Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiadomekpl

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to był 1szy dzień okresu.. a cykle 30 dniowe.. Wink

Ostatnio zmieniony przez wiadomekpl dnia Sob Wrz 25, 2010 12:00 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma szans na ciaze

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:15 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam takie nietypowe pytanko: wiadomo, że jak w kobiecym cyklu miesiączkowym jest owulacja to wtedy narządy wydzielają taką wydzielinę, która świadczy o tym, ze są dni płodne. Czy jeśli kobieta byłaby w ciąży to czy ta wydzielina nadal mogłaby się wydzielać? Czy to jest możliwe że po zapłodnieniu ta wydzielina się pojawia? A może coś takiego świadczy że kobieta nie jest w ciąży? Bo mi się wydaje, ze jeśli ta wydzielina sie wydziela to kobieta nie moze być w ciąży, bo jak to owulacja po zapłodnieniu... A wy jak myslicie? Czy jeśli po stosunku kobieta ma nadal objawy owulacji w postaci tej wydzieliny to mogla zajść w ciążę??? Wink Wink
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Śluz w ciąży bywa różny niektore kobiety mają śluz płodny inne nie. Dlatego uznano że śluz nie jest zaliczany do objawów ciaży, i nie należy nim się sugerować podczas podejrzewania ciąży.

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewka444 - mala_mi ma rację, w ciąży śluz to indywidualna sprawa .. jedna ma płodny, druga niepłodny, trzecia w ogóle nie ma, a czwarta ma żółtawy .. to nie ma nic do rzeczy, śluzem się nie sugerujemy.
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 8:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewka444, jeśli istnieje ciągłe, niezróżnicowane "wydzielanie wydzieliny", jak to określiłaś, to może warto przejść się do ginekologa, bo może się to wiązać z jakimś stanem zapalnym. W ten sposób nasze narządy mogą reagować, gdy dzieje się tam coś niedobrego.

Powrót do góry
ewka444

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 4:26 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hm, czyli pojawianie się tej wydzieliny nie wyklucza zajścia w ciążę?
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewka444 - śluz może oznaczac wszystko - normalną wydzielinę, ciążę, infekcje .. zależy .. jeśli dobrze znasz swój organizm to wiesz jaki śluz jest u Ciebie normalny, a jaki nie .. nie sugeruj się śluzem.
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewka, oczywiście, że żaden śluz nie wykluczy ani ciąży, ani niczego innego-jeśli mogę się tak wyrazić. Ale jesteśmy w temacie "Czy bez wytrysku można zajść w ciążę", a pytasz o zupełnie inną rzecz. Dokładnie tak, jak napisała plus- śluz może oznaczać przeróżne rzeczy. Albo może też NIE OZNACZAĆ niczego.
Powrót do góry
ewka444

PostWysłany: Pią Paź 01, 2010 6:00 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Eh, dzięki bardzo Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 9 z 40