FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
roseanna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam pewne obawy, choć z tego co czytam tutaj na forum, wydają mi się nierealne a więc podczas 2/3 dnia okresu chłopak wszedł we mnie bez zabezpieczenia, trwało to może z około max 10 sekund... Cykle mam w miarę regularne, z tego co wiem to na początku okresu są dni niepłodne. Czy mogę być naprawdę spokojna? Dodam, że na pewno wcześniej do 48h nie miał wytrysku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 1:54 pm Temat postu: |
|
|
bardzozaniepokojona nie martw sie, w ciazy nie jestes
roseanna sex podczas okresu?
o ciaze sie nie martw, bardziej o infekcje.
nie powinno sie uprawiac sexu jak krwawisz.. z reszta to niehigieniczne.
ale nie moja sprawa.
tak czy siak nie ma szans na ciaze, tym bardziej bez wytrysku
no bo jak???? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
roseanna
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 7:51 pm Temat postu: |
|
|
no tak, wiem, sex podczas okresu, baardzo niehigieniczne, ale czasem ochota jest ponad wszystkim, eh Ci faceci
to mnie uspokoiłaś, dziękuję Ci za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 10:22 pm Temat postu: |
|
|
spoko nie ma sprawy. jesli nast razem najdzie Was ochota podczas @ to zabezp. sie chociaz gumka. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
howtodestroy
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 11:30 pm Temat postu: |
|
|
Uprawiałam seks bez zabezpieczenia( a może raczej powinnam nazwać próbą uprawiania seksu) 5 dni temu. O wytrysku nie było mowy, samo ''wejście'' odbyło się dwa razy i każde trwało może po jakieś 20 sekund. Czytając Wasze wcześniejsze odpowiedzi dochodzę do wniosku, że nie ma się o co martwić, ale już 2 dni po stosunku zaczęło mnie boleć podbrzusze jak przed miesiączką i trwa to do tej pory. Naczytałam się o powiększaniu macicy w celu zrobienia miejsca dla zapłodnionej komórki jajowej i wiem, że popadam w schizy bo do zapłodnienia dochodzi nawet w ciągu więcej niż 5 dni. Jestem również blada jak ściana, mam jadłowstręt, bóle głowy. Wcześniej byłam dość poważnie przeziębiona więc mogłabym zakładać, że to pozostałości po owej chorobie. Biorę również leki antydepresyjne i antynerwicowe.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź, czuję się jak Anna Boleyn przed ścięciem, w nocy tłukę się z boku na bok niemalże nie zmrużając oka.
Nie wiem czy był to dzień płodny czy nie, nie wiem ile dni pozostało mi do miesiączki, nie miałam jej jednak od jakiegoś czasu. Jestem skrajnie nieodpowiedzialna i mam tendencję do rujnowania własnego życia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 1:24 pm Temat postu: |
|
|
howtodestroyspokojnie, w ciąży nie jesteś, te bóle dwa dni po stosunku napewno nie mają nic wspólnego z "powiększającą się macicą" Powinnaś natomiast kontrolować swoje miesiączki tzn długość, kiedy była ostatnia, a kiedy powinna pojawić się kolejna, takie inf. potrzebne są chociażby u ginekologa, ale też dla własnej obserwacji czy wszystko jest ok. Następnym razem poprostu użyjcie prezerwatywy i nie będzie strachu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
laaaaandryyna
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 11:32 pm Temat postu: |
|
|
Cześć. Jestem oczywiście kolejną zbłąkaną duszyczką, która potrzebuje Waszej opini, pomocy, wsparcia, "diagnozy"... Wiem, wiem, nie jesteście lekarzami, no ale... Czytałam już sporo na ten temat, przeczytałam cały ten wątek i logika mówi mi, że teoretycznie nie powinnam się martwić, ale wyobraźnia i lęk nie dają spokoju.
Do rzeczy: kochałam się z moim chłopakiem - początkowo bez zabezpieczenia, co trwało może 3 minuty (na oko, nie patrzę w takich chwilach na zegarek...), później opamiętaliśmy się i założyliśmy gumkę (już z gumką kochaliśmy się na pewno dłużej, myślę, że 5-8 minut). Doszedł we mnie, no ale wtedy byliśmy już zabezpieczeni, więc to nie problem. Martwię się tą wcześniejszą "chwilą zapomnienia". Z zasady nie pozwalaliśmy sobie na "bezgumkowe wchodzenie", dlatego te trzy minuty tak mnie przerażają...
Zwłaszcza, że jak później policzyłam, był to zapewne moj dzień płodny (17 albo 18 dzień cyklu - zapomniałam zapisać dokladnej daty ostatniego okresu, byłam tak zaabsorbowana sesją itd. wiem, wiem, nie tlumaczy mnie to...). Moje cykle zazwyczaj mają po 30 dni (czasem z drobnymi odchyleniami).
Zdziwiło mnie to, że ok. 5 dni przed spodziewaną miesiączką zaobserwowałam u siebie "kisielowaty" śluz, taki, jak podczas owulacji. Jestem zdezorientowana... Co on może w takim momencie oznaczać? Mam nadzieje, że to nie ma nic wspólnego z ciążą...
Teraz jestem przerażona i już sobie chyba wmawiam jakiś oznaki ciąży - mam takie dziwne uczycie w brzuchu a nawet czasem mi się zdaje, że jest jakiś spuchnięty
Nie wiem, czy to już paranoja? Czy jest szansa, że jestem w ciąży?
Bardzo proszę o pomoc i przepraszam za tak długą wypowiedź... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 11:18 am Temat postu: |
|
|
laaaaandryyna jeśli chłopak nie miał wcześniej wytrysku (przed penetracją bez zabazpieczenia), to ciąży wg mnie nie będzie, Twoje "objawy" to zapewne stresik ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
laaaaandryyna
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 12:27 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź i uspokojenie.
Wcześniej nie miał wytrysku, kochaliśmy się wtedy pierwszy raz od prawie dwóch miesięcy... Mam nadzieję, że żadna "samodzielna akcja" mu się nie wydarzyła akurat wtedy...
W tym tygodniu powinnam mieć miesiączkę, więc czekam na nią z niecierpliwością. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roseanna
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 7:14 pm Temat postu: |
|
|
laaaaandryyna, napisz jak dostaniesz okres bo w zasadzie to jestem w podobnej sytuacji, jak Ty i też wyczekuję okresu, sądzę, że przyjdzie na dniach... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|