Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pedroalmodovar
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Moja dziewczyna ostatnio miała okres 11.12. Dzisiaj jest 19.01 a okresu nie widać.
Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, ale ANI RAZU w niej nie doszedłem. Głównie stosujemy stosunek przerywany i chodzi o to, że jak w nią wchodzę to dosłownie na kilka sekund i nigdy gdy obawiam się, że wytrysk ma nastąpić za chwilę. Przewidywaliśmy okres najpóźniej na 14.01 bo zazwyczaj do 35 dni i okres jej się pojawiał. Tym razem tak nie było. Z tego wszystkiego we wtorek 17.01 zrobiła test ciążowy. Wynik był negatywny. Dzisiaj 19.01 ponownie zrobiła test ciążowy. Ponownie negatywny. Czy 6 dni po spodziewanej miesiączce, gdy nie doszło do wytrysku i gdy 2 testy dały negatywny wynik może się jeszcze okazać, że to ciąża?
Proszę o wsparcie informacyjne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 2:01 am Temat postu: |
|
|
Skoro nie było wytrysku, to z czego ciąża? Aby doszlo do zaplodnienia, potrzebne sa dwie gamety: komorka jajowa i plemnik.
Może Twoja partnerka przeszla na diete? albo ma duzo stresu?
Proponuje wizytę u ginekologa. Może to zaburzenia hormonalne. Przyczyny można tu mnożyć. ale ciążę można śmiało wykluczyć. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 4:12 am Temat postu: |
|
|
Na tym forum chyba trzeba by założyć jeden taki temat .
Miałam identyczną sytuację niedawno, ale racjonalnie rzecz biorąc szanse na "coś więcej" były minimalne, więc wstrzymałam się z pytaniem na forum.
Spóźnił mi się z niewiadomych przyczyn prawie dwa tygodnie (co nigdy się nie zdarzyło), 2 testy negatywne i mamusią nie zostałam . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pedroalmodovar
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2012 6:50 am Temat postu: |
|
|
Ok. Dzieki za pocieszenie. Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy. Moze dzisiaj dostanie okresu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 10:48 pm Temat postu: |
|
|
witam, mam pytanie w sylwestra kochałem sie z dziewczyna, na poczatku bez prezerwatywy ale to trwalo jakas minute o wytrysku nie było mowy, a pozniej juz z zabezpieczeniem, ale wtedy takze wytrysku nie bylo. obecnie okres spoznia jej sie juz 7 dzien, dzis zaczela odczuwac jakis bol w pochwie ;/ ostatnio miala bardzo duzo stresow, teraz ta sytuacja jeszcze bardziej nas strsuje i sami juz niewiemy co mamy o tym myslec. czy mozliwa jest ciaza ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 11:32 pm Temat postu: |
|
|
to skad takie objawy ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 1:40 am Temat postu: |
|
|
Może sobie wkręca, może dostanie za chwilę okres, może jakaś infekcja. Zależy co masz na myśli pisząc "ból w pochwie". A spóźnia się możliwie dlatego, że się stresuje.
Może w tej chwili wykonać test ciążowy, żeby się upewnić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 8:33 am Temat postu: |
|
|
no mowi ze czuje jakby jej sie tam cos urywalo ;/ i czesto oddaje mocz do tego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
komancza
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 8:12 pm Temat postu: |
|
|
uprawiałam seks z moim chlopakiemm był to nasz pierwszy raz . w pewnym momencie zobaczyliśmy ze prezerwatywa została we mnie... na szczescie mój chłopak nie doszedł . czy moge być w ciązy ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|