Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rózia owulacja występuje 14 dni przed miesiączką... więc to tak dziwnie trochę, bo temperatura z czasem sie wykluczają.

Plemniki są w stanie przeżyć w dogodnym środowisku czytaj śluz płodny kobiety do 4-5 dni. Zatem jeśli kochałaś się 12 i 13 dnia cyklu a owulacja faktycznie nastąpiła 15 dc to jak najbardziej plemniki mogły przeżyć.

Tak czy siak, w obu przypadkach (niezależnie od tego kiedy u Ciebie wystąpiła owulacja, czy 14 dni przed miesiączka czy przy skoku temperatury) duże ryzyko ciąży istnieje.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko, że 12 i 13 dc, to były dwa stosunki przerywane. Chodzi mi o to, czy jeśli pierwszy był stosunek przerywany i za ok. 5 godzin drugi przerywany, to czy plemniki mogły przeżyć te pięć godzin na członku do drugiego stosunku, a jeśli tak, to czy mogły być zdolne do zapłodnienia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rózia

1. Stosunek przerwyany nie jest metoda antykocnepcyjna, i czasem sie wydaje ze mezczyzna zdazyl na czas wyjsc z partnerki a i tak dochodzi do zaplodnienia, gdyz istnieje zjawisko kropelkowania - na kilka chwil przed wytryskiem "wyurzenie" porcji plemników - zdolnych do zapłodnienia.

Z samego faktu ze byly to stosunki przerywane (w dni plodne) istnieje mozliwosc zajscia w ciaze

2. Pamietaj ze w przypaku gdy, mezyczyzna mial wytrysk, nie oddal moczu I nie umył członka, plemniki mogły przetrwać te 5 godzin w cewce moczowej i pod napletkiem, i przy kolejnym stosunku w czasie penetracji przedostac sie do pochwy (sluzu plodnego) stad juz niedaleka droga do celu (jajeczka).

Rykyko ciazy istnieje!

ZAWSZE PRZY NIEZABEZPIECZONYCH STOSUNKACH RYZYKO CIAZY ISTNIEJE A W DNI PLODNE JEST ONO SZCZEGÓLNIE WYSOKIE.

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi. Dam znać jaki będzie wynik testu ( czyli za jakieś 10 dni).
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rózia Przypominam test nalezy zrobić minimum 14 dni od stosunku. Wtedy bedzie wiarygodny. Najlepiej zrobić test z krwi BHCG - można go zrobić prkatycznie w kazdym laboratorium medycznym, a wynik masz 100%.

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Przyszła @, więc nie ma ciąży. Pozdrawiam.
Powrót do góry
mlody21

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:46 pm    Temat postu: dziwne pulsowanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć kochałem się z dziewczyną. gwarantowała mi na 100% że miała dni nie płodne. nie miałem orgazmu więc wytrysku też nie. czułem jednak dziwne pulsowanie mojego penisa czy jest ryzyko ciąży czy coś się mogło wydostać??

[color-green]Przyłaczyłam do pokrewnego / nowicjuszka[/color]
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mlody21 jesli wogole nie bylo wytrysku nie ma mowy o ciazy
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krew Ci pulsowała i tyle Smile toz chyba nie plemniki ? Razz
wszystko bedzie dobrze. głowa do gory Very Happy

Powrót do góry
kameleont

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 3:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie jezeli doszlo do stosunku z prezerwatywa, a nastepnie zdjalem prezerwatywe, rece i czlonka umylem woda, wrocilem do dziewczyny i rozmawialismy troche a pozniej zaczelismy uprawiac petting i w pewnym momencie wsadzilem czlonka do pochwy doslownie na chwile i nie gleboko to czy moglo dojsc do zaplodnienia?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41