Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jusz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:51 pm    Temat postu: Seks w trakcie miesiączki - zapłodnienie? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, Chciałabym się Was spytać czy jest możliwe zajście w ciąze w czasie trwania okresu. Kochałam się z chłopakiem w 2 dniu okresu bez zabezpieczenia, jednak "końca" we mnie nie było, ale obawiam się ze jacyś żołnierze mogli zostać w środku. Dzis jest 33 dzień cyklu i okresu nie mam. Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki i pierwszy okres (nie z odstawienia) mialam normalnie w 30 dniu cyklu. Ogólnie rzecz biorąc mam dość długi cykl jednak przed braniem tabletek był nie regularny. Nie obawiałabym się ciąży , jednak przeczytałam tutaj na forum ze jednym z objawów jest podwyzszona temperatura, a teraz mam 37. Bóle brzucha i piersi są ale nie duze (3 dni temu były silniejsze). Dzidziusia narazie nie chcę wiec troszke sie stresuje:(

---Pisz w odpowiednich działach i tematach---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 9:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cykl musiaby ci sie skrocic do 22 dni aby moc mowic o ryzyku.
No wytrysk na zewnatrz nie daje gwarancji nie posiadania potomstwa.
Wg mnie ryzyka nie ma. Musialabys miec ogromnego pecha, musial by ci sie bardzo mocno skrócić cykl. Jeśli wcześniej nie miałaś krótkich cykli, myślę że możesz spać spokojnie.

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wcześniej nigdy sie nie zdarzyło żeby cykl trwał krócej niz 28 dni (zdarzyło się moze dwa razy w zyciu ze trwał 28, zazwyczaj 30 +). Dzis 34 dzień i jak nie było tak nie ma. Mam nadzieje że jest tak jak mówisz Smile Prócz temperatury nic sie nie dzieje, a przeciez jesli byłaby to ciąza to jest juz 4 tydzien. No nic obserwuje Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
OlaaN

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 5:29 pm    Temat postu: Ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam duży kłopot, ponieważ z chłopakiem próbowaliśmy sie kochać. Był to nasz pierwszy raz i nie do końca wiem czy błona została przerwana, poniewąz wszedł tylko żołędziem, nie wiem czy można nazwać to stosynkiem nawet. Pojawiło się lekkie krwawie. Niestety "kochaliśmy" się bez zabezpieczenia i obawiam się czy mogłam zajść w ciąże. Trzy miesiące temu musiałam odstawić hormony. Chłopak przed stostunkiem miał wytrysk (ok.20-30 minut przed), więc później już nie wytrysną,ł czy to jest możliwe?? Nie mam dni płodnych ani nic.Proszę o szybką odpowiedź.

Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 6:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. Przeczytaj REGULAMIN Forum
2. Przerwanie błony dziewiczej nie ma ŻADNEGO związku z ciążą lub jej brakiem
3. Czy jesteś pewna ze dni płodne dobrze wyliczyłaś? Skoro twierdzisz ze masz niepłodne to jak możesz zajść w ciąże?
4. Czy chłopak się umył i oddał mocz po tamtym wytrysku?
OlaaN

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak liczyłam z milion razy... Hm nie mył się ani nie oddawał moczu, ale wycierał się po tym.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to jak możesz zajść w ciążę w trakcie dni NIEpłodnych??
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2010 2:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OlaaN - miałaś dni nie płodne, więc ciąża nie możliwa, ewentualnie byłaby możliwa, gdyby to były jednak dni płodne i rzeczywiście chłopak nie oddałby moczu i nie umył.
paulinkaa

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2010 8:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam pytanie czy jesli mialam sperme (nasienie) na palcu a pozniej dotknelam jej w okolice pochwy, a mialam na sobie leginsy bawelniane, majtki i tampon to czy jest szansa na zaplodnienie.
Wiem ze przez ubranie w ciaze sie nie zachodzi ale to wszystko takie cienkie ze sie boje ze mozna.

i czy wg mozna zajsc w ciaze jak tampon jest w srodku?

bardzo prosze o odpowiedz
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2010 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

paulinkaa - ciąża wykluczona.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 6 z 40