Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anshal
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2011 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Hej, mam do Was pytanie.
Otoz, zdarzyla sie glupia sprawa.
Uprawialismy z dziewczyna seks oralny i niedlugo po tym jak doszlimy (ja od "loda", ona moim pettingiem) moj penis wrocil do akcji i zaczalem ocierac nim o jej lechtaczke i wargi sromowe, a ona po chwili "nadziala sie" calkiem i wykonala pare ruchow, po czym ze mnie zeszla i reszta stosunku odbylismy w prezerwatywie.
Uprzedzajac pytania: nie, nie umylem czlonka ani nie oddalem moczu po pierwszym wytrysku (glupota, wiem).
Wiem, ze slina nie jest bakteriobojcza, ale podczas robienia loda ona dosc mocno sciska mojego penisa u nasady, co powoduje wiekszy wyplyw preejakulatu i spermy z cewki, wiec czy jest szansa, ze "wycisnela" cale nasienie z cewki podczas mojego wytrysku?
Zanim w nia wszedlem minelo dobrych 5-10 minut.
To byly jej dni nieplodne, a ja - moim zdaniem- spora czesc pozostalego nasienia/preejakulatu wytarlem o jej lechtaczke/wargi sromowe podczas ocierania sie o nia przed wsunieciem czlonka do pochwy.
Dodatkowo dziewczynie 2 razy (w przeciagu roku- w zeszle wakacje i ostatnie) postawiono diagnoze, ze nie moze miec obecnie dzieci ze wzgledu na jej wahania hormonalne (bardzo nieregularny okres od roku), ktore lekarze maja zamiar wyregulowac dopiero, kiedy zdecyduje sie na dzieci.
A wiec moje pytanie: jak duze sa szanse zaplodnienia biorac pod uwage zarowno trafnosc diagnozy o bezplodnosci jak i sam stosunek odzdzielnie?
Dzieki wielkie z gory. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tullac
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Sperma pozostała na Twoim penisie + przed następnym wytryskiem pojawia się prejakulant, więc istnieje możliwość zajścia w ciążę, ale przy diagnozie o bezpłodności szanse są raczej niewielkie, musielibyście mieć spore szczęście... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Anshal Po pierwsze żaden lekarz nie powinien stawiać diagnozy, że z powodu zaburzeń hormonalnych kobieta napewno nie zajdzie w ciążę bo musiałby być przy okazji jasnowidzem (szczególnie kiedy objawem są tylko nieregularne miesiączki), po drugie niestety takie zabawy właśnie często kończą się zapłodnieniem, tutaj sex oralny nie ma zastosowania antykoncepcyjnego (ślina i ssanie), zawsze po wytrysku przed penetracją powinna być użyta prezerwatywa. Natomiast jeśli były to dni niepłodne, nie będzie ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukas88
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Od niedawna ciągle się denerwuje bo moja partnerka powiedziała mi ze w tym miesiącu 2-3 razy słabo zrobiło i miała mdłości głównie po jakimś wysiłku. Kochaliśmy się tak 3 dni po okresie bez zabezpieczeń do wytrysku nie doszło na pewno, a było daleko do tego, wcześniej w tym dniu się nie kochaliśmy wcześniej ani nic. Później to tez do niczego nie doszło bo się na tym tylko skończyło. Okres ma dostać 20 stycznia ma ona regularne (28 dni). Mam się obawiać czy raczej powinienem być spokojny bo już spać prawie nie mogę Dzięki za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 5:25 pm Temat postu: |
|
|
mozesz byc spokojny.
bez wytrysku w ciaze sie nie zachodzi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukas88
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 6:24 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | mozesz byc spokojny.
bez wytrysku w ciaze sie nie zachodzi. |
No ale po tych problemach ciągle się nakręcam . Wmawiam sobie ze doszło do wytrysku a ja jakiś inny i nie poczułem ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 3:26 am Temat postu: |
|
|
Przy 28dniowych cyklach, dni płodne zaczynają się 8 dnia cyklu a kończą 17 dnia cyklu, sama owulacja występuje z reguły 14 dnia cyklu.
Następnym razem się po prostu zabezpieczajcie bez względu na dzień cyklu skoro tak się boisz.
A skoro Twoja partnerka ma takie objawy przy wysiłku, może warto byłoby ją wysłać do lekarza żeby jej zlecił morfologie i elektrolity. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukas88
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 3:01 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Przy 28dniowych cyklach, dni płodne zaczynają się 8 dnia cyklu a kończą 17 dnia cyklu, sama owulacja występuje z reguły 14 dnia cyklu.
Następnym razem się po prostu zabezpieczajcie bez względu na dzień cyklu skoro tak się boisz.
A skoro Twoja partnerka ma takie objawy przy wysiłku, może warto byłoby ją wysłać do lekarza żeby jej zlecił morfologie i elektrolity. |
U mojej partnerki trwa okres 3 dni i do stosunku doszło w 6 dniu cyklu. Mam rozumieć że to dzień nie płodny przy 28 dniowych cyklach regularnych?. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 12:28 am Temat postu: |
|
|
Tak _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukas88
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 2:39 am Temat postu: |
|
|
Moja partnerka zrobiła test dla pewności, wynik negatywny . Dzięki wszystkim za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|