Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

laaaaandryyna, wind ma w zupełności rację, bez wytrysku nie ma ciąży, przecież to zrozumiałe .
laaaaandryyna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 22, 2010 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niby wiem, jestem już w końcu duża, wiem skad się biorą dzieci itd, ale jakoś tak spanikowałam... Zwłaszcza, że przeróżne rzeczy można usłyszeć/przeczytać o preejakulacie i jego "niezwykłej mocy". No i nie mam praktycznego doswiadczenia w tej materii Wink

Dziękuję Wam bardzo. Potrzebowałam, żeby ktos mądry dobitnie mi powiedział, że nie ma się czym martwić. Strasznie najadłam się strachu, już nawet sama wmawiałam sobie jakieś "objawy" ciąży itd... Wierzę, że to ostatni raz Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

laaaaandryyna, jeśli nie jesteś gotowa na różnego rodzaju pieszczoty czy jakikolwiek stosunek to nie podejmuj tego skoro tak strasznie się boisz .. i nie wchodź na jakieś inne strony, fora, bo tylko mózg sobie "zresetujesz", bo naczytasz się pierdół .. bez wytrysku nie ma ciąży .. ja też byłam niezłą panikarą dopóki uświadomiłam sobie, że przesadzam i zachowuje się jak gówniara i że jak nie mam pojęcia to niech lepiej nie zabieram sie za takie rzeczy .. teraz potrafię się cieszyć tym i już w ogóle nie panikuję .. Tobie też to radzę .. a w ciąży nie jesteś i nie byłaś .
laaaaandryyna

PostWysłany: Sro Lis 24, 2010 12:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok, dziękuję bardzo za wszystko Smile
Powrót do góry
kurdas

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 12:11 am    Temat postu: Czy może zajść w ciążę Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć, ostatnio miałem pierwszy raz z dziewczyną. Jestem jeszcze niedoświadczony w tych sprawach więc chciałbym fachowej porady. Kupiłem w aptece Durexy Extra safe. Wcześniej je przymierzałem i były dobre. Kiedy je zakładałem nie dotykałem czubka penisa tylko ewentualnie na dole po jego bokach. No i stało się zrobilismy to. Prezerwatywa troche sie zwijała ale co chwilę ja poprawiałem i sprawdzałem czy nie pękła. Nie doszło do wytrysku. Wyjełem członka z pochwy zdjełem ją napełniłem woda i nie przeciekała nigdzie. Ale moja dziewczyna panikuje bo się boi. Chciałbym wiedzieć troche dla świetego spokoju. Akurat teraz sprawdziłem ze wtedy miała dni płodne. Pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 12:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. Przeczytaj REGULAMIN Forum. Jest w nim jasno napisane, ze nie zakładamy nowych tematów skoro istnieją pokrewne i piszemy w odpowiednich działach, a nie w pierwszym w który wejdziemy.

2. Skoro nie było wytrysku to z czego ciąża?

Zanim zabieracie się za seks poczytajcie trochę o tym, jak w ogóle można w ciążę zajść...Potrzebna jest komórka jajowa i plemnik...

Nie ma wytrysku, nie ma plemnika (pomijamy preejakulat w którym plemniki zdolne do zapłodnienia mogą pojawić się tuż przed samym wytryskiem, ze względu na to, że była prezerwatywa)
archieve

PostWysłany: Nie Lis 28, 2010 10:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny! Pisałam tutaj jakiś czas temu (20. strona). Nadal mam ciążowe obawy po tamtej sytuacji. Miałam już dwa 'okresy' (?), oba skąpe - 3-4 dniowe (normalnie 6 dni). Przed okresami wystąpił ZNP, który minął w dniu wystąpienia krwawienia. 35 dni po sytuacji ryzykownej zrobiłam test - negatywny. NATOMIAST szyjka macicy jest od czasu drugiego okresu (który notabene przyszedł za szybko o 4 dni, co mi się nie zdarza) nisko, otworzona i miękka, a śluz jest 'mleczny'. Myślicie, że w tej sytuacji ciąża jest możliwa?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lis 29, 2010 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro oba testy wyszly negatywnie to jak mozesz byc w ciazy? ja polecam zrobienie testu krwi bhcg a nie wywalanie kasy na te apteczne badziewia. Bhcg kosztuje ok 30zł, robisz go w labolatorium, potem dostajesz normy ktore odpowiadaja albo braku ciazy albo jej tygodniom. nie lepiej wydac raz wiecej i miec 100% pewnosC?

Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

archieve nie jesteś w ciąży... z Twojego opisu jedynie mniemam, że ją sobie uroiłaś. Bez obrazy, ale nie jest możliwością, okres, test negatywny itp.. w dodatku przecież wytrysku nie było wewnątrz... naprawdę wątpię w to, że przeniosłaś palcami spermę do pochwy.. głowa do góry

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 3:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja powiem tak, ku przestrodze wszystkim małolatom - chce Się wam pociupciać, to idźćie do apteki po gumki. 2 browary w tygodniu mniej, i paczka dobrych gumek na weekend będzie.

Każdy, ABSOLUTNIE każdy kontakt narządów płciowych partnera, nie ważne czy zakończony wytryskiem, czy nie, MOŻE doprowadzić do ciąży! Szczytem głupoty jest durna wiara w zbawcze właściwości stosunku przerywanego lub tym podobnych metod wziętych z tyłka. Więc albo marszem po gumki, albo wracać do prac domowych

Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 27 z 40