Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 7

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, to taka radość, że trudno opisać Smile

Dzwoniłam do Invimedu, mam wizytę w ten piątek o 10:20 Smile
Wstrzeliłam się idealnie, bo następny wolny termin za ponad miesiąc :)Jeżeli do piątku nie będzie @ to być może jeżeli p. doktor się z tym zgodzi, będziemy mogli mieć IUI już w najbliższym cyklu Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 10:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ach... Lizelotko! po prostu fantastyczna poprawa!!!!! Very Happy
no to teraz albo naturalsik, albo IUI - i spełni się także to największe marzenie i na kolejną rocznicę będziecie już we troje :]]]]]]
bardzo sie cieszę! czyli jednak te witaminki coś tam pomagają Smile Smile Smile Smile Smile

Dodano po 4 minutach:

jeśli zabierzesz ze sobą wszystkie wyniki, to myślę, że nie będzie miała oporów przed IUI już w najbliższym cyklu Smile no i termin super! akurat z początkiem cyklu poinstruuje Cię jakie masz leki na rośnięcie brać i kiedy na usg... ach... Smile COŚ SIĘ ZACZYNA DZIAĆ! Very Happy
lizelotka

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 10:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku no ja wczoraj to sie tak ucieszyłam, że aż się po powrocie do domu ze stresu zdenerowawałam i popłakałam Smile
Tak się bałam tego wyniku!
Zabiorę wszyściutko co mam, ale wiesz Korniczku, wiem, że w Novum chcieli od nas aktualne, niestarsze niż miesiąc badania na posiew nasienia i posiew z kanału szyjki, chlamydię, stopień czystości pochwy i jeszcze jakies badanie z krwi, które ja mam zrobione, ale M jeszcze nie.
Więc chyba i tak nam się nie uda w najbliższym cyklu.

Ale nie przejmuję się tym, może np. tylko ja dostanę leki na stymulację i spróbujemy naturalnie ten jeden cykl??

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 11:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko byłoby świetnie Smile moze puszcza Was bez tych badań ? po co one własciwie są?
kochana przetrzesz szlak i ja moze sie tez zdecyduje na IUI Smile kto to wie Wink
Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko, wątpię czy zechcą robić IUI bez tych badań, bo chodzi tutaj o to, żeby się wzjemnie nie zarazić czymś. Ja wiem że jak naturalnie się staramy to też się możemy zarazić, ale chodzi chyba o to, żeby nikt ich nie oskarżył, że ktoś sie czymć zaraził podczas zabiegu. W sumie jest w tym sporo racji.
I o ile ja mogę iść dziś czy jutrp do ginka po skierowanie i zrobić takie badania, o tyle z M byłby kłopot, bo musiałby jeszcze raz oddać żołnierzyki i to też dziś najpóźniej, bo na wyniki posiewu czeka się kilka dni, więc to niewykonalne.
Nadziejko, na IUI nietrudno się zdecydować, tak sądzę. Bo to w ogóle nieinwazyjny, bezbolesny, szybki zabieg. Tylko że niestety kosztuje Sad
U nas byłby chyba najlepszym rozwiązaniem, bo teraz kiedy już wyniki M są lepsze, mamy przy nim szansę Smile

Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 1:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I w takich momentach jak slysze ile placicie za IUI, dziekuje Bogu, że zeslal mi profesora i ze ja to wszystko mam na NFZ...
lizelotka

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, Ty masz o tyle dobrze,że masz do swojego profesora blisko.
Ja jak obliczyłam kiedyś koszty dojzadu do Poznania w obie stroy + koszt wizyty, to już mi wyszło prawie tyle co jedno IUI w Warszawie Sad
A przecież jedna wizyta nie wystarczy, bo na pierwszej jest wywiad i jakieś zlecenie badań itp, no a potem monitoring cyklu i samo IUI. Dla mnie to i tak byłby większy koszt, gdybym miała jeździć do Poznania, niż gdy pójdę w Invimedzie Sad

Dodano po 1 minutach:

ale liczę na to, że wystarczy nam jedno IUI Wink
i w ten sposób koszt nie będzie aż tak duży!

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko, widzisz: co kraj to obyczaj, od nas nikt przed IUI nie chciał ani czystości, ani posiewu, ani w ogóle jakichkolwiek badań... poprostu umawiamy się na monitoring (ew.poprzedzony przyjmowaniem leków na rośnięcie) i podchodzimy do IUI normalnie. a robiliśmy i w klinice (ostatnią) i prywatnie w gabinecie Smile więc jest szansa, że nie będą Wam już zlecali tych badań, skoro to jest inna klinika Smile

no to trzymam za Was kciuki, dziewczynki moje Cool niech te czerwcowe IUI w 100% zaowocują Cool Cool Cool
lizelotka

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 3:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm, Korniczku, to by było cudnie gdyby i u nas tak było Smile

Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To moze i ja do Was dolacze kochane, bo wlasnie dzis dostalam dlugo wyczekiwana @ Smile takze jutro dzwonie na oddzial i 13 badz 14 jade Very Happy
Juz sie nie moge doczekac ;p
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 23 z 42