemoon w taki sposób nie zajdziesz w ciążę nie wiem jak byś się starała ślina nie jest przyjaznym środowiskiem dla plemników. Masz typowe objawy poprzedzające pojawienie się miesiączki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bluemoon
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:09 pm Temat postu: |
|
|
ufff. Dzięki wielkie WIKI16 Wiem ze maloprawdopodobne by to bylo, jednak pojawila sie panika, wrecz paranoja, co chyba jest poprostu standardowym u mnie objawem nadchodzacej miesiaczki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:25 pm Temat postu: |
|
|
bluemoon nie ma sprawy każdemu w życiu zdarzają się historie, kiedy nie potrafi się spojrzeć trzeźwo na sytuację, ponieważ człowiek sam w niej uczestniczy i biorą górę emocje (strach, panika, a potem wyolbrzymianie faktów, a w końcu zaczyna widzieć rzeczy, które wcale nie miały miejsca), dlatego warto zapytać, czy porozmawiać z kimś obiektywnym. W Twoim przypadku bezstresowo możesz czekać na miesiączkę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cissoux
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 3:48 pm Temat postu: |
|
|
źle mnie zrozumiałyście, dziewczyny. brałam escapelle tylko raz i to nadal są problemy po tej z maja. dwa razy takiego błędu nie popełnię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Cissoux a czy po zażytej tabletce miałaś już okres ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cissoux
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 7:14 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie nie. tygodniowe krwawienie 7 dni po wzięciu esc, ale to nie to. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Cissoux "Tabletki po są potężnymi dawkami hormonów, które niestety powodują liczne skutki uboczne w organizmie.
Objawy występujące bardzo często (więcej niż 1 kobieta na 10):
krwawienie niezwiązane z miesiączką (występuje w przeciągu kilku dni od zażycia tabletki),
nudności, bóle podbrzusza,
zmęczenie.
Objawy występujące często (mniej niż jedna kobieta na 10, ale więcej niż na 100):
zawroty głowy,
wrażliwość piersi,
opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni,
nieregularne krwawienie lub plamienie,
biegunka, wymioty
Objawy występujące bardzo rzadko:
wysypka, problemy z cerą."
Jedno jest pewne, że widocznie akurat u Ciebie tabletka musiała nieźle namieszać.
Podsumowując: jeśli podczas tego stosunku po którym wzięłać escap. nie doszło do wytrysku w środku, wszystkie testy zrobione zostały prawidłowo w odpowiednim czasie, to ciążę możemy wykluczyć, natomiast niepokojojące jest, że od prawie dwóch miesięcy nie wróciło normalne krwawienie, myślę że bez wizyty u lekarza się nie obędzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|