Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe, ja też nie wiem jak wygląda, bo nigdy nie byłam w ciąży i mam nadzieję, że na razie nie będę (kiedyś) Wink no np. na początku dnia miałam go, potem już nie wydobywał się, a na następny dzień rano znów był, także chyba wind masz rację - trudno powiedzieć kiedy tak naprawdę się kończą te dni płodne Rolling Eyes hm .. czyli uważasz, że te kłucia, pomimo tego, że jest 15 dc są wywołane owulacją ? pytam, bo nie miałam jeszcze takich silnych bóli .. normalnie kłucia po jednej stronie podbrzusza, a raz po drugiej i chwilowe bóle jak na okres Rolling Eyes wiele słyszałam teorii na ten temat, podobno 50% kobiet cierpi podczas owulacji i utrzymują się one nawet parę dni aż do pęknięcia jajeczka Laughing

a tak podsumowując: w moim przypadku nie ma raczej szans Wink ?

bo nie chcę tutaj bałaganu na forum robić i kontynuować offtopa Wink wind, dzięki za cierpliwość przy moich głupich pytaniach, bo przecież "chyba" jestem dużą dziewczyną, co nie co wiem i powinnam wiedzieć czy to możliwe czy nie hehe Razz
andrejos

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Przeczytałem niemal cały wątek i zarejestrowałem się, żeby powiedzieć tu parę ważnych rzeczy.

Generalnie cały czas przewija się tu twierdzenie, że bez wytrysku nie ma ciąży. Jeśli ciąża, to z preejakulatu za sprawą plemników z wcześniejszych wytrysków lub z wystrzelonej małej 'porcji' przed daniem głównym żeby opisać proces obrazowo...

Cóż, sam byłem pewien, że tak jest, aż spotkała mnie (nas) niezła niespodzianka. Kochaliśmy się w dni płodne, prawdopodobnie w dzień owulacji. Kilkudniowa abstynencja, więc o żadnych 'wcześniejszych' plemnikach mowy być nie może. Wytrysku nie miałem, ani nie byłem blisko. W dodatku znam doskonale swoje ciało, poza preejakulatem, którego się nie czuje, wiem zawsze kiedy mi się coś 'wymsknie'.
Efekt? Ciąża (nie, o zdradzie nie ma nawet mowy Smile)

Piszę to tylko dlatego, że czytałem wiele podobnych wątków i często padały argumenty "sąsiadka mojej znajomej tak zaszła", albo nawet "moja ciotka zaszła po paru ruchach, bez wytrysku". Swoją drogą takie wypowiedzi to czysty absurd, bo po jakiego grzyba te osoby miałyby się zwierzać z takich szczegółów? Tak czy siak, mówię z pełną świadomością - ciąża po jednorazowym seksie, bez wytrysku, z pełną kontrolą od strony faceta - jest możliwa.

Ku przestrodze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plus spoko Smile moja wada jest niecierpliwosc ale jakos w Twoim przypadku to mi nie grozi Wink pytasz bo chcesz dmuchac na zimne i dobrze Smile

Plus123 napisał:
utrzymują się one nawet parę dni aż do pęknięcia jajeczka

to prawda. podobno jak jajeczko peknie wtedy kłucia ustaja... tak mi moja gin powiedziała..a komorka jajowa zyje tylko 24h wiec dlatego na 2gi dzien po tych okropnych kłuciach nic nie czujemy Razz bo juz po wszystkim. jesli plemnikow nie było w drogach rodnych to komorka obumarła i zostanie złuszczona podczas okresu Smile

Plus123 napisał:
a tak podsumowując: w moim przypadku nie ma raczej szans

nie ma Smile ale na przyszlosc uwazaj i moze zabezpieczcie sie ? :> po co biegac po esc..

Dodano po 2 minutach:

andrejos napisał:
Tak czy siak, mówię z pełną świadomością - ciąża po jednorazowym seksie, bez wytrysku, z pełną kontrolą od strony faceta - jest możliwa.

raczej niemozliwa... jak mozna zajsc w ciaze bez wytrysku? chyba ze masz na mysli prejakulat przed samym finałem.. wtedy sie zgodze. w innym wpadku nie Smile jesli facet zna swoje ciało i umie nad nim zapanowac to nie ma mowy o ciazy Smile

Powrót do góry
andrejos

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
andrejos napisał:
Tak czy siak, mówię z pełną świadomością - ciąża po jednorazowym seksie, bez wytrysku, z pełną kontrolą od strony faceta - jest możliwa.

raczej niemozliwa... jak mozna zajsc w ciaze bez wytrysku? chyba ze masz na mysli prejakulat przed samym finałem.. wtedy sie zgodze. w innym wpadku nie Smile jesli facet zna swoje ciało i umie nad nim zapanowac to nie ma mowy o ciazy Smile

Ja świetnie panuję nad swoim ciałem - a mam 30 lat i trochę doświadczenia już nabrałem Wink Twierdzę, (albo raczej wiem - bo dopiero się dowiedziałem o ciąży) że przez sam preejakulat może dojść do zapłodnienia. Nie miałem wytrysku kilka dni przed ani w trakcie stosunku. Do orgazmu brakowało jeszcze dużo. Ciąża musi być wynikiem czystego preejakulatu który wg niektórych tutaj nie ma szans zapładniać.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Andrejos ale jesli w zwykłym podnieceniu nie ma plemnikow to jak mozna zajsc w ciaze? doswiadczenia nabrałes i wnioskuje z wypowiedzi ze nie masz dziecka..a dlaczego? bo umiesz panowac nad swoim ciałem.
ja tez moge powiedziec ze mam doswiadczenie i jakos w ciaze nie zachodze.oboje z narzeczonym znamy swoje organizmy na tyle dobrze ze ciaza nam nie grozi. oczywiscie jesli sie pomylimy to swiat sie nie zawali ale jestem pewna ze bez wytrysku nie zajdzie sie w ciaze..nawet podczas dni niepłodnych wytrysk w srodku niczym nie grozi, pod warunkiem ze ma sie regularne cykle.
andrejos napisał:
Do orgazmu brakowało jeszcze dużo.

jak brakowało duzo to z czego ma byc to zapłodnienie? z podniecenia?

Powrót do góry
andrejos

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind

Masz rację, zgadzam się z Tobą. Niezaprzeczalnie. Nic dodać nic ująć. Tylko jedna sprawa.. Moja dziewczyna jest w ciąży i są dwie opcje.
Albo to pierwszy (czyżby?) przypadek ciąży z preejakulatu, albo normalnie niepokalane poczęcie.
Powrót do góry
sandy

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja tylko napiszę, że też nie było wytrysku, nawet było daleko do wytrysku, nie wiem czy dziewczyna miała dni płodne, czy nie, ale wiem na pewno, że nie stosuje żadnej antykoncepcji. I właśnie wczoraj dostała okresu Smile Nie ma ciąży. Napisałem we wcześniejszym poście, że się nie masturbowałem, ale chyba jednak nawet masturbowałem się tego dnia, rano. A do niezabezpieczonego stosunku doszło późno w nocy, o 1 lub 2. Oczywiście nie skończyło się bez konsekwencji: chyba złapałem jakąś wenerę. Piszę chyba, bo nie mam aż tak ewidentnych objawów. Byłem już u wenerologa i dostałem doksycyklinę, która zdaniem pani doktor ma sprawę załatwić w 10 dni. Jej zdaniem mogę mieć albo łagodną rzeżączkę, albo chlamydię, ale że to wciąż wczesne stadium, nie będzie problemu z wyleczeniem. O innym "syfie" nie chcę w tej chwili nawet myśleć, może uda mi się nakłonić tą dziewczynę do zrobienia testów, a jak nie sam się przebadam w marcu... Przynajmniej nie zostałem ojcem.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Andrejos to jestem w szoku...
byc moze Cie oszukała? nie brałes tego pod uwage... piszac oszukała mam na mysli przesuniecie (swiadome) dnia owulacji... jesli miales niezabezpieczony stosunek to musisz sie liczyc z tym ze jest ryzyko ciazy...
chetnie bym z Toba popisała na ten temat ale zrobi sie zbedny offtopik.
ciekawi mnie czy dochodzilo do wytrysku w srodku..w ktorym ona jest tygodniu? brała tabletki?
Andrejos piszesz tak jakby ciaza była koncem swiata..? ciesz sie. na forum jest wiele par ktore latami sie staraja o dziecko. a Wy .. wpadliscie Razz coz ja na to poradze? ja od wielu lat stosuje te sama metode i w ciazy nie jestem.

Powrót do góry
andrejos

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 12:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie oszukała mnie - zdawałem sobie sprawę, że to są jej dni płodne. Nie stosowaliśmy antykoncepcji, więc jeśli mam mieć pretensje to chyba do siebie, za takie ryzyko.

Jeszcze raz powtarzam, nie było żadnego wytrysku wcześniej, nie było wytrysku w niej, nie było poza nią. Za 2 dni nie napiszę jak ktoś przed chwilą, że "aaa może jednak się masturbowałem". Wiem, że może trudno uwierzyć obcej osobie i jeśli chcecie nadal możecie być pewni, że w ten sposób w ciążę nie zajdziecie. Jestem dowodem na to, że bez wytrysku może być ciąża.

Poza tym czemu ciąża ma być automatycznie powodem do radości - wtedy nikt nie mówiłby o 'wpadce'
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind, dziękuję serdecznie za odpowiedź, podniosłaś mnie na duchu .. masz rację, lepiej się zabezpieczyć niż potem latać i przeżywać .. u mnie do końca w ogóle nie było, więc myślę, że nie ma szans - tak jak mówisz Wink

dziś jest 16 dc, kłucia ustały i nic nie czuję .. śluz też zmienił konsystencje, więc zapewne skończyły się dni płodne Wink

dziękuję jeszcze raz Smile ;* !

Dodano po 18 minutach:

andrejos, ja jakoś w to nie mogę uwierzyć .. moim zdaniem bez wytrysku NIE ma ciąży .. nie wierzę w to, że po kilku sekundach stosunku i to bez wytrysku może być ciąża Rolling Eyes teraz to nie przeraziłeś ..

wind, to jaką metodę od lat stosujesz jeśli mogę wiedzieć Wink ?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 31 z 40