Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiadomo jeśli nie ma zabezpieczenia to zawsze jest ryzyko. Co nie jest równoznaczne z zajściem w ciąże, zwłaszcza, jeśli nie było wytrysku Smile
Także spokojnie. A bóle brzucha mogą być wywołane przerwaniem błony dziewiczej, wystąpieniem owulacji, zbliżającą sie miesiączka (PMS), lub wzmożona pracą jelit.

Ciężko cokolwiek jednoznacznie powiedzieć bez badania co jest. Ale nie macie się czym martwic, ciąży z tego nie będzie Smile

A następnym razem zadbajcie o zabezpieczenie:)
primex

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 12:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,moja dziewczyna bierze kontracept,,,bierze pierwsze opakowanie...
w okołu 15dniu od rozpoczęcia pierwszego opakowani uprawialismy seks...przed orgazmem wyciagnąłem członka...w 3dni od zakonczenia pierwszego opakowania dziewczyna dostała okres...miała go przez 4 dni
Myśle ze nie ma sie co martwić?:> Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

primex - raczej nie ma co się martwic i głupio myślec od razu, nie Smile ?

a jeszcze mam pytanie: ile trwa okres u Twojej dziewczyny, te 4 dni czy dłużej .. ?
primex

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 napisał:
primex - raczej nie ma co się martwic i głupio myślec od razu, nie Smile ?

a jeszcze mam pytanie: ile trwa okres u Twojej dziewczyny, te 4 dni czy dłużej .. ?

4 dni trwał...czemu pytasz?
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

primex - wydaje mi się, że nie masz co się obawiac, ale nie gwarantuje Ci, że jest na 100 % dobrze, bo żadne zabezpieczenie nie daje gwarancji uniknięcia ciąży .. Wink tylko abstynencja seksualna .. hee Laughing

pytam, bo w ciąży mogą pojawic się krwawienia sugerujące okres i zazwyczaj trwają o wiele krócej niż normalny okres .. Rolling Eyes
oczywiście to zdarza się rzadko, no, ale się zdarza ..
jeśli Twoja dziewczyna zawsze miała 4 - dniowy okres, a nie np. tygodniowy to nie ma co się martwic, rozumiesz .. ?

ale myślę, że jest okej .. Very Happy
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bierze tabletki antykoncepcyjne - nie ma kresu tylko krwawienie z odstawienia. Będzie ono krótsze od normalnego okresu i mniej obfite. I to jest normalne.

Nie ma co panikować Smile Wszystko jest ok Smile
daniello1024

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam małe pytanko, kochałem się z dziewczyną w ciągu ostatniego miesiąca, było to w 10,17,24 dniu od ostatniej miesiączki. Współżylismy z zabezpieczeniem, wytrysk był na zewnątrz, przed założeniem gumki dokładnie wytarlismy mój "sprzet". Okres miała dostać 4 dni temu, lecz jeszcze go nie ma, czy może byc w ciąży?? Ostatnio miała bardzo dużo stresów związanych z maturą. W ostatnich dniach bolał ją brzuch kilka razy dziennie, Prosze o odpowiedź.
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

daniello1024 - sadzę, że nie masz się czego obawiac .. Smile
oczywiście żadne zabezpieczenie nie daje 100 % gwarancji, że unikniecie nieplanowanej ciąży, ale myślę, że jest dobrze ..

była prezerwatywa, wytrysk na zewnątrz, Twoja dziewczyna miała dni raczej dni płodne, ale to nie ma nic do rzeczy .. Wink

stres jest jedną z najczęstszych przyczyn nie występowania okresu, nawet stres przed tak ważnym życiowym egzaminem może ją opónic na pewno .. do tego może dojśc alkohol, choroba, niektóre leki, strach przed ciążą ( ciąża urojona ) .. itd.

moim zdaniem jest okej, głowa do góry Wink

pozdrawiam Very Happy

Dodano po 1 minutach:

a ból brzucha to najwyraźniej ból przed miesiączką lub ból spowodowany stresem .. Wink
suuzyy

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 2:27 pm    Temat postu: Ważne pytanie! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje cykle miesiączkowe są bardzo nieregularne i bolesne. Trwają zazwyczaj 28 dni, czasami 30, czasami więcej. Krwawienie trwa 7 dni, z tym że ostatnie dwa dni to ciemny śluz, a nie typowe krwawienie. 2 dni po zakończeniu krwawienia, uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Wytrysk był na zewnątrz, nie we mnie. Czy jest możliwość, abym zaszła w ciążę? Proszę o szybką odpowiedź!
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze jest ryzyko. Zwłaszcza bez zabezpieczenia w dni płodne. A takie właśnie miałaś. Jeśli Twój partner na pewno zdążył wyjąc penisa na czas, to nie macie raczej powodu do zmartwień.

Wykonaj test jak minie 14-16 dni od stosunku.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41