Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:21 pm Temat postu: |
|
|
rózia owulacja występuje 14 dni przed miesiączką... więc to tak dziwnie trochę, bo temperatura z czasem sie wykluczają.
Plemniki są w stanie przeżyć w dogodnym środowisku czytaj śluz płodny kobiety do 4-5 dni. Zatem jeśli kochałaś się 12 i 13 dnia cyklu a owulacja faktycznie nastąpiła 15 dc to jak najbardziej plemniki mogły przeżyć.
Tak czy siak, w obu przypadkach (niezależnie od tego kiedy u Ciebie wystąpiła owulacja, czy 14 dni przed miesiączka czy przy skoku temperatury) duże ryzyko ciąży istnieje. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
rózia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Tylko, że 12 i 13 dc, to były dwa stosunki przerywane. Chodzi mi o to, czy jeśli pierwszy był stosunek przerywany i za ok. 5 godzin drugi przerywany, to czy plemniki mogły przeżyć te pięć godzin na członku do drugiego stosunku, a jeśli tak, to czy mogły być zdolne do zapłodnienia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:31 pm Temat postu: |
|
|
rózia
1. Stosunek przerwyany nie jest metoda antykocnepcyjna, i czasem sie wydaje ze mezczyzna zdazyl na czas wyjsc z partnerki a i tak dochodzi do zaplodnienia, gdyz istnieje zjawisko kropelkowania - na kilka chwil przed wytryskiem "wyurzenie" porcji plemników - zdolnych do zapłodnienia.
Z samego faktu ze byly to stosunki przerywane (w dni plodne) istnieje mozliwosc zajscia w ciaze
2. Pamietaj ze w przypaku gdy, mezyczyzna mial wytrysk, nie oddal moczu I nie umył członka, plemniki mogły przetrwać te 5 godzin w cewce moczowej i pod napletkiem, i przy kolejnym stosunku w czasie penetracji przedostac sie do pochwy (sluzu plodnego) stad juz niedaleka droga do celu (jajeczka).
Rykyko ciazy istnieje!
ZAWSZE PRZY NIEZABEZPIECZONYCH STOSUNKACH RYZYKO CIAZY ISTNIEJE A W DNI PLODNE JEST ONO SZCZEGÓLNIE WYSOKIE. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
rózia
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:39 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi. Dam znać jaki będzie wynik testu ( czyli za jakieś 10 dni). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:40 pm Temat postu: |
|
|
rózia Przypominam test nalezy zrobić minimum 14 dni od stosunku. Wtedy bedzie wiarygodny. Najlepiej zrobić test z krwi BHCG - można go zrobić prkatycznie w kazdym laboratorium medycznym, a wynik masz 100%. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
rózia
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:19 am Temat postu: |
|
|
Witam.
Przyszła @, więc nie ma ciąży. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mlody21
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:46 pm Temat postu: dziwne pulsowanie |
|
|
cześć kochałem się z dziewczyną. gwarantowała mi na 100% że miała dni nie płodne. nie miałem orgazmu więc wytrysku też nie. czułem jednak dziwne pulsowanie mojego penisa czy jest ryzyko ciąży czy coś się mogło wydostać??
[color-green]Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka[/color] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:53 pm Temat postu: |
|
|
mlody21 jesli wogole nie bylo wytrysku nie ma mowy o ciazy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:56 pm Temat postu: |
|
|
krew Ci pulsowała i tyle toz chyba nie plemniki ?
wszystko bedzie dobrze. głowa do gory _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kameleont
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 3:44 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie jezeli doszlo do stosunku z prezerwatywa, a nastepnie zdjalem prezerwatywe, rece i czlonka umylem woda, wrocilem do dziewczyny i rozmawialismy troche a pozniej zaczelismy uprawiac petting i w pewnym momencie wsadzilem czlonka do pochwy doslownie na chwile i nie gleboko to czy moglo dojsc do zaplodnienia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|