Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kubus91 no taka jest niestety prawda... takie sytuacje niosa za soba pewne ryzyko.... male bo małe ale istnieje. Przykro mi ale taka jest prawda i nic na to nie poradzisz.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i to ryzyko jest nawet wtedy gdy dziewczyna jest dziewicą?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
rózia

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Zacznę od początku, mój najkrótszy cykl trwa 21 dni a najdłuższy 24, szóstego dc kochałam się z mężem i było do końca ale myślę, że to były jeszcze moje dni bezpłodne, natomiast 12 dc ( dzień płodny)był stosunek przerywany i po pięciu godzinach był drugi taki stosunek, taka sama sytuacja była w 13 dc. Jak myślicie, czy plemniki mogły przeżyc od jednego stosunku do drugiego i jeśli tak to były zdolne do zapłodnienia? Dzisiaj jest mój 15 dc i pierwszy dzień skoku temp. Mam nadzieję,że wszystko przejrzyście napisałam.
Powrót do góry
kubus91

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do moich wczesniejszych postów dodam, że moje dziewczyna obecnie ma bardzo szarawy śluz - tak jak powiedziała praktycznie brązowy - co to symbolizuje?
Powrót do góry
realmadrid

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochałem się z moją dziewczyną analnie jakoś tydzien- dwa tygodnie temu, nie doszło do wytrysku a ona po wszystkim dokładnie się umyła. Dodam jeszcze, że jest dziewicą. Czy istnieje jakieś ryzyko? Za tydzień powinien nadejść okres. Dziś mówiła mi że źle się czuje. Twierdzi że ma tak czasami gdy nadchodzi okres.. ale aż tydzień przed? Jestem okropnie zdenerwowany, bardzo proszę o rzetelną odpowiedź.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rózia
primo nie dni "bezpłodne" tylko NIEPŁODNE. Przy twoich cyklach dni płode zaczynają ci się praktycznie od 3 dnia okresu więc 6 dnia cyklu były to jużdni PŁODNE. Stosunek do konca = możliwa ciaża, to samo w 12, 13 dc chociaz tutaj juz powinno byc po owulacji wiec ryzyko mniejsze, nie mniej w dalszym ciagu byly to dni plodne.

Chociaz skok temperatury w 15 dc to by nastapil jak bys miala cykle 28 dniowe.... no ale sugerujac sie tym co napsialas to zanse na ciaze sa jaknajbardziej.

kubus91 brazowy sluz? Hmm srodek cyklu, poczatek miesiaczki... roznie z tym bywa. Moze niech sie zglosi do ginekologa jesli nie jest to nic z tych 2 obajwow.

realmadrid
Jesli nie bylo wytrysku nie ma ciazy. Dziewczyna zapewne odczuwa PMS. nic sie nie denerwuj. Ryzyko bylo by gdyby był wytrysk i sperma z odbytu wyplyneła z niego i spłyneła do pochwy, a dziewczyna miała by dni płodne. Jesli nic takiego nie miało miejsca, ciaża jest niemożliwa

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co z płynem preejakulacyjnym? Czy mimo to moge być w pełni spokojny?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale przez seks analny sie nie zachodzi w ciaze mowiac brutalnie 'to nie ta dziura' podstawy biologi sie kłaniają. Przewód trawienny a układ rozrodczy to nie to samo. W tej dziurce nie ma co zpaładniac.

A po drugie jak byś troszkę poczytał to w preejakulacie nie ma plemników, tzn mogą się pojawić ale na krótko przed wytryskiem. Innej mozliwości nie ma.

Jednym słowem - dwa głębokie wdechy i nie ma co panikować.

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 1:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi, po prostu teraz w dwa dni po miesiączce miała bardzo szarawo-brązowy śluz - gdzieś przeczytałem, że jeżeli owy jest to znaczy, że dni są nie płodne, czy to jest prawda?
Powrót do góry
rózia

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 7:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi dziękuję za odpowiedź. Ja mam krótkie cykle, ale owulację chyba mam dość późno bo skok temp. jest w 13, 14 dniu, a wtym cyklu był w 15 i szczyt śluzu w 14 dc, dlatedo przyjęłam, że 6 dc jest dniem niepłodnym. Czyli z tych przerywanych stosunków plemniki mogły przeżyć?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 24 z 41