Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MADZIULKA18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 10:10 pm Temat postu: wzmocnienie |
|
|
ja tez mniałam ten sam problem . Polecam maseczkę oto składniki nafta kosmetyczna zwitaminami żółtko cytryna i to wymieszć razem potem na suche włosy wcierać opuszkami palców przez pietnaście minut potem załozyć folie okręcić ręcznikiem trzymać 30 do 40 minut potem zdjąć i umyć włosy . to jest bardzo skuteczne i potym szybciej rosną włosy stają się gestsze i lepiej się układają wcierać dwa trzy razy w tygodniu . wymaga to dużej cierpliwości ale widać efekty .
następnie czarna rzepa to jest kuracja dla ludzi o mocnych nerwach bo ta mieszanka na włosach szczypie . zetrzeć czarną rzepe wycisnąć i sok wcierać we włosy i zostawić na dwie godziny po pierwszym razie widać efekty . potem kapsułki skrzyp polny silika i to tyle
_________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 5:11 pm Temat postu: |
|
|
hay co mam zrobic z bardzo suchymi wlosami w tamtym roku bylam na sciaganiu koloru z calych wloskow i do dzis mam je suche:(( uzywam roznych odzywek ale nie pomagaja kiedy sczesto prostowalam wloski ale przez ta susze nie robie tego zdaza mi sie tylko na wazniejsze wyjscia moze znacie jakies domowe odzywki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam dziewuszki
Przeczytalam wszystkie wasze posty i musze przyznac ze tez jakis czas temu mialam z wypadaniem, rozdwajaniem, matowieniem i suchoscia wlosow problem Dodam ze regularnie farbuje moje wloski.
Wiec pierwsze co polecam szampony Herbal essences, sa naprawde bardzo dobre i maja przecudne zapachy. Ponadto rewelacyjne i dlugotrwale efekty daje odzywka do wlosow Wax dostepna w aptece za 15-24zl.Tylko co do odzywki jest jedna zasada: powinno sie ja robic co drugie mycie, dobrze wetrzec w skore glowy i wlosy, trzymac na wlosach 20-30minut, i w cieple bo to wspomaga jej dzialanie i na koniec owinac wlosy recznikiem najlepiej cieplym (mozna go rozgrzac na kaloryferze).
Ponadto polecam wcierke z rzepy. Wciera sie ja codziennie w skore glowy, najlepiej na noc (bo ma niezbyt przyjemny zapach) ale do rana zapaszek wywietrzeje
Co Do tabletek na wypadanie to mnie zadne nie pomagaly
A i jeszcze jedno odradzam zakup tabletek na wypadanie wlosow Vitapil, sa beznadziejne Wypadanie mi sie po nich wrecz nasililo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 1:52 pm Temat postu: pielęgnacja paznokci i włosów. |
|
|
Witam. Mam pytanie odnosnie paznokci. Od kilku miesiecy mam bardzo slabe paznokcie rozdwajaja mi sie okropnie. I lamia. Skorki tez sa brzydkie wokol. Bralam juz witaminy na wzmocnienie ( wyciag ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy - herba equiseti). Nie jest to co prawda ta "prawdziwa" skrzypowita..tylko pani w aptece mowila ze jest to jej odpowiednik troche tanszy. Wzielam juz w sumie 2 opakowania i srednio mi to pomoglo. Dodamze wlosy tez mi wypadaja. Oststanio kupilam tez sobie taki olejek w aptece do wcierania w plytke paznokcia. Mysle ze jakas tam poprawa jest.
MOje pytanie brzmi: co mam jeszcze kupic zeby mi pomoglo? Skrzypowite te prawdziwa co reklamuja ciage w TV?
Wogole jakie witaminy sa odpowiedzialne za paznokcie i wlosy w pokarmach? Co trzeba jesc? bo dieta tez jest pewnie wazna.. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 2:53 pm Temat postu: |
|
|
na włosy:
http://www.biomedical.pl/forum/wypadajace-wlosy-vt2424.html
http://www.biomedical.pl/forum/cos-na-wzmocnienie-wlosow-vt2400.html
wit. H - biotyna (mleko, warzywa, mięso, żółtka jaj, orzechy), wit z gr B (banany, kiełki, drożdże piwne, buraki, wątróbka), wit C, koenzym Q10 (strączkowe), antyrodnikowe A+E
co do preparatów, to jest tego na rynku tak dużo, że nie jestem w stanie Ci nic polecić, bo nie stosowałam. słyszałam tylko dobre opinie o skrzypie i merc specialu.
z kosmetyków do paznokci to ja jak nie przepadam za firmą avon, to wszystko do rąk i paznokci mają rewelacyjne. zwłaszcza seria hand and nail w białych opakowaniach - odżywka na skórki do wcierania, taka odżywka na same paznokcie która się wchłania w płytkę we flakoniku jak lakiery (nie zasycha jak lakier). to są bardzo dobre rzeczy.
poza tym musisz dbać o to, żeby dobrze je piłować. nie pilnikiem metalowym (tylko papierowym lub szklanym) i nie centralnie tylko tak trochę podkładając pilnik pod wystającą część płytki.
wszystkie prace domowe (zmywanie, sprzątanie itp) najlepiej rób w rękawiczkach.
o włosach się nie rozpisuje, bo już dużo zostało napisane w innych tematach poza tym ja nie bardzo dbam o włosy a dłonie, stopy i paznokcie to moja fobia i to są części ciała u mnie najbardziej zadbane ze wszystkich _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:02 am Temat postu: |
|
|
no wiec wczoraj kupilam w aptece preparatbelisse - takie w rozowym fajnym opkaowaniu. Pani w aptece powiedziala mi ze teraz od 2 tygodni kobiety kupuja ten produkt czesciej niz skrzypowite czytalam sklad i jest tam duzo wotamin (te co wymienilas Emilka). Zobaczymy czy pomoze. Bo jak skoncze brac cale opakowanie to trzeba zrobic przerwe co nie??
a co do wlosow to jeszcze ide do fryzjera dzis podciac wlosy bo juz nie bylam kilka miesiecy i byc moze wzmocnia sie tez dzieki za porady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o odżywkę do paznokci (tak doraźnie) to mi pomaga taka z Rossmanna, bodajże z serii "lovely" z pyłkiem diamentowym Albo moczenie paznokci w ciepłej oliwie z oliwek raz w tygodniu _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiasmierdzi
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 4:52 pm Temat postu: jak wzmocnić włosy, co jesc, jaką diete stosować? |
|
|
czesc:D mam 13 lat i prostuje wołosy wiem, ze to troche głupie ale okropnie wyglądam w kręconych... włosy mam słabe wypadają mi bardzo chciał bym je wzmocnic prosze o rady! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dante11
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 10:30 pm Temat postu: |
|
|
ja jak miałam problemy z wypadającymi włosami (wyłaziły garściami) to mama mi kupiła taki zestaw tabletki+szampon ha-pantoten. fakt, że trzeba było tego używać regularnie i przez dłuższy okres (ja chyba brałam z pół roku te tabletki) ale było warto, bo już długi czas nie mam z włosami żadnych problemów. warto zainteresować się właśnie tabletkami, bo mają bardzo dużo różnych minerałów i witamin potrzebnych do regeneracji włosów od wewnątrz - szampony i odżywki pielęgnacyjne poprawiają jedynie ich wygląd "od zewnątrz". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 11:00 pm Temat postu: |
|
|
a powiedz jaka cena tego zestawu i gdzie go można dostac?? w aptece?? |