Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misia179

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lis 29, 2009 11:24 pm    Temat postu: zapłodnienie bez wytrysku poprzez palce Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.ja mam pytanie,czy jeśli nie doszło do wytrysku,wydzielił się jedeynie ten płyn przedwytryskowy u faceta,to mogło dośc do zapłodnienia poprzez przeniesienie go palcami?bardzo proszę o odpowiedź
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lis 29, 2009 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nie Smile
Izolda

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:58 am    Temat postu: Czy ciąża jest możliwa?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Smile Bardzo proszę o Wasze opinie. Wczoraj między mną a moim partnerem doszło do zbliżenia. Nie skończył we mnie (bo w ogóle nie doszedł Wink ) nie było żadnego zabezpieczenia, jednak moje pytanie jest takie: jak duża jest szansa zajscia w ciążę gdy wiem że dziś jest mój "centralny" dzień płodny?? Proszę o Wasze zdanie na ten temat.

---- pisz w odpowiednich tematach---tosia81
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli do wytrysku w ogole nie doszlo to ciaze mozna wykluczc

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A preejakulat???
W preejakulacie mogą znajdować się plemniki z poprzednich wytrysków.
Te z kolei są w stanie przeżyć do 48h..........
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W preejekulacie mogą występować plemniki ale tylko tuż przed samym wytryskiem. Jeśli do wytysku nie odszło to nie ma w ogóle mowy o ciaży, gdyż nie ma mozliwości aby plemniki dostały się do preejakulatu.

Jeżeli mężczyzna nie umyje członka po 1 stosunku i nie odda moczu to podczas drugiego stosunku może dojść do zapłodnienia. ALe gdy członek zostanie umyty, a mocz zostanie oddany to nie ma możliwości zapłodnienia, gdyz w takim środowisku plemniki giną.

Dziewczyno co tak wyskakujesz jak filip z konopii?:>

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wyskakuje bo nie pojmuje już niczego!
Kiedyś na forum napisałam, że preejakulat nie zapładnia....Myslałam że mnie wszyscy zjedzą.....
No to nastepnym razem napisałam dokładnie tak jak Ty.....i też źle!!!
Ze to niby namawiam na przerywany i przez ze mnie ludzie powpadają....

Ja uważam tak jak napisałam....Preejakulat moim zdnaiem zapładnia. Oczywiśćie pod warunkiem, że są w nim plemniki z poprzedniego wytrysku. Jesteś na 100% pewna, że umycie i oddanie moczu napewno zapobiegnie niechcianej ciąży?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

KAMA26 a na jakim forum napisałas takie cos? Bo raczej nie tutaj...

Preejekulat moze zaplodnic owszem pod warunkiem ze wytrysk nastapi zaraz po wyjsciu z partnerki, zatem istnieje ryzyko ze czesc plemnikow wydostala sie ciut wczesniej od spermy. Dlatego tez mowi sie ze stosunek przerwywany nie jest dobra metoda antykoncepcji, bo wytrysk nie musi nastapic w partnerce, ale wystarczy ze facet wyjdzie "na styk" (wytrysk jest zaraz po wyjsciu z niej) i ciaza gotowa!

Plemniki po stosunku moga znajdowac sie w faldach skory i w cewce moczowej. Dokladne umycie czlonka woda i mydlem pozbedzie sie tych pierwszych, w przypadku tych drugich znajdujacych sie w cewce moczowej mocz je "zabije" bo jest to niedogodne srodowisko dla plemnikow tak jak i woda. Jednak zawsze podkreslamy na forum ze w przypadku gdy wystapil wytrysk i dochodzi do 2 stosunku dobrze jest dla pewnosci zastosowac gumkę! Lepiej wydać 8 zł na gumki niż potem tysiące na wyprawkę dla dziecka.

Oczywiscie biorac pod uwage ze kobieta ma dni plodne...

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moj ginekolog twierdzi, że podczas pierwszego stosunku (nie ogólnie tylko danego dnia) w preejakulacie nawet tym przed samym wytryskiem są plemniki ale TYLKO niezdolne do zapłodnienia. Zapłodnienie możlwie tylko w wypadku nastepnego stosunku jeśli plemniki z poprzedniego pozostały <to o czym mówimy>
Tak więc ....jak uważasz? Podczas pierwszego stosunku nie jest możliwe zapłodnieni???? Czy jest??? Ot własnie np poprzez kropelkowanie przez samiutkim wytryskiem....

Pewnie zawaracam głowę....ale chyba jesteś jedyną osobą, która WRESZCIE mi coś wyjaśni.....

ps. Sama przerywanego nie stosuje Smile
A na forum udzielam sie ale innym Smile
Nie tutaj o tym pisałam Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 02, 2009 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wg mnie tak jak pisalam, jak facet wyjdzie na styk a kobieta ma dni plodne to wydaje mi sie ze jest ryzyko i nie male. Kilka razy na forum takie przypadki juz byly ze facet niby wyszedł niby bylo dobrze a jednak dziewczyna zaszla w ciaze. Jesli jednak do wytrysku w ogole nie dojdzie to nie ma mowy o ciazy, bo nie ma mozliwosci "wycieku" plemnikow do preejakulatu.

Podczas 1 stosunku jesli nastapil wytrysk nawet "na styk" to jest mozliwosc zaplodnienia. Jezeli dojdzie do drugiego stosunku (nie wazne czy poprzedni wytrysk byl w partnerce czy nie), a nie zostana poczynione kroki nazwijmy to higieniczne... ryzyko ciazy istnieje tak jakby doszlo normalnie do wytrysku w partnerce (poprzez pozostale plemniki w cewce moczowej i faldach).

Ja nikomu przerwanca nie poclecam, bo tak jak mowie lepiej wydac pare zlotych na gumki czy tabletki niz tysiace na wyprawke do dziecka:)

Dodano po 3 minutach:

Jezeli jednak po 2 stosunku zostana poczynione dzialania higieniczne to ryzyko jest zerowe. Ale i tak datkowo ja bym zastosowala gumke.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41