Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko ach... nastrajasz pozytywnie nasze forum!! normalnie pachnie tu u nas wiosną, kwiatkami, trawką i w ogóle wszystkim co tylko się dobrze kojarzy
a powiedział Ci lekarz ile miał pęcherzyk? _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Tak. Pęcherzyk ma 17,8 mm _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Pychtko, trzymam kciuki za ładny duży pękający pęcherzyk, z którego będzie mała fasolka!
Już niebawem _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 6:52 pm Temat postu: |
|
|
czyli jurto będzie miał ok. 20mm a kiedy bierzesz zastrzyk, czy może już wzięłaś?
bo on powoduje pękanie 24-36 godzin po podaniu _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 7:34 pm Temat postu: |
|
|
jejku Kornik tak mi źle... ale może jeszcze nic nie wiadomo??? sama mi mówiłas, że do póki nie przyjdzie @ jest nadzieja...
Pychotka super wieści czyli jutro pewnie dostaniesz juz zastrzyk czyli z obliczen Kornika w pon IUI ale fajnie widzisz!!!! doczekałaś sie nareszcie teraz bedzie trzeba tylko cierpliwie czekać na testowanko
Lizelotko a co tam u Ciebie??? jak tam wasze stosunki??? poprawiło się coś?
KORNIK jakiś czas temu spytalam czy mogłabyś zdradzić tajemnice poprawy nasionek Twojego Mka . mogłabyś ??? :*
Dodano po 21 minutach:
a i powiem wam laski, że jakoś mnie dopada coś w stylu doła ale dołem samym w sobie nie jest bo własnie sobie uświadomiłam, że staram się o dzidzię już 25 cykl... czyli ponad dwa lata... _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko, po pierwsze - nie myśl o dzieciątku w tej kategorii, że się staracie 25 cykl!
zobacz temat naszego wątku - lepiej czujesz się zaglądając na forum "chcę być mamą", czy na "nie mogę zajść w ciążę"?
szklanka jest cały czas do połowy pełna i z tej strony trzeba nam patrzeć na życie, na plany i nadzieje. a nie ze strony tej w połowie pustej!
(my się staramy 27 cykl, ale od 23 już ich nie liczę, bo mnie to dobijało prawie tak samo jak negatywne testy)
a po drugie - u mnie to już wiadomo, nie musze czekać na @ - mam o tyle lepiej
Nadziejko, ale Pychotka to chyba już jutro będzie miała IUI _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 3:44 am Temat postu: |
|
|
Dziewczynki ja sie staram 94 cykle i co?
Doczekalam sie hehe jade wlasnie po moja kruszynke:)
A IUI bd miala w pon raczej, bo dzis mam dostac pregnyl. Chyba ze obejdzie sie bez niego.
Trzymajcie kciukasy Kochane:)
No to w droge:) _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 12:03 pm Temat postu: |
|
|
będziemy czekać z niecierpliwością na powrót waszej TRÓJKI _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Kornik.... ach no chcesz jakś łapówkę za info skąd dobre parametry u Twojego Mka???
no widzisz ja normalnie nie liczę cykli.. ale jakoś tak ostatnio sama przyszły mi wyliczenia... bo musiałam lekarzowi odpowiedziec ile się juz stramy... i wtedy do mnie dotarło, że to juz 25 cykli...
Pychotka czekamy na wieści po przyjeździe.
dziewczyny słuchajcie @ miałam 4 kwietnia dziś jest 9 a u mnie juz sluz płodny... co jest???? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 7:00 pm Temat postu: |
|
|
jeny ZAPOMNIAŁAM o tych parametrach ale jakbyś miała jakąś łapówkę, to wiesz...
żartuję oczywiście, już Ci tu piszę co i jak
w listopadzie było:
Ilość plemników - 29,0mln / 1ml (n. 20–150mln)
Ruch A 12% (n. 25%A lub >50% A+B)
Ruch B 18%
Plemniki prawidłowe – 9% (n.>30%)
Plemniki patologiczne – 91% (n. do 70%)
a teraz jest:
przed preparatyką:
koncentracja 69 mln / 1ml
Ruch A 23%
Ruch B 20%
Procentowy odsetek plemników o morfologii patologicznej – 84
po preparatyce (tyle podano do IUI)
koncentracja 60 mln / 1ml
Ruch A 65%
Ruch B 10%
co do tego śluzu to ja też tak mam, że zaraz po @ mam już płodny. Tyle że u mnie tuż przed owu śluz na zewnątrz zanika z tego co zdążyłam w ostatnich dwóch cyklach zaobserwować. Ale myślę, że nie masz się czym martwić - ważne że jest
Dodano po 5 minutach:
czy chodziło Ci DLACZEGO takie parametry? bo już się trochę pogubiłam prawdę mówiąc....
dlaczego tego nie wie nikt, prawdopodobnie nawet najstarsi indianie nam na to pytanie nie odpowiedzą. ot - są lepsze (bardziej zbliżone o tych pierwszych, dobrych) i tyle...
pisałam już chyba co M robił? ale na wszelki wypadek powtórzę, żeby nie było że to o tą łapówkę chodzi
grudzień/styczeń maltretowałam go proxeed plus - kupiliśmy 2 opakowania - to było jakoś tak mniej więcej wtedy jak się te dzisiejsze plemniory tworzyły, więc może miało jakieś znaczenie(?)
potem już tylko androvit i folik, na 2 tyg przed IUI przestał palić i pić piwo (w ogóle nie pił alkoholu - na 2 czy 3 dni przed- towarzyszył mi tylko z lampką czerwonego wina), do tego też na 2 tyg przed- zaczął biegać codziennie rano jakieś 20 min
i to chyba tyle
Dodano po 51 sekundach:
mam nadzieję, że udzieliłam wyczerpującej odpowiedzi? _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|